Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rahim21

Pomocy

Polecane posty

Gość Rahim21

Witam. Mam pewien problem. Jestem nieśmiały i nie wiem jak po prostu zagadać do dziewczyny na ulicy. Po prostu jak podchodzą do jakiejś dziewczyny to odrazu zaczynam się jąkać. Chcę to zmienić. Pewność słabą mam przeciętną, choć trochę z tym lepiej już u mnie dzięki, że zmieniłem parę rzeczy w sobie. Wkońcu miałem okazję iść do pracy i sobie odłożyłem kasy na trochę lepsze ciuchy czy mam jeszcze mniejszy trądzik na twarzy niż miałem parę tygodni temu ( wtedy też jednak nie miałem dużego ). Trochę lepiej się teraz czuję, ale teraz następny krok to powinienem wyjść do ludzi i zapoznać nowych ludzi, a szczególności dziewczyny. Mam znajomych, ale rzadko mam okazję się z nimi spotykać, bo mają inne plany. Też nie można cały czas być z tymi samymi ludźmi w otoczeniu, bo zbytnio dzięki temu nie zapoznam nowych ludzi, a w szczególności dziewczyn na czym mi zależy. Jestem miły, kulturalny, dobrze zbudowany, mam poczucie humoru ( opowiadanie kawałów nie uznaje, że ktoś ma poczucie humoru ) oraz miałbym o czym rozmawiać z dziewczyną tylko, że nie wiem jak zacząć ten pierwszy krok i jak zagadać do dziewczyn/y.

proponowałabym jakąś imprezę. znacznie łatwiej jest poznać kogoś tam, niż na "ulicy". nie wyobrażam sobie, że miałbyś do kogoś podejść i po prostu zagadać. wyrwij jakiegoś znajomego na imprezę i do dzieła :)

Gość Rahim21
Próbowałem tak często i zawsze nici. Jednak już jak jakąś raz poznałem to była zdzirowata. Według mnie na imprezie nie znajdę partnerki. Co najwyżej taką na jedną imprezę aby się zabawić, ale przyszłość z nią wiązać czy być w związku to nie. Niestety.

no tak, prawda, na dyskotece raczej kogoś "konkretnego" się nie pozna, ale najłatwiej poznaje się kogoś pod wpływem alkoholu, przynajmniej mi się to zawsze udawało, bo też należę do tych mniej odważnych/śmiałych ludzi. może jakiś koncert? na pewno lepsze od dyskoteki :)

Gość Rahim21
Dzięki za pomysł, a jeszcze jakieś inne ciekawe miejsca może gdzie można poznać jakąś "normalną" dziewczynę ? Oprócz koncertów.

to też zależy co masz na myśli, mówiąc "normalną", bo każdy inaczej to interpretuje. a jak masz aż taki problem z poznaniem kogoś, zawsze istnieje możliwość poznania kogoś przez internet, nie zawsze jest to złe wyjście, bo tez można poznać kogoś normalnego :) a innych miejsc niestety nie znam, chyba, że przez przypadek na kogoś wpadniesz

Gość Rahim21
Jeśli miałbym kogoś poznać przez internet to przez jakieś portale randkowe ? Nie znam darmowych. Na facebooku czy naszej klasie raczej też nie znajdę. Pozostaje na mieście lub przez znajomych.

zawsze jest czat, choć tam można się trochę minąć z celem. ja miałam konto naa sympatia.pl całkiem za darmo i nie wiem dlaczego, ale mój kolega za to musiał płacić, więc sprawdź czy też będziesz musiał płacić

Gość Rahim21
Jak czat to jaki ? WP ? :D Będę musiał jakoś spróbować własnych sił i kogoś poznać na mieście. Na znajomych nie mam co liczyć, bo trzeba na sobie polegać.

no proponuję wp lub onet, czasem trzeba czasu żeby poznać kogoś normalnego, ale czasem warto :) trzeba być zdanym tylko i wyłącznie na siebie. nie ma co polegać na innych.