Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlaa

sala na wesele problem

Polecane posty

Gość zlaa

W 2011 roku zamowilismy sale na maj 2013 dzisiaj pojechalisny pogadac z menagerem ustalic szczegoly bo za dwa miesiace slub i jakie bylo moje zdziwienie gdy zobaczylam ze obok naszego domu weselnego wybudowano drugi dom ktory jeszcze nie jest skonczony brak okien ogolnie plac budowy.Rozloscilo mnie to poniewaz wybralam te miejsce ze wzgledu na okolice cisza spokoj piekna okolica.A teraz budowla ktora straszy.Goscie wyjda na taras ogladac budowe onka rowniez z takim widokiem .Niewiem co zrobic zerwac umowe i szukac innej sali czy to olac :/ Co byscie zrobily na moim miejscu ? Do slubu 2 miesiace

Gość Karolina_90
Prawdopodobnie zerwanie teraz umowy będzie skutkowac utratą zaliczki... Poszukaj czy w okolicy jest szansa znalezienia czegoś wolnego na tak bliski termin, dopiero jeśli coś znajdziesz zacznij rozważać wycofanie sie z tamtego miejsca. Jeśli mogę podpowiedzieć, wolne terminy na najbliższe miesiące często są reklamowane tutaj: http://www.gdziewesele.pl/Weselne-terminy-Last-Minute/

Gość Miki 1221
no to kicha, nic z tym juz raczej nie zrobisz, no bo nie wiem czy znajdziesz wolna sale na maj, moze jakies male sa jeszcze wolne

Gość może się uda
A nie skończą tej budowy do maja? Dwa miesiące powinny starczyć na wykończenie domu.

Gość nik the brick
W dwa miesiące w zimę na pewno nikt palcem nie kiwnie. Ale tak to jest jak sie coś dwa lata na przód organizuje. JAk zerwiesz umowę to pewnie obok zaliczki zażądają kary i to słonej. W zasadzie masz po weselu. Kicha,

Gość zlaa
Dzieki za odpowiedzi. Jutro jade pogadac z tym menagerem zobaczymy co powie.Mi sie juz odechcialo wszystkiego sala jest droga 200 zl za osobe na 1 dzien wiec tyle pieniedzy pojdzie na sale ktora mi nieodpowiada :(( zaplacilismy 1000 zl zaliczki w umowie pisze ze za zerwanie umowy na 5 miesiecy przed impreza sa koszty w wysokosci 25 % wesela.Jestem zalamana jutro tam pojade i bede plakac bo niechce tam wesela ! Zaluje ze tak wczesnie zamowilam ta sale ale to pod naciskiem bo kazdy gadal ze trzeba wczesniej zamowic I co teraz mam ! Sale przy placu budowy.Znalazlam dzisiaj sale i wolny termin w innym miescie.Ale nie zaplace im tych kosztow bo to oni zawalili.Dziewczyny poradzcie co mam zrobic Plis

Najpierw spróbuj załatwić sprawę polubownie, może manager/właściciel poczuje się winny i zatrzyma tylko 1000 zł zaliczki. Trudno będzie dowieźć jego winy przed sądem - zapewne nie macie w umowie wzmianki na temat estetyki otoczenia.

Gość współczujęeeeeeeeeeee
Na takie rzeczy nic się nie poradzi. Nikt nie zabroni budowania nowej sali. Przykro mi ale pewnym rzeczy nie przewidzi się. "Mi sie juz odechcialo wszystkiego sala jest droga 200 zl za osobe na 1 dzien wiec tyle pieniedzy pojdzie na sale ktora mi nieodpowiada" 200 zł od osoby to nie jest drogo. To jest normalnie. My od osoby płacimy 280 zł a zaliczki wpłaciliśmy 4 tys. To tak na pocieszenie że wcale drogo nie płacicie. Współczuję tylko tych widoków ale to każdemu może się przydarzyć :(

Gość zlaa
W umowie niema nic na temat otoczenia to fakt lecz mogli nas poinformowac przy ppodpisaniu umowy o tym ze planuja taka inwestycje bo napewno wiedzieli wtedy bym poprostu nierezerwowala tej sali.Zatajono ten fakt. Nawet pol roku temu mogli zadzwonic poinformowac nikt tego niezrobil. Czuje sie oszukana bo wiadomo ze nieprzyszlo mi do glowy zeby tam jezdzic i sprawdzac sala jest piekna ale ten straszny budynek obok wszystko zepsol okna z sali na budowe.To ja mam lepszy widok z domu z okna :(((

Gość zlaa
Dla mnie to duzo dac za cos co mi nieodpowiada :((( zreszta nawet zadarmo bym tam juz wesela niechciala Ehhh co tu wiecej mowic

Gość szakalakas
no już bez przesady, to nie jest taka rzecz żeby zrywać umowę. zadbajcie o to, żeby goście mieli łatwy dostęp do sali, miejsca parkingowe i bezpieczne miejsce do wyjścia na zewnątrz. Daj sobie spokój, przecież oni 2 lata temu mogli nie wiedzieć, że taką inwestycję planują. Skoro miejsce Ci się podoba wewnątrz to bierz.

Gość zlaa
Wiem moge to olac zrobic tam te wesele zaplacic 16 tysiecy za sale i podziwiac widoki na budowe. Hehe takiej atrakcji to nikt niema

Gość kelner tego lokalu
gościom nie będzie przeszkadzać to co jest za oknem,goście będą patrzeć na to co jest na stole

Gość TakaONA89
Zła rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale tak na prawdę moi goście przynajmniej wychodzili na zewnątrz tylko na papieroska. Mieliśmy piekne widoki wkoło ale nikt specjalnie nie szedł ich podziwiać, wychodzili zapalić i zaraz wracali do srodka. Możesz się postarać , zeby wystrój w środku był tak piękny, że tak budowa za oknem nic nie zmieni :)

Gość gość
doskonale cie rozumiem. Kiedy ja organizowalam wesele tez wazna role odgrywala dla mnie okolica i dlatego sie zdecydowalam na www.rytkowka.pl Jednak prawda jest taka, ze goscia pewnie beda wychodzic tylko na papierosa, od czasu do czasu sie przewietrzyc i tyle wiec nie zwracaj wiekszej uwagi na budowe

Gość gość
Ja robiłam jedynie małe przyjęcie i zdecydowałam się na tę restaurację http://www.restaurant99.com/ Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Bardzo dobre jedzenie, miła atmosfera, nie żałuję tej decyzji.

Gość domiii87

Organizowaliśmy z mężem kameralne przyjęcie i wyprawiliśmy je w hotelu Wilga. Bardzo fajna elegancka sala