Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oslabiona

OMDLENIA W CIAZY

Polecane posty

Gość oslabiona

Jak w temacie. Czym sa spowodowane? Czy to normalne ? Jesteem sama w domu maz w pracy prasowalam ubrania kiedy nagle zorbilo mi sie slabo, w glowie zaczelo mi sie krecic, na wymioty zaczelo mnie ciagnac i na dodatek gdyby nie to ze lozko bylo za mna to bym skonczylo chyba na podlodze... nogi mi sie tak ugiely ze nie mialam wyjscia musialam usiasc. Dodam ze jestem w 17 tyg, juz prawie w 18. Martwie sie czym to moglo byc spowodowane i czy nie szkodi to malenstwu

Jesli to jednorazowe , to nie masz powodow do obaw, w organizmie szaleje teraz burza, wszystko sie zmienia. Jesli jednak bedzie to czeste radze wybrac sie do lekarza :)

Gość tez przyszla
Zdarza się niestety moja mama w ciąży ze mną zaliczyła prysznic a ja wannę;/

Gość oslabiona
Nie no nie czeste. Pierwszy raz mi sie tak zrobilo stad wlasnie moj niepokoj bo nigyd wczesniej czegos podobnego nie dosiwadcyzlam

to całakiem normalne, ja pamietam zemdlałam w media markcie, przy konsultancie, nawet nie zdążyłam zakomunikować ze coś mi sie dzieje, ważne zeby taknie omdlenie nie trwało długo, bo można udusić maleństwo, warto się przebadać, jeżeli by te omdlenia trafiały sie non stop,

Gość oslabiona
Jedyne co mnie najbardziej martwi/ciekawi czy dziecko nie ucierpialo na tym z powodu krotkotrwalego niedotlenienia

Gość oslabiona
Jutro mam wizyte u lekarza to mu powiem o tym

Gość Juratka
Hej. Dobrze, ze masz wiyztyte, wszystko opowiesz lekarzowi i bedziesz spokojna. Ja np. ok. 20 tyg mialam spadek zelaza i moze Ty tak masz, ze morfologia sie pogorszyla? Bierzesz jakies witaminy dla kobiet w ciazy? Dobrze sie odzywaiasz?

Gość oslabiona
Morfologia w normie, co do witamin to lekarz zalecil mi spozywanie duzej ilosci warzyw i owocow raczej stroni od sztucznyhc witamin. Biore caly czas kwas foliowy. Jem duzo kiwi, pomaranczy, cytryn, marchewek itd. Pije takze duzo wody. Staram sie nie przemeczac

Gość natmik
NOMALNE i jesli ni zdaża sie często tylko takie jednorazowe przypadki to nie masz sie czym martwić. ja miałam 3 omdlenia w ciązy. raz upadłam na podłoge w ogóle nie czułam nóg, to było prawdopodobnie spowodowane zbyt szybkim wstaniem z łóżka. Potem 2 razy omdlałam przy stole siedząc przy śniadaniu. lekarz mnie uspokoił ze tak sie zdaża, krew wolniej krązy może też zbyt szybko wstałam z łóżka poleżałam z nogami w górze i wszytsko było dobrze. oszczędzaj się. na dzidziusia to nie wpłynęło mam śliczna zdrową córeczke:)