Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama nieśmiała

Wsród obcych niesmialy,w domu lobuziak

Polecane posty

Gość Mama nieśmiała

Witam, mam synka 2 latka, który w kontakcie z obcymi ludźmi, dziećmi jest niesmialy. Chodzimy na zajęcia rozwojow i pierwsze 30 min chce byc u mnie na rękach i widzę łzy w oczach.,potem sie oswajać i współpracuje, rysuje, bawi sie.. W domu to żywe dziecko. Poradzcie jak synka ośmielił,tym bardziej, ze planujemy od września zapisać go do żłobka.pozdrawiam

Gość różowa bransoletaaaa
nie wiem czym sie przejmujesz, przejdzie mu. Ja mam synka 15 miesiecy, w domu tez łobuziak a jak ktos przyjdzie to chowa sie za misiem, chwile posiedzi i juz potem jest ok

Gość taki ma charakter
Mój ma 3 lata i jest identyczny. od stycznia poszedł do przedszkola-przez godzinę na początku siedzi sam,dopiero później daje się wciągnąć w zabawę. powoli się oswaja z dziećmi. jego starszy brat to cygańskie dziecko-jak był w jego wieku to mogłambym go na cały dzień zostawić z obcą osobą i byłby zadowolony. bardzo go musiałam pilnować bo w sklepie czy na spacerze chwila nieuwagi a on już z kimś obcym idzie za rękę i pyta się o to czy ten ktoś ma w domu psa lub kota... w sumie z młodszym i tą jego nieśmiałością jest mi o niebo lepiej niż ze śmiałością starszego.

Gość Mama nieśmiała
A pierwsze dni w przedszkolu jak wyglądały? Ja boje sie, że będzie straszny płacz. Już maz zaplanował sobienurlop na wrzesień, by młodego,odprowadzać, bym sie nie rozkleila

Gość mama czerwone oko
to taka natura dziecka i tyle :) Błąd jaki mogłaby zrobić mama takiego dziecka, to zamknięcie go w domu skoro dziecko nie lubi innych obcych..musisz pomimo jego niesmialości i łez wybrać jakieś aktywności, czy wizyty.... nie odizoluj przypadkiem synka :)

Gość Mama nieśmiała
Mama czerwone oko, dziękuje .Sama widzę,ze jak było lato i miał styczność z dziećmi to było lepiej. Zaczęliśmy chodzić na zajęcia rozwojowe, choć teraz będzie mała przerwa,planujemy zapisać młodego na basen. Zaczęliśmy chodzić wiecej do znajomych, którzy maja dzieci. Może sie otworzy