Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonazdenerwowana__

krew w kale, wynik dodatni, jestem przerazona, co to znaczy???????

Polecane posty

Czesc. Jestem 3 miesiace po porodzie, krotko po nim zaczela mi sie krew w kale pojawiac, przy oddawaniu stolca bolalo mnie troche, szczypalo i lala sie krew. Potem bylo troche przerwy i znowusz to samo. Poszlam to lekarza podejrzewajac hemoroidy. Jednakze zbadala mnie i powiedziala ze jest zaczerwienione i wyslala mnie na badania, dzis sie okazalo ze wynik jest dodatni i kieruje mnie do chirurga. Czy mam sie martwic?

nikt nie pomoze ??

Gość poglabym
Ale nie potrafię. Wiem tylko że jak masz hemoroidy już zaawansowane to zabieg żeby to usunąć czy coś. Gdyby to było to początkowe to są jakies maści itd. Nie ma co sie martwić. Lekarz Ci wytłumaczy co i jak. Z tego co wiem to zabieg mało inwazyjny i dużo takich sie robi. W ciąży hemoroidy często sie pojawiają ze względu na częste zaparcia no i dziecko może naciskać na jelita. Czasem znikają a czasem trzeba z nimi walczyć.

Gość kkasnjdjasdjs
Hemoroidy, nie martw si te miaam po ciy, hirurg musi ocenić wielkość itd, czasem jak są uciążliwe to jest zabieg ale poczytaj w internecie dobra dieta może bardzo pomóc

Gość juleczka145
Ja badałam kiedyś kał na obecność utajonej krwi w związku z wrzodziejącym zapaleniem jelita grubego, na które choruje moja siostra.( to choroba dziedziczna) Mój wynik wyszedł negatywny . Nie wiem, o czym jeszcze może świadczyć obecność krwi w kale.

Gość poglabym
Jeszcze mała rada- unikaj zapaść. Pomoże Ci w tym dieta bogata w blonnik- słonecznik, pestki dyni, ciemne pieczywo i wg.

Gość poglabym
Jeszcze mała rada- unikaj zaparc. Pomoże Ci w tym dieta bogata w blonnik- słonecznik, pestki dyni, ciemne pieczywo i wg.