Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hankaa2000

Boję się że jestem w CIĄŻY.. ;(

Polecane posty

Gość hankaa2000

Boję się że wpadłam, nie jestem gotowa na macierzyństwo do tej pory nawet nie chciałam mieć dzieci. Jak to się okaże prawdą to nie wiem co zrobię ;/ Zacznę od tego że dzisiaj przeczytałam na necie wypowiedz lekarki która napisała że podczas stosowania tabletek 7 dniowa przerwa w ich braniu jest zabezpieczona tylko wtedy gdy 8 dnia zażyje się tabletkę z nowego opakowania, i że właśnie najwięcej jest wpadek jak się o niej zapomni.. Ja odstawiłam tabletki dobrowolnie, wcześniej nie wiedziałam że tak jest, w czasie 7 dniowej przerwy jakoś po koniec okresu uprawiałam sex mój facet skończył we mnie.. Teraz się boję że mogę być w ciąży od jakiegoś tygodnia boli mnie podbrzusze czuję też takie jakby kłucia ból jest podobny do tego który występuje przy okresie ale słabszy (mam bolesne miesiączki) Dzisiaj jest mój 17 dzień cyklu tabletkę miałam zażyć 21 lutego a sex był jakoś 19 lub 20 dokładnie nie pamiętam. Na test jest za wcześnie, za bardzo panikuję czy faktycznie mogę być w ciąży?

Gość hankaa2000
będę wdzięczna za pomoc

Gość hankaa2000
?

Gość 123GOCHA
Ryzyko ciąży jest, nie ukrywajmy. Dlaczego nie wzięłaś tabletki po, jak tylko pojawił się dylemat, że może być wpadka? Na pocieszenie dodam tylko jeszcze, że tak szybko w ciążę też się nie zachodzi, aczkolwiek na zamartwienie dodam, że po odstawieniu tabletek kobieta jest hmm bardziej płodna?:P nie wiem jak nazwać to zjawisko, ale z reguły ginekolodzy doradzają starania się o dziecko jakieś 3 miesiące po odstawieniu tabletek ze względu na częste występowanie ciąż mnogich. Rozumiem, że stosunek miał miejsce 20 lutego/21? Bo jeśli tak, to śmiało możesz zrobić test z krwi beta HCG, będzie już wiarygodny. Test z moczu najlepiej po 14 dniach od stosunku.

Gość hankaa2000
Bo nie wiedziałam że tak to działa.. Myślałam że te 7 dni jeszcze jest zabezpieczone nawet jak 8 dni nie zażyje się tabletki.. No w tych dniach jakoś, okres mam dostać 16 marca. Te bóle brzucha mnie martwią nie wiem czy to ciąża czy efekt odstawienia tabletek. Mam złe przeczucia ;/ Był ktoś w takiej sytuacji ?

Gość hankaa2000
?

Gość hankaa2000
???

Gość dsaaaaaaaa
kobieto jesli ten seks byl 20 lutego mozesz juz zrobic test i bedzie po strachu. rozne cuda sie w zyciu zdarzaja, ale w tym przypadku raczej male sa szanse na ciaze

Gość hankaa2000
Boje się że to za wcześnie na test i że może wyjść fałszywy wynik

Gość dsaaaaaaaa
14 dni po stosunku wynik juz jest wiarygodny, beta 10 dni po

Gość hankaa2000
ale czasem jest tak że jest małe stężenie hormonu i test nie wykrywa, boję się że wyjdzie jedna a potem okaże się że jednak ciąża jest.. na bete nie mam czau bo pracuję a u mnie tylko przez godzinę to wykonują

Gość 123GOCHA
Normalny test z moczu da już wynik!! a jak nie to kup dwa różnej firmy dla pewności. skad my mamy wiedzieć, czy jesteś w ciąży? :O chyba lepiej zrobić test niż biadolić na forum i panikować, my jasnowidzami nie jesteśmy :)