Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -.-Aska-.-

Jak mam to zrobić??? Przestawienie dziecka.

Polecane posty

Gość -.-Aska-.-

Muszę przestawić córeczkę z piersi na butelkę, ale... 1. Nie chce chwycić butelki. 2. Bawi się niekapkiem. 3. Nie chce pić mleka nawet z łyżeczki. - bebilon pepti 4. Nawet mojego mleka nie chce trącić z butelki. Co robić? Już prawie nic nie jem, a dziecko ma alergie - straszny kaszel, sapka, czasem wysypka. Nie wiem co jem nie tak - nabiał i gluten odstawiłam już dawno. W sumie to... niewiele jem. Już nie daję rady. Córka ma 6 miesiecy. Jakies pomysly?

Gość -.-Aska-.-
Podnoszę.

Gość tikal
my próbowaliśmy różnych butelek i tylko jeden rodzaj smoczka mspodobał się synowi. Jeśli nie je już w nocy to ja bym zrezygnowała z butelki (nasz jadł).

Gość -.-Aska-.-
Je w nocy, dzisiaj 4 razy... mi bardziej chodzi o te alergie...

Gość ojtam ojtam
nie pociesze cie - wątpie żeby dziecko chwyciło ci się tego mleka - mój był na nutramigenie jeszcze gorszym i też miałam problem żeby to pił - jedyne wyjście to jadł to na gęsto łyżeczką z kaszką ryżową a czasem i owocami ze słoiczka, spróbuj dać też sinlak lub minima - i przygotuj się że twoje dziecko raczej już mleka pić nie będzie wogóle - mój nie pije od jakiegoś 5 m-ca życia, tylko kaszki z łyżeczki- w wieku 6 miesięcy jadał rano 120 kaszki kukurydzianej z mlekozastępczym po glutenowaniu kaszę zbożową, potem sinlak, potem obiadek, deserek i kaszka ryżowa na mlekozastępczym na noc.. pocieszające jest że szybko nauczył się fajnie jeść i jada duzo rzeczy i nie grymasi, świetnie nauczył się przeżuwać i gryźć.. lepsze to niż 1 latek jedzący mleko z piersi a taka mama tu dziś pisała..

Gość bambarryla147
a probowalas butelek dr brown. one maja bardzo miekki smoczek, nie taki silikon jak np avent czy TT

Gość tikal
no to tak jak pisze, wybrać się do sklepu, kupić 10 butelek różnych firm i próbować. U nas zadziałałoa byłam zrozpaczona, bo za niedługo miałam wracać do pracy.

Gość tikal
albo tak jak pisze ojtam ojtam, tylko musiałabyś zrezygnować z karmień w nocy (jak CI się to uda to daj znać jak to zrobiłaś:)

Gość -.-Aska-.-
Wszelkie kaszki chetnie je - orkiszowa, jaglana, sinlac - ale mozna je zrobic na bebilonie pepti? nie bedzie to za kaloryczne?

Gość ojtam ojtam
no mój tylko na śpiocha jadał butlę .. ale potem jak jadał więcej w dzień to w nocy nie chciał, kaszki są bardziej sycące niż samo mleko

Gość ojtam ojtam
sinlak nie jest kaszką - robi się ją na wodzie i zastępuje posiłek mleczny - reszte kasz jak najbardziej na pepti mozesz robić - ja robiłam tylko takie dziecięce więc w tym nie mam doświadczeń

Gość -.-Aska-.-
Dzieki, sprobuje. Mam kilka butelek, zadnej nie chce...