Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulalulaaaa

Jak robicie spagetti bologniese???? Proszę o przepis...

Polecane posty

Gość ulalulaaaa

chce dzis ugotować to dla mojego misia:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aasferg344t5
polecam sos Passata z Rolnika!Najlepszy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulalulaaaa
zartujesz??:-( nieznoszę gotowych sosoów, ja robię wszytsko sama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmażam cebulkę, potem dodaje mięcho, czosnek, podsmaza się. potem dajesz sos albo ze słoiczka albo same pomidory np. z puszki, przyprawy, typu oregano, ostra papryka, sól pieprz wiadomo i co tam lubisz. i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkdjdkjdssdj
cebule podsmażam na oliwie, dodaje mieso mielone i podsmażam, dodaje 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, jeszcze chwilę podsmażam, wszystko zalewam krojonymi pomidorami z puszki, dodaję sól, pieprz, świeże listki bazylii i duszę 20 minut. Po tym czasie jeszcze doprawiam do smaku, dorzucam suszonej bazylii i ziół prowansalskich, dolewam soku pomidorowego lub koncentraty jeszcze duszę 20 minut i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkdjdkjdssdj
a właśnie, papryki ostrej i słodkiej w proszku tez dodaję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wpoiq5
ja robię tak: wlewam wodę do garnka, dodaję kostkę rosołową, dodaję przecier pomidorowy, przyprawy (bazylia, oregano, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie) i tak sobie gotuję. Oddzielnie na patelni smażę mięso mielone i na koniec dodaję do sosu. Wychodzi przepysznie:) Mój facet bardzo lubi ten sos :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaa, spaghetti na wodzie
koncentracie pomidorowym i kostce rosołowej rzeczywiście będzie pycha :o Ja robie podobnie jak jkdjdkjdssdj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spppoko
podsmazam lekko cebule, czasem dorzucam tez paprykę drobno posiekaną, dorzucam mieso, smaze, dodaje koncentrat pomidorowy i przyprawy jakie lubie (sol pieprz, bazylia, oregano), jak jest za gesty to podlewam wodą lub rosołkiem a jak chce na ostro to robie z czuszką, czosnkiem, pieprzem cayenne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tak robie
podsmazam na tluszczu mielone miesko, dodoaje pokrojona w kosteczke cebule i wycisnietyprzez praske czosnek, lisc laurowy ziele angielskie ulubione przyprawy dolewam sos po idorowy a jezeli nie mam dodaje koncentrat po idorowy odrobine cukru dla przelamania smaku i dusze. Czasami dodaje tez marchewke starkowana i seler np.co kto lubi:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dfdsfsfdsdfdf
DLA TWOJEGO ISIA; TO NIE PODA PRZEPISU; BO GWARANTOWANE ZE ZA MIESIAC DASZ TOPIK; Z PLACZEM NADNIM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wpoiq5
a żebyś wiedziała, że pycha. Smakuje nawet wybrednym więc skoro nie próbowałaś to się nie udzielaj :). Zresztą ja lubię, jak sosu jest dużo i cały makaron jest nim obficie polany a nie odrobinę tylko na środku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulalulaaaa
DZIEKUJE DZIEWCZYNKI:-) A JAKIE DAJECIE MIESO?? BO W RPZEPISACH EJST WOŁOWE, ALE KTÓRA CZEŚC WOŁOWEGO MAM KUPIĆ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wolowe jest z reguly drogie, ja robie wieprzowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulalulaaaa
BOONA ja kupię chyba wołowo-wieprzowe, zaszaleję:-) w sumie to potrzebuję jakieś pół kilo mkiesa, wiec niewiele zapłacę za jakies 30 dkg wołowego, reszta bedzie z wieprza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taaa, spaghetti na wodzie
ja robię na wieprzowo wołowym lub na wołowym. Na samym wieprzowym też robiłam i też było dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A nie dodajecie innych warzyw??? Bolognese powinno miec oprocz pomidorow i cebuli, marchewke, pietruszke, selera naciowego. Do tego dolewa sie czerwonego wina, mleka, odrobine cukru, posypuje sie parmezanem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość e4r7y34rfhc
musisz byc zajebiscie tepa zeby spaghetti nie potrafic zrobic :O i pytac na kafe zamiast w gogle poszukac żal jak chuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja daje wlasnie marchewke, pietruszke korzen, cebule i czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×