Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulalulaaaa

Jak robicie spagetti bologniese???? Proszę o przepis...

Polecane posty

Gość ulalulaaaa

chce dzis ugotować to dla mojego misia:-P

Gość aasferg344t5
polecam sos Passata z Rolnika!Najlepszy!

Gość ulalulaaaa
zartujesz??:-( nieznoszę gotowych sosoów, ja robię wszytsko sama

podsmażam cebulkę, potem dodaje mięcho, czosnek, podsmaza się. potem dajesz sos albo ze słoiczka albo same pomidory np. z puszki, przyprawy, typu oregano, ostra papryka, sól pieprz wiadomo i co tam lubisz. i tyle

Gość jkdjdkjdssdj
cebule podsmażam na oliwie, dodaje mieso mielone i podsmażam, dodaje 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, jeszcze chwilę podsmażam, wszystko zalewam krojonymi pomidorami z puszki, dodaję sól, pieprz, świeże listki bazylii i duszę 20 minut. Po tym czasie jeszcze doprawiam do smaku, dorzucam suszonej bazylii i ziół prowansalskich, dolewam soku pomidorowego lub koncentraty jeszcze duszę 20 minut i gotowe

Gość jkdjdkjdssdj
a właśnie, papryki ostrej i słodkiej w proszku tez dodaję

Gość wpoiq5
ja robię tak: wlewam wodę do garnka, dodaję kostkę rosołową, dodaję przecier pomidorowy, przyprawy (bazylia, oregano, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie) i tak sobie gotuję. Oddzielnie na patelni smażę mięso mielone i na koniec dodaję do sosu. Wychodzi przepysznie:) Mój facet bardzo lubi ten sos :)

Gość taaa, spaghetti na wodzie
koncentracie pomidorowym i kostce rosołowej rzeczywiście będzie pycha :o Ja robie podobnie jak jkdjdkjdssdj

Gość spppoko
podsmazam lekko cebule, czasem dorzucam tez paprykę drobno posiekaną, dorzucam mieso, smaze, dodaje koncentrat pomidorowy i przyprawy jakie lubie (sol pieprz, bazylia, oregano), jak jest za gesty to podlewam wodą lub rosołkiem a jak chce na ostro to robie z czuszką, czosnkiem, pieprzem cayenne

Gość ja tak robie
podsmazam na tluszczu mielone miesko, dodoaje pokrojona w kosteczke cebule i wycisnietyprzez praske czosnek, lisc laurowy ziele angielskie ulubione przyprawy dolewam sos po idorowy a jezeli nie mam dodaje koncentrat po idorowy odrobine cukru dla przelamania smaku i dusze. Czasami dodaje tez marchewke starkowana i seler np.co kto lubi:-)

Gość dfdsfsfdsdfdf
DLA TWOJEGO ISIA; TO NIE PODA PRZEPISU; BO GWARANTOWANE ZE ZA MIESIAC DASZ TOPIK; Z PLACZEM NADNIM

Gość wpoiq5
a żebyś wiedziała, że pycha. Smakuje nawet wybrednym więc skoro nie próbowałaś to się nie udzielaj :). Zresztą ja lubię, jak sosu jest dużo i cały makaron jest nim obficie polany a nie odrobinę tylko na środku.

Gość ulalulaaaa
DZIEKUJE DZIEWCZYNKI:-) A JAKIE DAJECIE MIESO?? BO W RPZEPISACH EJST WOŁOWE, ALE KTÓRA CZEŚC WOŁOWEGO MAM KUPIĆ?

wolowe jest z reguly drogie, ja robie wieprzowe

Gość ulalulaaaa
BOONA ja kupię chyba wołowo-wieprzowe, zaszaleję:-) w sumie to potrzebuję jakieś pół kilo mkiesa, wiec niewiele zapłacę za jakies 30 dkg wołowego, reszta bedzie z wieprza

Gość taaa, spaghetti na wodzie
ja robię na wieprzowo wołowym lub na wołowym. Na samym wieprzowym też robiłam i też było dobre

A nie dodajecie innych warzyw??? Bolognese powinno miec oprocz pomidorow i cebuli, marchewke, pietruszke, selera naciowego. Do tego dolewa sie czerwonego wina, mleka, odrobine cukru, posypuje sie parmezanem..

Gość e4r7y34rfhc
musisz byc zajebiscie tepa zeby spaghetti nie potrafic zrobic :O i pytac na kafe zamiast w gogle poszukac żal jak chuj

ja daje wlasnie marchewke, pietruszke korzen, cebule i czosnek