Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Tomusia titka

Chrzest mojego malucha.

Polecane posty

Gość mama Tomusia titka

Witajcie;) Chcialam zapytac na temat przyjecia po chrzcie..gdzie robilyscie, na ile osob, ile Was to wynioslo finansowo? Planujemy Chrzest na czerwiec, tydz.po Komunii chrzesnicy mojego partnera, z ktora wiaze sie i tak duzy wydatek bo po pierwsze nie mieszkamy w pl wiec koszt podrozy oraz prezent..wiadomo..;/ myslalam wiec o skromym przyjeciu w gronie najblizszym..dziadkowie, chrzestni, ok.10 osob.. i sie zastanawiam czy na taka liczbe lepiej wybrac lokal czy dom. jesli dom to jakie menu?

Gość niezadowolona mama po c,cieciu
my mamy chrzest w ta niedziele. zapraszamy rodzicow, moich dziadkow i brata, ktory jest chrzestnym, chrzestna jest tesciowa bo maz nie ma rodziny. czyli 7 osob. Po mszy nas w domu bedzie kawa, ciasto i krokiety z barszczem. 2-3 godzinki i tyle.

Gość Siedemnasta wiosna
Nie wiem gdzie mieszkasz, ja we Włoszech i tutaj często ludzie którzy kasy wiele nie mają do dyspozycji, organizuja małe przyjęcia po chrzcinach przy kościołach - niektóre w domach parafialnych mają kuchnię, salę jadalną, bardzo to fajnie wygląda....u nas na przykład ten dom parafialny to stara willa z dużym ogrodem, bardzo klimatyczne miejsce :) zobacz jak to u Ciebie xxxxxx 10 osób to jest b. mało osób, więc nie będziesz miala też problemy ogarnąć to w domu! Pod względem miejsca i przygotowania dań...dasz radę :)

Gość Chrzest w miesiący Lipiec
Moja córa urodziła sie w czerwcu i chrzcilismy w lipcu. mąż uparł sie żeby robic w domu. W ten dzien bylo naprawde gorąco. WYstawilismy stoly na taras po obiedzie. Bylo na niecałe 20 osób. I do kuchni zatrudnilismy 2 osoby - ta Pani w czasie tygdonia gotowała juz wszystko, a slodkim zajeli sie kazdy z osobna. Byl obiad, słodkie i kolacja. Wynioslo nas 1000 zl. razem z zapłatą za obsługe kuchenna i kelnerowa.

Gość mama Tomusia titka
no ja Chrzest bede robic w Pl.. bo tam mamy cala rodzine, tu jestesmy sami a i tak jedzemy na komunie wiec Chrzest tak przy okazji robimy..moi rodzice maja wlasnie dom i pomyslalam ze gdyby pogoda byla fajna tego dnia to imprzee mozna byloby zrobic na powietrzu..ale jakie menu wtedy przygotowac? dodam ze nie zostanie nam duzo funduszy i mnie wystarcza w zasadzie skromne przyjecie..to w koncu chrzest nie wesele

Gość Izabelka......... ...:)
ja zrobie w lokalu. Bedzie max 12 osób. Obiad, ciasto + kawa, jakieś zakąski.

Gość Chrzest w miesiący Lipiec
U mnie na obiad było mięso: zrazy i pieczeń Do tego ziemniaki, pyzy i frytki Potem surówki, kalafior, buraczki, oraz sos. Wszyscy sie najedli dosyć. Na deser był zamówiony tort z takimi malutkimi bucikami z marcepana i data chrztu oraz imie córki. Taki na jasnym biszkopcie z kremem o smaku owoców lesnych - pyszny. oprócz tego kruszon (Od Babci) sernik (od mamy) Na kolacje zestaw wędzonych wedlin (od szwagra z wedzarni) sałatka - od mamy i ja jedna zrobiłam. Galarciki i nie pamietam wiecej.....

Gość jfigjtonhkgjfp
ja robiłam chcrzest w zeszłym roku 2 września.i wybrałam restauracje.W końcu moglam ja i rodzina posiedziec przy stole i mieć że tak powiem podane pod nos .było jakieś 20 osob i wyniosło mnie to 1300zl z ciastami.tort dostalismy do prezentu od szwagierki.też nie mieszkamy w pl.

no dobra u nas było chyba skromnie, przyjęcie w domu u teściów, obecni: chrzestni, dziadkowie młodego i moje i męża rodzeństwo z dzieckiem + 1 dodatkowa osoba, bez której obyć się nie możemy obiad, normalny 1 danie i drugie, przystawki, 2 rodzaje sałatek, wędlina itd. później coś jeszcze na gorąco i tort tort był wypasiony wszyscy popękali w szwach wsio norma jak widać