Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tweety30.

Czy przy zapisie do przedszkola obowiązuje kolejność

Polecane posty

Gość mmamaaamammama3332
ja mieszkam w malym miescie sa 3 przedszkola adzieci bardzo duzo. mimo ze moja 3 latka juz chodzi do przedszkola nie pojdzie do 4 latkow bo ja nie mam pracy. I bedzie miala rok przerwy.

Gość brfgrjbfsn
u nas też była sytuacja że dziecko nie poszło do 4-latków, choć było w 3-latkach, bo mama straciła pracę

Gość miamiahyghj
A ja mam z internetu ściągnąc podanie i zanieść do przedszkola czy musze też. Coś sama przez internet wysyłac??

Gość jtdbigh
Wiecie co powiem wam żevz moich obserwacji w naszym kraju to patologia! Oboje z nężem oracujemy i co w tamtym roku dziecko sie nie dostało do przedszkola bo kolejnośc mają matki samotnie wychowujące dzieci! Nie chce was obrażać mamuśki ale: jakim prawem nie dośc że bierzecie alimenty i kase z opieki i siedzicie w domu na leniwych tyłkach macie w pierwszej kolejnosci przedszkole?? Taka jedna z drugą patologia nie robbi bo jej sie nie opłaca bo jej dadzą pieniądze!i zajmujecie swoim dzieckiem miejsce bardziej potrzebującym młofym małżenstwom gdzie kobieta w przeciwieństwie do was ma jakies ambicje i nie chce być utrzymanką.Wy kretynki i tak siedzicie w domu i i tak nie chce was sie z dzieckuem siedziec.Dla mnie żerujecie.Nie wiem ale są rodzice bardziej potrzebujący pracujący i im sie powinno przedszkole w pierwszej kolejnosci należec.Jestescie dla mnie bez ambicji i nie dziwne że faceci was zostawili skoro jestescie zdania urodziłam dziecko to moge keżec a i tak faceta obowiązkiem jest utrzymac cie.Żal mi was,nawet nie współczuje,.Zaraz sue odezwą nagonke zrobicie bo i tak nic do roboty nie macie bo zaraz dziecka sie pozbędziecie do przedszkola!

Gość jtdbigh
Opieka sie powinna wziąśc za was i tylko przedszkole dla samotnych pracujących a nie leniwych kretynek ale cóż nie opłaca sie pracować bo opieka da co???

Gość fgergerger
idź lepiej już do tej pracy bo chyba za wcześnie wstałaś...

Gość celuję w 50:)
U nas kolejność nie ma znaczenia. Złożyłam w zeszłym roku podanie jako pierwsza-wiem,bo podpisywałam się w repertorium. A mimo to syn się nie dostał. Do wypowiedzi powyżej dot. samotnych matek-jeżeli samotna matka nie pracuje to jej dziecko jest w kolejności za pracującymi-przynajmniej u nas. Poza tym samotną matką jest również wdowa,więc może najpierw ugryz się w klawisz nim następnym razem kogoś obrazisz frustratko.

Gość ja co prawda
dopytywalam o zerowke w szkole na naszym osiedlu, dowiedzialam sie ze bedzie tylko 100 dzieci przyjeta i jak zamkna ta liste to dupa blada-trzeba szukac po przedszkolach i innych szkolach.b

Gość ja co prawda
dokladnie-nie spotkalam sie z tym, zeby samotna matka niepracujaca miala pierwszenstwo w przedszkolu.

Gość samotna mama w pracy
Do tego wulgarnego babska-a niby co mam zrobić z dzieckiem kiedy idę do pracy? zostawić samo w domu? opiekunka u mnie w mieście za 10h bierze 1700zł-a ja zarabiam 2500zł czyli za 800zł plus 325zł renty dziecka musiałabym zrobić opłaty i wyżywić siebie i dziecko :O można mieć pretensje do osób które są samotnymi matkami na papierze a tak naprawdę żyją bez ślubu z facetem. Bo one mają pomoc a ja takiej pomocy nie mam. Pieniędzy z opieki też nie,bo mam za duży dochód :O Potrafisz sypać wulgaryzmami i obrażać innych,a wniosku o przyjęcie nie potrafisz przeczytać? Potrzebna jest pieczątka z zakładu pracy! Więc taka samotna matka na zasiłku nie dostanie się przed dzieckiem pracujących rodziców :O kolejność będzie taka dziecko samotnej pracującej matki dziecko pracujących rodziców dziecko bezrobotnej samotnej matki dziecko rodziców gdzie jedno lub oboje nie pracują.

Gość wczoraj tu pisałam
ciekawa jestem jakie będą kryteria w moim przedszkolu ale wkurza mnie to że jak nie będę miała pracy w czasie rekrutacji do przedszkola to moje dziecko może zostać nie przyjęte a przecież będę w trakcie szukania i do września na bank będę pracować choćby sprzątać ulice bo za co utrzymam siebie i dziecko, zasiłki są chwilową pomocą mi na nich nie zależy jakbym nie musiała to bym nie brała, ale ten z bezrobocia to logiczne że mi się należy bo stracę pracę nie ze swojej winy po wychowawczym. Zresztą nie będę się tłumaczyć kretynką! ale zapewniam cie że większość samotnych matek chce pracować a nie posyłać dziecko do przedszkola żeby sobie posiedzieć w spokoju w domu przez 5godz.

Gość malutka100000
A czy jest tu jakaś samotna matka której dziecko nie zostało przyjęte do przedszkola??? jak tak to z jakiego powodu??? bo piszecie że bezrobotne samotne nie mają szans ale dlaczego? przecież nie mają męża do utrzymywania to chyba by mogły pracować tylko w Polce takie bezrobocie że hoho

Gość misdsdsds
moja sie nie dostanie bo stracilam prace. i jestem samotna matka prawnie ale mam faceta. Bo jak mam sie nazwac? Z ojcem dziecka nie jestesmy razem- mam zasodzone alimenty. Moj partner nie ma zadnych praw do corki. Czy jestem samotna matka? nawet panie w przedszkolu probuja mi pomoc. sa w szoku ze moja nie pojdzie dalej bo nie mam pracy. pytaja sie czy u kogos w firmie nie potrzebuja do pracy. ja sama jezdze szukam.I nic nie moge znalesc. a dodam ze piecztka jest tylko wazna na czas skaldnaia dokumentow. NIKT TEGO NIE SPRAWDZA.

Gość malutka100000
piszesz że się nie dostanie to znaczy że takie macie kryteria w przedszkolu jak nie masz pracy to dziecka nie przyjmą? dopiero co się zaczęły rekrutacje a ty już wiesz. Serio nikt nie sprawdza czy matka jest zatrudniona? wychodzi na to że matka na bezrobociu może poprosić kogoś znajomego kto ma firmę żeby podbił pieczątkę i z głowy, jakoś ciężko w to uwierzyć że są takie luki, naprawdę przedszkole nie dzwoni spytać czy mają takiego pracownika? to po cholere im ta pieczątka?

Gość misdsdsds
dostalam taka informacje od pracownika przedszkola. A ta osoba wie co i jak. wiem bo bylam na rozmowie u dyrektorki.Nie ma sznas- nie ma pracy nie przejdzie corka dalej. bedzie mialam przymusowy rok wolny.A ja bede uziemiona w domu bez srodkow do zycia.

Gość jestem facetem... ale mnie
poniosło..... jtdbigh ----- patologia to ty jestes... a jak niby samotna matka ma znalezc prace skoro nie ma z kim dziecka zostawic... a uwierzysz ze nie kazda samotna pobiera zasiłki, a alimenty sie nalezą... wiec o co tak dziamgolisz ? zyjesz w tym swoim urojonym swiecie, i nie widzisz nic poza czubkiem swojego parszywego nosa... a ty jaka taka ambitna to pewnie stac cie na prywatne przedszkole wiec plac, wymagaj, zamknij ryja, nie ublizaj samotnym matkom, bo z kultury wypowiedzi, to one tu sa górą!!

Gość misdsdsds
a mam narazie zailke z up 450zł. Do tego alimenty i rodzinne 0k.420zł. Zasilek sie konczy w lipcu. A potem niewiem co. Pod most. Jutro znow jade na runde po miesice. I szukam wszedzie pracy gdzie sie da. 0. jak narazie. Kaza zlozyc cv jak cos sie ruszy beda dzownic.

Gość moniczka1234;)
Niestety ja znam przykład samotnej matki której dziecko chodzi do przedszkola,a ona sama siedzi w domu bo jak sama mówi jej się nie opłaca szukać bo jej zabiorą zasiłki.i w tym moemencie ona blokuje miejsce które jest bardziej potrzebne innym co szukają pracy.