Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anaxanam86

Mops, przeczytajcie " pomaga czy szkodzi"??

Polecane posty

Gość Anaxanam86

Witajcie, założyłam tu topik bo wiem że wiele ludzi siedzi na tym forum i napewno się ktoś wypowie. Mam taki problem, jestem matką samotnie wychowującą dziecko, akurat niedawno mnie zwolnili z pracy i niestety musiałam iść skorzystać z mopsu, który mi pomógł trochę finansowo, ale:...no właśnie, byłam parę dni chora prosiłam dobrego przyjaciela o to żeby zaprowadził mi syna do przedszkola bo miałam gorączkę, zawsze mi pomagał kiedy rodzina się odwróciła ode mnie, kiedy byłam w ciąży, dlatego cenie sobie z nim przyjaźń, ale naprawdę to tylko przyjaźń, no i akurat tak się składa ze pewnie go widzieli w tym mopsie, i zaczeły się dopytywania na wywiadzie a czy to znajomy??a socjalna mi zasugerowała że przyjaźń damsko męska nie istnieje??a to nie mają pieniędzy, wiecie co??po rozmowie z nią cała się rozczęsłam, rozbolał mnie żołądek z nerwów i odechciało mi się żyć!!czy w tym zaje...nym kraju nie można mieć przyjacioł? przyjaciółki i owszem ale przyjaciela już nie??czy ja nie mogę mieć prywatnege życia korzystając z mopsu??widziałam że poprostu mi socjalna nie wierzy w to co mówie!!szlak chciał mnie trafić na miejscu, to co oni wyprawiają z ludźmi poprostu przechodzi ludzkie pojęcie!!ze wszystkiego się tłumaczyć, zapisałam się do psychologa bo już nie daję rady a zastanawiam się do jakich instytucji napisać o tym jak ludzi traktują, przeciez nie może tak być, podobno mają pomagać a nie gnębic człowieka. Nie mam już siły, jak mam iśc do nich znowu to aż mi flakami przewraca. Sory zabłedy ale to z nerwów

Gość siasik1
nie daj sie tej wrednej babie. Pracowalam w mopsie jako pracownik socjalny i teoretycznie nic nie moze ci zrobic. Tylko musisz jej ostro odpowiedziec, zaskarzyc do dyrektora. Przyjaciol mozesz miec pelno, nie wazne jakiej plci ale oni nie beda cie utrzymywac, w razie pogorszenia sytuacji jest MOPS. Nie daj sie tej s...

Gość Anaxanam86
właśnie moja sytuacja jest tragiczna, możliwe że ktoś podpieprzył że to mój facet, a to nie prawda, gdzie mogę napisać do jakiej instytucji na nnich??żeby ich złapać za dupę??bo nie sądze żeby dyrektorka coś mi pomogła, mam ich dość poprostu!!i jeszcze jedno pytanie??czy moja socjalna może mi grzebach w rzeczach i szafach??bo słyszałam że może??chcociaż nie wiem czy to jest zgodne z prawem bo mojej mamie grzebała na wywiadzie

Gość Anaxanam86
Jeszcze się ktoś wypowie?

zastanawiam się do jakich instytucji napisać o tym jak ludzi traktują, przeciez nie może tak być, podobno mają pomagać a nie gnębic człowieka. xxxx rozumiem ,ze twoim zdaniem powinni ci tylko forsę dawać w nic nie wnikając ? Dlaczego tak isę denerwujesz ? to normalna procedura , normalny wywiad - mów prawdę i będzie dobrze .

Gość wkurzona na maxxxa
mops to lachuderstwo, nie wiem jakim prawem zadali ode mnie peselu mojego faceta z ktorym nie mam slubu zueby objac mnie ubezpieczeniem i oplacici moj koszt pobytu w szpitalu.z jakiej paki skoro ta sprawa go nie dotyczy nie jestesmz rodyina nawet nie jest u mnie zamekldowany?wytlumaczy mi ktos kompetentny?

siasik1 chyba pracowałas tam jako sprzatacka bo nie uwierze zeby pracownik socjalny dawał takie rady i wykazywał się taką nielojalnością wobec kolegów po fachu wykonujących jeden z najtrudniejszych zawodów. Niestety WIĘKSZOŚĆ klientów pomocy społecznej to samotne mamusie.Samotne oczywiście tylko na papierze, bo w wiekszości przypadków maja stałych konkubentów, których ukrywają a bywa i tak, ze ci konkubenci całkiem niezle zarabiaja. Co nie przeszkadza niektorym wyciagnac łapy po państwowe pieniądze "bo im sie należy". Postwa tej pracownik socjalnej jest jak najbardziej prawidłowa, skoro cos podejrzewa to próbuje to sprawdzić. bo niestety wiekszosc pracowników soc przymyka na to oko, bo prawda jest taka ze jak sa dzieci to dac trzeba. I tak oto marnuja się publiczne pieniadze, wasze takze, wy ktorzy psioczycie tu na mops

Gość RaZR
Ona Ci tego nie udowodni a tak wypytuje bo wiele osób wyłudza zasiłki. Możecie nawet mieszkać razem ale mieć osobne gospodarstwo domowe. Zawsze od tej decyzji możesz się odwołać.

wkurzona na maxxxa nie rozsmieszaj mnie " nie wiem jakim prawem zadali ode mnie peselu mojego faceta" normalnym prawem! w ustawie o pomocy spolecznej jest jak byk napisane ze swiadczenia przysluguja osobom ktore wykorzystaly wszystkie swoje wlasne mozliwosci. skoro masz chlopa to chlop ci powinien w pierwszej kolejnosci pomóc koniec kropka! lepiej zamknij sie i dziekuj ze ci mps dal ubezpieczenie i nie musialas bulic kilku tysiecy za pobyt w szpitalu bez ubezpieczenia!

Gość wkurzona na maxxxa
a co z moja sprawa, wie ktos czy maja prawo zadac pesel od konkubenta?

Gość wkurzona na maxxxa
sluchaj ale z jakej racj skoro nie jestesmy rodzna on nawet ne jest u mnie zameldowany? z jakiej opaki obca osoba ma mne ubezpieczac jak on sam nawwet ubezp.nie ma??to nie maz

RODZINA JEST KAZDY MIESZKAJACY POD JEDNYM DACHEM PROWADZACY WSPOLNE GOSPODARSTWO DOMOWE więc: po pierwsze ma obowiazki wobec ciebie po drugie mops jak najbardziej mial prawo żądać jego peselu

Gość MIESZKANKA LAP
Mops jest po to by zatrudniać,, swoich,, pracowników i brać pensje a nie pomagać ludziom ich pomoc jest śmieszna. Lepiej jeść chleb z wodą niż do nich iść. Mając 900zl na 2osoby otrzymałam w ciągu całego roku 300zl pomocy. Oni wiedzą za to jak sobie pomagać bo rodzina jest zatrudniona mimo iż prawo tego zabrania! Im wolno wszystko. Przy pomocy inijnej fead też nie ma uczciwości. A dużo więcej dowiecie się z portalu,, niezależni lapy. Pl