Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minininka

jak przyrzadzacie ser żółty?

Polecane posty

Gość minininka

Jak przyrządzacie ser żółty, z czym podajecie? W polo w pt-ndz jest promoja na wszystkie rodzaje żółtego sera i chciałam popróbować czegoś nowego ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Goldi 2011
Ja podaję z winogronami lub truskawkami.Dobry też jest z oliwkami. Mozna też smazyc, ale jest to strasznie kaloryczne, nabija cholesterol i nie każdy lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
-do omletow jajeczych lub jajeczno-warzywnych. -do dan w stylu makaron z sosem - na wierzch. -do zapiekanek ziemniaczanych, makaronowych, warzywnych. -jako przekaska: robimy rulonik z plastra sera i plastra wedliny. -z krakersami (krakersy wodne najlepiej) jako przekaska do wina lub zupy. -kanapka do pracy: dwa plastry sera i 3-4 plastry wedliny. -tosty z serem -tosty z serem i pieczarkami -starty posypac na zupe. -jesc zywcem sam ;) (robienie z sera panierowanych "kotletow" jakos w ogole do mnie nie przemawia).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eustachy motyka
A ja uwielbiam ser podawany z konfitura z czerwonej cebuli. Jak dla mnie, super polączenie dwoch smakow. Polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wlasne M
troche nie w temacie, ale jak robisz konfiture z czerwonej cebuli?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sjskalj
pasta serowa - trę ser na tarce o grubych oczkach, dodaję trochę pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka konserwowego, papryki i pomidora. mieszam z odrobiną majonezu (by spoiła całość), pieprzę do smaku. idealna na kanapki (można ozdobić np. plastrem ogórka).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kklllllllllll
na sznite chleba na to pomidor lub inna zielenina i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co do smazonego sera- bardzo popularne w Czechach, zawsze to jemy jak tam jestesmy, do tego "tatarska omaćka" czyli sos tatarski. Ale fakt- nie wszystkie gatunki mozna zmazyc, to chyba zalezy od zaw. tluszczu albo czegos tam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beziro
Też pasta - starty ser + drobno pokrojony por + starte 2 jajka + majonez +pieprz. Może być na kanapki lub sama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a oto moja radaa
zeby panierka sie trzymala na seze trzeba panierowac 2 razy: jajko, bulka tarta, jajko bulka tarta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkljhnk.
sie trzymala na seze " p na seże????? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pomidor kroimy w plastry.każdy plaster smarujemy majonezem lub jesli ktoś woli pastellą,posypujemy grubo startym serem a na koniec ziołam prowansalskimi mniam:) jednak ta przekąska jest podawana u mnie latem,np przy grillu ponieważ pomidorki są wtedy najlepsze pozdrwiam;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xczsc
super sos mleczno serowy!! do ziemniakow w zasadzie do wszyskiego polmlyzki masla topisz w rondlu, dodajesz troche make mieszajac caly czas,dodajesz troche mleka i na koniec scierasz ser, troche pieprzu czosnku i soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie czesto taki:
taki sos moze byc bez maki, poniewaz ser zageszcza go. z tym, ze smaczniejszy bedzie ze smietanka niz mlekiem :) mozna dodac na smak troche galki muszkatolowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×