Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jennny9292

dziwny stosunek ft3 do ft4 i tsh -interpretacja wyników

Polecane posty

Gość jennny9292

Oto moje wyniki: -FT4 - 1,11 (norma 0,93-1,7) -FT3 - 3,67 (norma 2,1-4,4) TSH - 1,8 Sama nie wiem ci mysleć, bo to ft4 troche niskie, a jak wiadono ft3 powstaje w wyniku konwersji ft4, wiec tez powinno byc niskie,a tu ft3 calkiem dobre....

Gość cherycoke
wyniki masz dobre... nie widzisz tego?

Gość naatkaa
przeciez wszystko jest w normie

Gość jennny9292
no jakby nie bylo ft4 troche niskie(blisko dolnej granicy), widzialam na forach ze sa kobiety ktore przy takim poziomie ft4 biora euthyrox... kilka lat temu mialam taki epizod (mialam wtedy 16 lat) ze tsh mialam 5,5(pozniej 3,5-4,5) za to ft4 mialam o wiele wyzsze niz teraz... w dodatku przy tak niskim ft4 , ft3 powinno byc nizsze(skoro ft3 powstaje z ft4)....dzwne....moze sie pomylili w laboratorium?

Gość gość
Moje wyniki: TSH: 2.23 FT4. 0.9 (norma - 0.8-1.8) FT3 3.1 (notma - 2.3-4.2) Moje ft4 jest chyba zdecydowanie za niskie, prawda? A co z TSH? Czy powinno byc do 2.5 czy pomiedzy 1 a 2? Bo widzialam rozne wersje. Do endo ide pod koniec listopada... Dziekuje serdecznie za odpowiedzi!!!

Gość gość
TSH masz prawie w normie. FT3 i FT4, jest w normie więc nie masz czym się martwić.

Gość gośćneta 32
witam, przelicza sie procentowo wyniki w kalk tarczycowym! moze byc sobie w normie a konwersja moze lezej i mozna miec niezle jazdy