Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nareszcie na swoim

jakie macie oplaty za dom ok 140 m2??

Polecane posty

Gość nareszcie na swoim

Niedawno wprowadzilismy sie do naszego nowego domu i take sie zastanawiam ile bedzie nas kosztowalo utrzymanie go. Ile placicie za prad, wode?

Gość Izabelka......... ...:)
przeciez kazdy zużywa inna ilość wody i praądu. I tez zalezy czy ogrzewacie dom gazem czy macie swój piec czy kominek, jaką lubicie miec temp w domu. Czy pracujecie i pol dnia was nie ma w domu czy telewizor chodzi od rana do nocy itp

Gość nareszcie na swoim
Wiem ze kazdy ma inne oplaty ale chcialabym wiedziec take orientacyjnie Bo wczesniej mieszkalismy u rodzicow i za nic nie placilismy wiec nawet nie wiem o jakiej kwocie man myslec

Gość my mamy tyle
A czym ogrzewacie? woda i ścieki 150 2 miesiące prąd 230 gaz w miesiacach bez grzania 150 z ogrzewaniem do 1000 podatek 200 rocznie telewizja 40 zł smieci 50 zł na kwartał

Gość nareszcie na swoim
Piec many NA eko groszek

Gość my mamy tyle
no to 6/7 ton przy zimnej zimie zejdzie jak nic

Gość hffffffffffffffffffff
ile Was wyniosla budowa? My myslimuy nad domem

Gość nareszcie na swoim
PO ile tona?

Gość my mamy tyle
min 500 za najgorszy do 800 za najbardziej kaloryczny

Gość Dom z130m2 z garażem
Opłaty: prąd - ok 500 zł co 2 miesiace woda - ok 400 zł co 2 miesiace gaz - ok 160 zł co 2 miesiace ogrzewamy kominkiem Podatek od nieruchomosci to ok 450 zł. raz na rok Telewizja 52 zł

Gość nareszcie na swoim
Ponad 300tys bez kredytu by sie nie udalo

Gość sdfghdfgggggggggggg
ggggggggggg

Gość my mamy troszkę
większy dom-250 m2 Prąd 590 zł na 2 miesiące Woda 200 zł szambo 100 zł na 2 miesiące butla gazu na miesiąc 55 zł śmieci 90 zł na kwartał w okresie grzania 7 ton eko groszku (jedna tona 750 zł) Telewizja 80 zł Internet 60 zł podatek ok 300 zł rocznie ubezpieczenie ok 500 zł rocznie j

Gość sdfghdfgggggggggggg
gggggggggggggggggggg

Gość nareszcie na swoim
O kurde sporo. My mam 3,5 tys wyplaty razem. Rate kredytu 500zl i male dziecko do wykarmienia. Da race odlozyc jeszcze NA wakacje?

Gość hiokoil
my mamy jakies 160m powierzchni mieszkalnej i tak: - prąd ok 220/msc (2 lodówki, 2 pralki, zamrażarka, mikrofalówka, 2 czajniki, 2 piekarniki, 2tv, 2komputery) - ścieki 17zł/os/msc - woda własna - śmieci 8zł/os - węgiel - jakoś ok 2500 - drewno - własne - gaz butlowy

Gość Dom z130m2 z garażem
My mamy razem pensji 7 tys zł i udaje sie odkładac ok 2 tys miesiecznie

Gość my mamy troszkę
Jeżeli mogę Ci coś polecić,to nie oszczędzajcie na eko groszku:/ My jedną tonę kupiliśmy na wypróbowanie takiego za 500 zł,bo ktoś mężowi polecił.Szkoda gadać.Piec się zapycha,bo on się wcale nie rozdrabnia tylko straszne bryły się robią.

U mnie jest dwie osoby dorosle i 1 dziecko, bo to chyba ma tez znaczenie ile osob korzysta z mediow. Woda-300 zl za 2 miesiace Prad 300 zl za 2 miesiace 3 tony wegla przy takiej zimie jak w tym roku 2400 zl(od listopada do marca),mozna caly rok odkladac po 400 zl na opal. drzewo ok. 300 zł co 2 miesiace (na wiosne i jesien ) gaz mam z butli 60 zl na dwa miesiace telewizja cyfrowa 80 zl internet 60 zl miesiecznie wychodzi mniej wiecej tak woda 150 prad 150 opal 400 gaz 30 tv 80 internet 60 870 zł

Gość hmm....hmm...
ja akurat mieszkam w bloku. Ale moi rodzice płacą 400zł na 2m-ce prąd, ok 90zł na 3m-ce za wodę, też mają piec na eko groszek i kupuję 10ton węgla rocznie. Plus wywóz śmieci 40zł, tv 50zł

co do podatku, wody, kanalizy i śmieci to widzę, że są bardzo duże różnice - pewnie w zależności od miasta. W Szczecinie np. w granicach miasta za dom ok.250m2 płacimy: podatek - 1000 zł rocznie, w 4 ratach śmieci - do tej pory było 90 zł na 2 miesiące szambo - ok. 100 zł miesięcznie woda - ok. 100 zł na 2 miesiące (zużywamy ok. 20-25m3 przez 2 miechy).

Gość Nareszcie na swoim
Z tego co piszecie to opal jest najdrozszy. Mysle ze 1tys starczy na oplaty,1tys na jedzenie, chemie , 500zl na raty kredytu, 500na ciuchy i rozrywke i planuje 500zl odkladac. Myslicie ze tak damy rade?

Gość woman like julia roberts
no tak dom 140 m pow.użytkowej prąd jeszcze budowlany ------540 za 2 m-ce woda -----------------------------210 za 2 m-ce śmieci----------------------------110 za kwartał gaz średnio ---------------------60 za m-c podatek-------------------------200 co kwartał ogrzewanie--------------------250 ok za miesiąc do tego rata kredytu ;-) zarobki 5.000 na nas dwoje + dwoje dzieci szaleństwa nie ma jeszcze trzeba jedną łazienkę skończyć i ogrodzenie zrobić.

Gość Nareszcie na swoim
Do women like julia roberts. Strasznie suzo placicie za smieci. U nas za dwa kontenery co kwartal 33zl.

110 za smieci za kwartal, to wcale nie duzo wg mnie. Zreszta po 1 lipca oplaty jeszcze wzrosna, bo wchodzi nowa ustawa i bedzie to sie odprowadzac bezposrednio do gminy, a nie do firmy smieciowej. Dobrze ktos napisal - jesli chodzi o kosztycogrzewania, to izolacja termiczna ma tu kapitalne znaczenie.

Gość to ja mam takie
podatek roczny 180 zł prąd 450 na 2 miesiące woda 100 na 3 miesiące ścieki oczyszczalnia wywóz nieczyst. 60zł co miesiąc gaz w sezonie grzewczym 450 na 2 miesiące, latem 50 zł na 2 miesiące telewizja 104 zł internet 60 zł Domek 144 m.