Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZagubionaWswoimŚwiecie

Jak sobie radzić z niepokojem związanym z przeprowadzka

Polecane posty

Witam Pierwszy raz pisze na forum. Chciała bym się was poradzić jak wy przeżyliście zmianę zamieszkania? Bo ja nie umiem sobie poradzić z moim napadem niepokoju, leku.. Nie wiem dlaczego tak jest ale jest to strasznie męczące uczucie... Może streszczę wam moją sytuacje, w tam tym tygodniu przeprowadziłam się z moim partnerem i prawie 3 letnim synkiem do jego rodziców i zastanawiam się jak to będzie tu żyć. Niby mamy więcej miejsca swoje podwórko ale jest jednak coś co nie pozwala mi się cieszyć tym że tu jesteśmy. Wcześniej tzn. od porodu mieszkaliśmy u moich rodziców nie zawsze było kolorowo ale jakoś inaczej się czułam bo jednak u siebie mogłam robić co chce. a tu jednak pomimo własnego podwórka i dwóch pokoi na górze jestem u teściów, a wiadomo że to teściowa będzie królować jako gospodyni... No ale mamy te swoje dwa pokoje n a górze i nie muszę z nią siedzieć na dole. Ale jednak ten niepokój się pojawia i nie wiem dlaczego, może to ze względu na przyzwyczajenie się do palenia w łazience (z jednej strony paskudny nałóg) a tu trza wychodzić na dwór, a może że babcia ma inne podejście do wnuczka niz moja mama.A jak było z wami którzy też się musieli przeprowadzić do teściów albo do własnego mieszkania??????

Gość korwinowka
hej. tez mialam taki problem, tylko w ogoloe wyprowadzilam sie z kraju, do chlopaka, nowa praca, ludzie, zycie, to jest bardzo ciezkie, boje sie tego wszystkiego. caly czas oczuwam nipokoj, mam leki... W Polsce sama mieszkalam, moglam palic sobie w mieszkaniu, a tu tez musze wychodzic, jest to meczace!!! Zaluje, ze sie przeprowadzilam....

Ja nie żałuje.. Chyba w końcu kiedyś to będzie nasze. Ale jednak nie pokój się pojawia. a nie cieszę się tym że zostanie to na mojego narzeczonego przepisane, no ale co się nie robi dla dziecka

Gość gość
ciężko powiedzieć, jak dokładnie sobie poradzić z takim lękiem, każdy ma inne podejście inaczej przeżywa pewne rzeczy, ale na pewno z czasem się wszystko poukłada. BTW ten poradnik całkiem fajny

Gość gość
podczas przeprowadzki do własnego M korzystałam z usług firmy http://www.a-2logistic.pl/. Akurat dobrze trafiłam. Firma z Wrocławia szybko poradziła sobie z przeprowadzką. Najważniejsze że wszystko się na raz zmieściło, bo mają odpowiednie samochody. Dużo nie zapłaciliśmy za transport.

Gość gość
Po prostu przeczuwasz ze życie pod jednym dachem z teściowa nie będzie sielanka Sama podałaś przycYne, rządzić będzie ona.... W życiu nie mieszkalabym z teściowa bo to recepta na spiertolone życie, lepiejmiec jeden pokój ale własny i spokojna głowę niz czuć sie zaszczuta w domu teściowej Ty jeszcze z nią nie mieszkasz a już sie boisz, nie wróżę ci szczęścia i spokoju

Gość Łodzianin1985
Cóż, niepokój przed takimi przedsięwzięciami jest chyba zawsze. Ale myślę, że uspokoi Cię myśl, że podjęłaś współpracę ze sprawdzoną firmą transportową. A jeżeli takiej nie masz albo nie znasz - rzuć okiem na ranking http://cennik-przeprowadzek.pl/uslugi/przeprowadzki_prywatne/ . Z pewnością znajdziesz fachowców spełniających Twoje kryteria.

Gość milenaw254
nie ma się co stresować przeprowadzką ;) ja osobiscie jestem wielka fanką i lubię zmiany... nie lubię długo siedzieć w jednym miejscu :D a co do samej przeprowadzki to trzeba pamiętać, że jest wiele firm, które chętnie pomogą wszystko przewieźć itd i wcale nie są drogie (chocby moje zaufane Wiki transport prywatny).. a znajomych zawsze można poprosić o pomoc w pakowaniu!

Gość KoniecznyPaweł
Każda zmiana to niestety powód do małego lub dużego stresu. Jeżeli chodzi o przeprowadzki i pakowanie naszego dobytku to warto wynająć porządna firmę, która nam w tym pomoże. Japa & Co nie tylko dobrze się tym zajmie, ale i na swojej stronie poleca bardzo ciekawy poradnik dotyczący jak przeżyć i nie dać się zwariować przy [przeprowadzce. Polecam bardzo dobra lektura. http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html

Gość dareo

Dokładnie tak jak mój przedmówca, zmiany zawsze są ciężkie ale nie z firmą Japa & Co. Ich podejście do sprawy sprawia, że człowiek niczym się nie przejmuje. http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html

Gość Marioleczki

Japa & Co to firma dzięki, której żadna zmiana nie będzie nas stresować, a już na pewno nie zmiana miejsca zamieszkania. Nie ważne gdzie ważne, że z nimi przeprowadzka jest czysta przyjemnością. Polecam zerknąć na ich stronę https://www.japa-przeprowadzki.com.pl/