Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca 44

Do osob mieszkajacych w Londynie...Prosze o rady,wybieram sie na kilka dni....

Polecane posty

Gość Pytajaca 44

Witam! Prosze o rady osoby mieszkajace w Londynie... Wybieram sie na krotka wycieczke na 3 dni. Jestem calkiem zielona, niegdy tam nie bylam, dlatego mam kilka pytan, moze ktos bedzie tak mily i mi pomoze....? :) 1)Co zwiedzic? Jakie miejsca koniecznie zobaczyc? 2) wyladuje na lotnisku Stansted , jak daleko jest ono od centrum Londynu i czym sie tam dostac? Czy sa jakies autobusy, pociagi itp? Ile kosztuje bilet? 3) jak to jest z komunikacja miejska? Czym najlepiej sie poruszac? Gdzie kupowac bilety, jakie sa najkorzystniejsze itp? 4) moze znacie jakis fajny hotel w rozsadnej cenie godny polecenia, z ktorego w miare latwo mozna so dostac/ dojechac do najciekawszych miejsc wartych odwiedzenia? Prosze o rady, wskazowki, typy..... Z gory dziekuje!!!!!!!!!! :)

Gość vhnkll
Muzeum historii naturalnej, standard - big ben, palac buckingham, london aquarium, camden town, london bridge, to chyba takie podstawy, zależy ile masz czasu,.fajny jest Windsor, ale to kawaleczek od Londynu, z lotniska autobusem, bilet - travel card 1-6 , na takim bilecie możesz jeździć wszystkim, włącznie pociągiem, po 9 30 jest taniej, najlepiej poruszać się metrem,

Gość Pytajaca 44
dziekuje za typy:) bede na 3 dni, z czego 2 dni to dni lotow wiec czasu nie za duzo....ale bede starac sie wykorzystac kazda chwile:)

Gość Pytajaca 44
"bilet - travel card 1-6- "ile kosztuje taki bilet? czy jest on jednodniowy czy mozna kupic sobie 3 dniowy np?

Gość plaabbbannn
Wlasciwie to wiekszosc atrakcji znajduje sie w 1 zonie, wiec watpie zebys potrzebowala jechac do zony 6, chyba ze tam sie znajduje Twoj hotel. Mozna kupic travelcard na dzien, albo na tydzien, tutaj masz ceny: http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx

Gość plaabbbannn
Zapomnialam dodac, ze mozesz wybrac na ktore zony chcesz kupic travelcard. Czym mniej zon tym taniej.

Warte zwiedzenia ( oprócz wyżej wymienionych ) Harrods Highgate cementary London eye Camden market ( w niedziele) - konieczność Portobello market ( w sobote) Docklands Zrobic sobie pub crawl po starych Irlandzkich pubach Fajne miejsca na zakupy oprócz marketów o których wyżej pisałam to Carnby Street, New Oxford Street, Bond Street, Regent Street, Knightsbridge, South Kensington , Kensington High Street , Covent Garden .

Gość ku przzestrodze...
http://polscott24.com/na-wyspy-bez-kwalifikacji/ Dobrze napisane! Jeśli nie ma odpowiedniego zawodu/fachu, kwalifikacji, dobrej a nawet bardzo dobrej znajomości języka angielskiego i sporych oszczędności na start to nie masz czego szukać w Anglii! Bawią mnie ludzie, tacy jak np.moja kuzynka, która studiuje turystykę i stwierdziła ostatnio, ze jak skończy studia jedzie z narzeczonym do Anglii...Bez zawodu, bo co to za kierunek, więc jeśli w ogóle znajdą pracę to magazyn, fabryka, sprzątanie i tym podobne za minimalną, nic innego ich nie czeka, język znają słabo, kasy nie mają w ogóle, pojadą w ciemno, no, ale przecież 'w Anglii się zarabia', 'tam jest inne życie', '1000 funtów miesięcznie z wypłaty to kupa pieniędzy'....Oczywiście ode mnie muszą zgapić, bo ja pojechałam w 2011 roku do UK do chłopaka, ale moja sytuacja była inna ni ich...

Ale o co ci chodzi?? autorka chce pojechac turystycznie na kilka dni a nie 'zgapic od ciebie'

Gość dfgfgjhhgkjh
Pytajaca po co ty tam jedaziesz jak nie masz pojecia o bozym swiecei :D:D:D niby turystycznie a pyta co zwiedzac :D jaja sobie robisz!