Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamaraa

Nabiał i słodycze a kolka

Polecane posty

Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie słodkości i nabiału w czasie karmienia piersią. Mój mały ma 5 tygodni, nie jem czekolady, ciastek paczkowanych, pozwalam sobie za to na jogurty, serki, ryże na mleku, ciastka czasem z ziarnami z piekarni, a ostatnio nawet sama kruche upiekłam, budynie, kisiele, galaretki. Spożywam też spore ilości nabiału w postaci już wymienionych jogurtów...mleka, serów. Czy nadmiar słodyczy i mleka może powodować kolki u mojego malucha??? Jest on niespokojnym dzieckiem, nie płacze po 3 godziny jak to czasem bywa przy kolkach, ale pręży się i jęczy, a położna środowiskowa stwierdziła, że brzuszek go boli. Kupiłam małemu Biogaje i Infacol, ale szału z tym nie ma, robię masaże brzuszka, nie mogę go kłaść na brzuszku (zrasta mu się obojczyk po porodzie). Mam też kropelki Delicol w pogotowiu ale jeszcze ich nie stosowałam. Noszę go w pionie aż nie beknie, czasem bez powodu, bo jak go tylko kładę to problem brzuszka automatycznie wraca.

Mojego synka tak brzuszek bolał jak jadłam ser biały, serki homogenizowane, i wogóle nabiał, a jadłam dużo bo myślałam,że zdrowe, no i dobre. Nie płakał ale prężył się i robił czerwony. Nie jedz narazie, odpuść nabiał, po czekoladzie mały miał zaparcia. Teraz ma 5 miesięcy i jest ok, jak miał 4 to przeszło troszkę, a teraz jest na mm i jest super. Ja myślałam wcześniej nad kataterami, bo miał takie prykanka, biogaja pomagała, nadal bierzemy.

właśnie odstawiłam słodkości a prężenia są dalej, nabiał uwielbiam, ale chyba postaram się teraz to ograniczyć może będzie efekt, tak bym chciała mieć spokojne i uśmiechnięte dziecko, a on bidula tak się męczy, a tak nawiasem to moja mama była w szoku, że tak ogranicza się teraz karmiące, że dzieci są takie "podatne", kiedyś człowiek się nie zastanawiał 100 razy co zjeść i dzieci były spokojniejsze --- co za czasy