Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaax3

pieczenie w pochwie

Polecane posty

Gość agaaax3

Cześć dziewczyny. Mam nie przyjemną sprawę. Właściwie już od młodych lat mam piecznie w pochwie. Zawsze mi mówili, że najprawdopodobniej to jest po prostu suchość pochwy. Potem zaczęłam współżycie z chłopakiem, ale raczej było wszystko okej. Żadko kiedy mnie tam piekło. Teraz nadal współżyję z chłopakiem i mimo tego, że robimy to delikatnie i z żelami, to pieczenie powróciło i to ze zwiększoną siłą. Piecze mnie nie tylko po seksie, ale również w dni, gdzie tego seksu (i innych takich rzeczy) nie ma. Jest to naprawdę niekomfortowe i bolące i na dłuższą metę, nie da się tego wytrzymać. Miałyscie może coś podobnego?

Gość aurea00000
Powinnas udac się z tym do ginekologa. Wydaje mi się ze może to być jakiś stan zapalny pochwy, jest trudny w całkowitym wyłączeniu ponieważ przy każdej zbliżającej się miesiaczce możesz odczuwać te same dolegliwości. W aptece bez recepty możesz kupic Clotrimazolum to jest masc stosuj ja kilka razy dziennie do tego jakies czopki dopochwowe powinno pomoc. :)

Gość aurea00000
Wyleczeniu*

Gość aurea00000
Wyleczeniu*

Gość znachorka
Ja tez mysle ze, to stan zapalny bakteryjnu lub grzybiczy

Gość Marta,23
jestes pewna ze cie boli pochwa a nie cos innego "w srodku"? to moze byc jakis stan zapalny,infekcja...moze alergia na ten zel,?ale nie musi. ile masz lat? Kiedy robilas badania porfilaktycne? Kobiety po 25 roku zycia powinny robic raz w roku cytoligię...a gdy rozpoczely wspolzycie wczesniej to wczesniej. Radze udac sie do ginekologa

Gość Marta,23
marsz do ginekologa...i nie sluchac dobrych rad anonimowych pan ktore zalecają ziolka czy jakies leczenie na wlasną reke.mamy 21 wiek....i mimo ze google jest popularne to nigdy nie dorowna wiedzy lekarza ktory studiowal 6 lat. :P

Gość aaaaanaa
a robiłaś jakieś badania-moim zdaniem w takim przypadku powinnaś zacząć od wymazu z pochwy z posiewem. żeby wiedzieć czy przyczyną nie są jakieś bakterie albo grzyby i do tego cytologia i kontrola czy nie masz nadżerki. A stosowałaś probiotyki? w tej sytuacji najlepsze byłyby dopochwowe-np.lactovaginal. Może miewasz zaburzona florę pochwy i stąd problem, albo np.często chorujesz?

może masz jakąś infekcję bakteryjną lub grzybiczą, możesz posmarować miejsca intymne provag żelem, bo dobrze łagodzi świąd i chroni, najlepiej byłoby zrobić badania, niewykluczone, że twój chłopak też powinien się przebadać

tez chcialam sie kochac z partnerem nawilżajac pochwe żelem, ale jak tylko troszeczke zaaplikowalam to mnie strasznie zaczelo szczypac, a niby testowany dermatologicznie. pieczenie moze wystapic bo noszeniu nieodowiedniej bielizny, stosowaniu nieodpiwiednich srodkow do prania, podczas stosunku moglo dojsc do podraznienia pochwy. ale sie dziwie ze nie poszlas z tym do lekarza, bo tak nie powinno sie dziac. u mnie jak zaczeła sie infekcja to stosowałam multi gyn acti gel i poszłam od razu do lekarza. teraz stosuje go po każdym współżyciu i nic sie od roku nie pojawiło.

Gość remember227
Nie leczę się już sama, kiedyś bałam się iść do ginekologa i sama męczyłam się z infekcją. Nie wyleczyłam jej do końca i ciągle nawracała. W końcu się przemogłam, ginekolog okazał się bardzo przystępny, przepisane leki nie pomogły od razu bo leczyłam się około 3 miesięcy ale do dziś mam spokój. Bardzo pomogły mi globulki dopochwowe invag które zakłada się przez 7-dni, odbudowują mikroflorę i zapobiegają infekcją. Stosuje go do dziś profilaktycznie.

a kto tu mowi o leczeniu na wlasna rekę? na pewno nie ja. ja ten zel zaczelam stosowac bo juz wytrzymac nie moglam. a obawialam sie ze cos powaznego sie rozwinie. i dobrze zrobilam. ale nie odwaze sie jak inni kupowac na wlasna odpowiedzialnosc jakis globulek dopochwowych.

Gość lady bronka
a ja kupuję lactovaginal i nie na własna odpowiedzialność, a z zalecenia ginekologa. kiedy byłam w ciąży miałam problem z infekcjami i lactovaginal mi pomógł, bo było ich o wiele mniej. teraz też jeśli czuję jakieś swędzenie stosuje probiotyk i maść clotrimazolum.

moze wyda się wam to smieszne ale nie moge polykac tabletek, poniewaz jak bylam mala to stanela mi w gardle i nie moglam oddychac wiec do tej pory mam lek, wiec najodpowiedniejszym jest żel.

Gość marudna zosia
lactovaginal jest dopochwowy, nie trzeba go połykać. ale każdy stosuje to, co mu odpowiada :)

agaaax3, w pierwszej kolejności powinnaś pójść do ginekologa. Takie przewlekłe pieczenie nie jest normalne. Niech Cię zbada, pobierze wymaz (może to infekcja, która nie daje objawów w postaci upławów). Ten lubrykant powinnaś na jakiś czas odstawić, możliwe że na niego masz uczulenie, a przez to że pochwa ścianki pochwy są podrażnione to współżycie dodatkowo powoduje nasilenie objawów.

no tak wymaz bedzie najbardziej odpowiedni, ponieważ cytologia nie wykaze za duzo. ale zawsze nalezy cos zastosowac do czasu wizyty i nie czekac az dolegliwosc bardziej sie rozwinie. moja siostra od wczoraj tak samo ma infekcje wiec ode mnie wziela multi gyn i od razu poczula ulge po nim. co prawda dzis idzie prywatnie do lekarza ale lepiej sie ubezpieczyc.