Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika9

jadłospis do oceny/poprawki

Polecane posty

Gość weronika9

Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że mi podpowiecie co w mojej diecie jest nie tak. Bardzo wolno zrzucam wagę. Mam 167cm. Na zajęciach fitness spędzam 8h w tygodniu, biegam 4 razy po godzinę, czasem wpadnie pilatess. Praca 7 godz za biurkiem. Jadłospis: śniadanie godz. 6. to kubeczek jogurtu naturalnego/greckiego 150-200g z 5 łyżkami płatków żytnich/górskich z cynamonem, pół pomidora, pół czerwonego grejpfruta. II śniadanie godz. 9 - jabłko/banan/gruszka - zawsze 2 z tych np. dzisiaj jabłko i banan. przekąska godz. 12. - bułka żytnia/razowa/grahamka, sałatka zrobiona w domu składająca się z: pomidor, pieczarki (3-4), rzodkiewka (2-3 szt.), papryka czerwona/zielona/żółta, ogórki kiszone (2 sztk.)/ obiad godz. 15.30 - 1/4 opakowania warzyw na patelnię (ok. 150g) - różne brokuły, kalafior, gorszek, szpinak, ziemniaki, marchewki - mieszam, serek wiejski. Co drugi dzień ryba do tego - makrela wędzona, łosoś, filet z pstrąga, dorsza. W dni bez rybne jajko gotowane na parze, dodatki to buraczki z foli, kiełki, fasola z puszki. Deser jabłko. Kolacja - godz. 19 - pomidor, papryka zielona/czerwona, ogórek zwykły, rzodkiewka, kalarepa, oliwki - mieszkanka całość miska ok 300g plus pół kostki chudego sera. Każdego dnia, przeważnie między obiadem a kolacją jem jedną marchewkę i kilka orzechów, zazwyczaj włoskich ok 6szt. Piję 3 kawy dziennie, bez cukru, chude mleko, 2 litry wody n/g, herbatę zieloną/białą 2-3 kubki. Nie piję nic innego, nie jem smażonego, słodyczy, nie solę. Zaczęłam jeszcze pić codziennie łyżeczkę oleju z wiesiołka. Zakładam, że owoców jest za dużo, każdego dnia 3 sztuki, a frutoza - cukier. Pomóżcie mi:)

Gość a więc...
Menu jest ok. radziłabym dołożyć jakieś ćwiczenia,ruch jest najważniejszy bo pomaga w trawieniu. Przypuszczam, że spowolnił Ci się metabolizm i dlatego waga stoi w miejscu. Spróbuj jeszcze na kolację jeść więcej białka niż warzyw, albo najlepiej jedz samo białko :-)

Gość Rolliza
A ja bym zrezygnowała z kaw. Jak nie wyobrażasz sobie bez nich życia to możesz narazie ogranicz się do jednej? TRzy to troche dużo. Czytalam gdzieś że kawa utrudnia odchudzanie bo "stresuje" organizm.

Gość weronika9
jeszcze więcej się ruszać? Ciężko mi to będzie z pracą pogodzić:( 12 godz w tyg - 8 fitness, 4 bieganie. A co z tymi owocami? lepiej ograniczyć się do jednego dziennie? Przyznam, że bez jabłek 3 dziennie, to mi ciężko przeżyć. Wiem, że się da, ale serce mi pęknie. Np teraz siedzę i myślę aby je zjeść;)

Gość a więc...
jabłka nie tuczą...lepiej zjeść jabłko niż rzucić się później na lodówkę hehe, może faktycznie pij jedną kawkę dziennie,może zastąp zwykłą kawę, kawą zbożową, jest zdrowsza i ma więcej błonnika :-)

Gość weronika9
Dziękuję:) zatem pić mniej kaw. Cieszę się, że jabłuszka mogę jeść. To zabołałoby mnie najmocniej. Wysiłek fizyczny postaram się jeszcze dołożyć, ale łatwe to nie będzie. Najgorzej, że brzuch mi nie maleje, jego obwód. Uda, pupa,piersi, twarz widzę różnicę, ale nie brzuch. Dziękuję Wam za rady.

Gość Rolliza
Na brzuch polecam hula hop - dzała, świetnie kształtuje talię. Przetestowane osobiście:)

Gość jduoeieieoei
"jabłuszka" :-/

Gość mysxiaaa
kawa nie tuczy