Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comitam

jaką chustę do noszeenia

Polecane posty

Gość comitam

dzieci polecacie? zastanawiam sie jaka jest lepsza: tkana czy elastyczna? macie jakieś sprawdzone?

Gość noszę w chuście swojego syna
od 3miesiąca życia, mam Nati Baby tkaną jestem zadowolona. Przy ząbkowaniu, chorobie ratuje mój kręgosłup i ręce, często usypiam dziecko w chuście ma ponad 10 miesięcy i około 9kg wagi a prawie go nie czuje. Chustę kupiłam na allegro używaną, podobno da osób mało doświadczonych lepsze są używane bo są już złamane czyli nie takie sztywne. Trochę żałuję że nie wypróbowałam elastycznej ale byłby to podwójny koszt, bo jak duże dziecko to szybko wyrośnie poza tym w elastyku jak jest ciepło np lato to i dziecku moze być nieprzyjemnie.

Gość comitam
dzieki! właśnie siedzę na necie i szukam - jakoś bardziej mnie przekonuje chusta bawełniana

Gość comitam
może jeszcze jakieś opinie?

Gość Eelwira
Tylko i wyłącznie tkaną. W elastycznej dziecka nie powinno nosić się inaczej niż na leżąco. Polecam też wybrać się na kurs prawidłowego wiązania.

Gość adriankaaaa
Dokładnie- lepsza tkana. Moja instruktorka wiązania chust a jest licencjonowanym doradcą chustowym od wielu lat i odradza, nie promuje i nawet nie sprzedaje jak sie ktoś uprze chust elastycznych bo oprócz wygody dla matki ta chusta moze zrobic wiecej krzywdy nic pożytku, takie info mam od niej. Tylko tkaną możesz tak zawiązać aby dociągnąć pasma w odpowiedni sposób i zapewnić rozsądne podparcie każdego odcinka kręgosłupa dziecka. Tak samo polecam kursy wiązania chust. Naprawdę nie odważyłabym się uczyć wiązań i dociągnania w necie np. nie mając podstaw z kursu. To żeby chusta była ciasno to tylko połowa sukcesu, druga połowa to przecież nauczenie się jak dociągnięciem wypracować dobrą pozycję dziecka a tej umiejętności nie zweryfikujesz internetowo. Potrzebne są wręcz dwa kursy, na początek jak dziecko jest malutkie albo mama jeszcze w ciazy zeby nauczyć sie wiązań z przodu a kolejne jak dziecko kończy 3 m-ce aby moc je nosić na plecach. N to drugie wybiore sie w okolicach wakacji :)

Gość comitam
dzieki za pożyteczne rady. ile taki kurs wiązania chusty może kosztować?

Gość mia mamma
Ja mam elastyczna i bardzo sobie chwale. Dla poczatkujacych taka chusta jest super, bo wiaze sie bardzo latwo i co wazne wiaze sie ja na sobie i wklada do niej dziecko, a nie obwiazuje siebie i dziecko. Na kolki dla takiego malutkiego szkraba jest zbawieniem. Obecnie moj sn ma 3 msc i custa sluzy. Ale jak podrosnie kupimy tkana. Pozdrawiam