Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Technikant

Technikum zaoczne

Polecane posty

Gość Technikant

Witam.Skonczylem szkole zawodowo aktualnie mam 18lat i pracuje.Sęk w tym ze chcialbym uzupelnic swoje wyksztalenie w technikum zaocznym.Chodzil ktos do takiego technikum? Czy material jest tam trudny,czy latwo jest zdac?Oraz czy matura w takim technikum jest trudna?Czy latwo ja zaliczyc? Prosze uprzejmie o pomoc!

Gość o widze temat o opalaniu
matura w kazdej szkole sredniej jest taka sama ...

Ja chodzę teraz do technikum uzupełniającego (2 lata w trybie zaocznym, ale tylko dla tych co mają maturę) i robię podobny kierunek do tego, który robiłam w technikum czteroletnim (podobny materiał ale kilka różnic i tytuł inny). No i wygląda to tak, że leci się z materiałem. U mnie teraz to jest rachunkowość, więc teoria, kilka zadań i kolejny temat. I jest taka zmiana (względem lat ubiegłych), że egzamin na technika jest teraz po pierwszym roku teoria i praktyka oraz po drugim roku będzie jego druga część. Nie wiem jak w innych szkołach, ale w tej szkole raczej ode mnie nie wymagają. Nie muszę być aktywna na lekcjach, wystarczy, że mam 50% obecności, nie ma zadań. Jest tylko jedna praca semestralna na semestr z każdego przedmiotu z której zdobywa się ocenę, natomiast końcową (i semstralna) zdobywa się z egzaminu pisemnego i ustnego po każdym semestrze. No więc uczysz się jeśli Ci się chce, jeśli nie to bylebyś coś łapał pod koniec semestru, szybkie przejście przez materiał.

Materiał narzucony przez górę, nie zależy od szkoły, ale zdaje się przeważnie w takich szkołach łatwo. A jak jesteś pojętny, to i egzamin zdasz.