Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsffdfdf

szukam prawnika lub porady prawnej

Polecane posty

Gość dsffdfdf

CZYJEST TU OSOBA KTÓRA DORADZI w wazynym zyciowym problemie

Gość zadziwony eryk
Nawijaj

Gość dsffdfdf
mam problem bedac młoda dziewczyna jeszcze na studiach uwierzyłam w zapewnienia mojego brata i zezwoliłam mu załozyc na mnie firme, oczywiscie po latach sie okazało ze bardzo mnie zadłuzył, nie płacił podatkow, odbiorcom materiałow, zaczely przychodzic do mnei do pracy zadłuzenia komornicze, zajecia pensji ( zasłuzenie było ponad 100 tys, duzo czasec spłaciła mama, czesc sciagał mi komornik, czesc spłacił on, czesc z ubezpieczenia od spalonej czesciowo hali) w ówczesnym czasie kupił budynek magazynowy po browarze równiez za mnie - od obiektu rocznie jest ok 8 tys podatkow z grunt i nieruchomosc, od 3-4 lat mowił ze obiekt sprzeda, kiedys wybuchł tam pozar a taczej menele podpalili z tego było odszkodowanie spore, na biezaco pospłąciłam długi i podatki i starczyło do ub roku, zaczał sie nowy rok i kolejne 8 tys do płacenia, chciałam mu to oddac w darowiznie, ale nie chce bo sam chyba ma wierzycieli, powiedziałam ze sprzedam, to zaczał mnie szantazowac ze tego pozałuje

Gość dsffdfdf
zawsze miałam skrupuły, to moj brat, ale musze chronic swoja rodzine ile on moze wciaz pasozytowac na mnie? mam dziecko , meza, i jestem w ciazy nie powinnam sie denerwowac bo dopiero wyszłam ze szpitala, a dzis po prosto przegiał, jakakolwiek korespondencje która wysyłam do niego lekcewazy, mysle ze blefuje , ja w trosce o m oja rodzine nie moge blefowac, jak sie za to zabrac?

Gość idz do kancelari....
dobry prawnik na kaffe nie siedzi a jak cie na stac to poczekaj na dyżury bo maja cos takiego.

Gość dsffdfdf
obecnie mieszka on w Niemczech, mam z nim znikomy kontakt

Gość papiezowyy
idz do kancelari najlepiej radców prawnych

Gość jeżeli ta firma była twojaa
to to są twoje długi to nie ma co o tym dyskutować,a jeżeli brat był jedynie twoim pełnomocnikiem ( chyba jakoś za ciebie musiał podpisywać umowy) to możesz spróbować się powołać na art.103 k.c o przekroczeniu zakresu pełnomocnictwa,ale czy to ci się uda to nie wiem

Gość dsffdfdf
ja byłam na studiach on firme zapisał na mnie prowadził ja ze swoja zona, bo jeszcze miałam rente rodzinna i płacil mniej podatkow, jak ktos czyta ze zrozumieniem , miałam wówczas 20 lat, to była firma budowlana z hurtownia materiałow, długi sa pospłacane, została hala i podatki które co rok trzeba płacic

Gość dsffdfdf
podatki to kwota rzedu 8 tys, on nie ma kasy , kupił w Niemczech jakis stary dom do remontu i do konca jakos musi sie przeprowadzić, nikt sobie nie wyobraza jaka gehenne przechodziłam, bo oni mnei nie poinformowali nigdy o sytuacjim dowiedziałam sie gdy jzu pracowałam i zaczeły do pracy do mnie przychodzic zajecia komornicze miałam wowczas 25 lat i zniszczone zycie z masem problemow na przyszłosc

Gość papiezowyy
idz do kancelari nikt Ci za darmo porad udzielać nie będzie

Gość kto podpisuje wszystkie
dokumenty firmy?

Gość dsffdfdf
nie moge czekac i nic nie robic bo wiem ze znow sytuacja sie powtorzy, a chyba nikt nie chce miec długow nie swoich

Gość papiezowyy
nie dasz rady bez profesjonalnej pomocy a później będziesz kwiczała zresztą już wcześniej powinnaś iść do prawnika zamiast pisać na forach

Gość dsffdfdf
firmy juz nie ma została zamknieta kilka lat temu i długi spłacone, sprawa tyczy sie budynku hali magazynowej i podatkow biezacych, na które on nie ma kasy, w darowiznie nie moge mu przepisac bo on ma wciaz długi i nie sa przedwawnione jeszcze i zaraz mu zlicytuja, straszy mnie, gdy powiedziałam ze sprzedam, ale musze cos zrobic, dobrego serca siostry juz nie ma, z nim nie mam p[oprawnych relacji wszytsko zniszczył poprzez cała przeszłosc i tak naprawde nei chce miec z nim nic wspolnego, na jego dzieci nie moge przepisac, sa niepełnoletnie a i przy przepisie z racji m neijszego stopnia pokrewienstawa bedzie sie sporo płacić

Gość dsffdfdf
wczesniej mu wierzyłam jeszcze, liczyłam ze w koncu sprzedaa, a i miałam kase z ubezpieczenia na podatki na 2 lata do przodu, nie zrobił tego w ciagu tych lat, pieniedzy na podatki nie mam, i wiem ze on nie bedzie płacił

Gość papiezowyy
Tak tak pisz sobie dalej na tym forum zamiast iść do prawnika. Świadomość prawna w tym zasra,,, społeczeństwie jest zerowa.

Gość ixyyyyyyyyyyy
sprzedaj i przestan sie nim przejmowac czym niby cie szantazuje?

Gość dsffdfdf
on jest do wielu rzeczy zdolny, pisze tu dzis pod wpływem emocji bo z nim rozmawiałam pisałam kilka emaili i zero reakcji , wiec jestem nabuzowana emocjami i zagubiona, kiedys jak była jeszcze firma te 10 lat temu miał jakis weksel inblanko podpisany przeze m nie jeszcze panienskim nazwiskiem, mam jakis majatek z racji długow mama na mnie przepisała dom rodzinny i kilka lat temu powiedział ze mi go zabierze - nie wiem czy tak mozna, wybieram sie do prawnika, ale myslałam ze moze cos wiecej sie juz tu dowiem

Gość dsffdfdf
najgorsze w tym jeszcze jest moja slepo zaslepiona w nim matka, jej tez kiedys narobił problemow bo on z nia załozył firme i mieli nam juz dom rodzinny licytowac, mase kasy od niej wyciagnał, ale jest synusiem który mieszka na obczyznie, a ona nie odcieła wciaz pepowiny i nie ma własnego zdania, jest tak zmanipulowana przez niego , ze czasem mi sie tylko ryczec....

Gość dfsdgfgghhg
zalatwil cie i uciekl do niemiec i jeszcze klamie, ze nie ma pieniedzy :D

Gość kobieta cafeee
Wg mnie jedynym wyściem jest sprzedać, to co zostało, pospłacać długi i raz na zawsze zakończyć temat pt. FIRMA. Jesteś właścicielką, więc możesz wszystkie takie rzeczy załatwić nie pytając brata o zgodę. Jesli było jakieś pełnomocnictwo to musisz je odwołać, po to żeby w razie sprzedaży brat nie mógł się powołać na udzielone mu pełnomocnictwo.

Gość kobieta cafeee
jeśli dom jest przepisany na Ciebie, to raczej nie uda mu się Tobie go zabrać? A jaką umową ten dom był przepisany Tobie? Umową darowizny czy dożywocia? Bo to bardzo ważne

Gość dsffdfdf
umowa darowizny z dozywotnim uzytkowaniem przez mame, która tam obecnie sama mieszka z 13 lat temu. FIRMA temat zamkniety, długi spłacone, zadnych pełnomocnictw nie ma tylko kojarze weksel in blanco, w kt jest posiadaniu. Dostał prawie 300 tys z ubezpieczenia długi pospłacał , kupił tam dom, została hala, grosza juz nie ma, dom wciaz remontuje jest w połowie moznaby powiedziec - od kilku lat czekamna jej sprzedaz i gdzies reszta rozumu chyba który mi został mu ufałam, kiedys powiedział ze jak sprzedam bude gdy były jeszcze długi to mnie zabije

Gość kobieta cafeee
w takim wypadku ewentualnie mama mogłaby rozwiązać umowę dożywocia a ztego co piszesz mama stoi po stronie brata, więc teoretycznie brat mógłby nakłonić mamę do odowłania darowizny

Gość kobieta cafeee
co do tego weksla to jeśli to było 10 lat temu to byc może jest on już przedawniony roszczenia wekslowe przeciwko wystawcy weksla własnego przedawniają się z upływem lat trzech, licząc od dnia płatności weksla. Płatność weksla in blanco powinna być określona w treści deklaracji wekslowej, czyli w dokumencie, w którym strony powinny szczegółowo określić, w jaki sposób weksel może zostać uzupełniony. Od zapisów zawartych w deklaracji wekslowej, zwanej również porozumieniem wekslowym, zależy, kiedy wygaśnie odpowiedzialność wystawcy. T

Gość dsffdfdf
on wszytstko moze jest nieobliczalny , kiedys piekło przez to wszytsko przeszłam przez swoja naiwnosc musiałam szybciej dojrzeć, ale w pierwszej kolejnosci musze sie przestac go bac i pozbyc sie petli z szyji kt mam w postacji tej hali

Gość Jala

Ja bez pomocy prawnika bym się niestety nie obyła, więc skorzystałam z pomocy Kancelarii Adwokackiej Cejrowski z Tczewa. Imponująca wiedza.