Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadowka19090

jak nauczyc dziecko jesc z lyzeczki? ile wam to zajelo?

Polecane posty

Gość listopadowka19090

Mam corke 4 miesieczna. Wprowadzam jej pomalu zupke, z poczatku calkiem ladnie jadla, lecz teraz od dwoch dni jest ryk. Nie wiem jak ja nauczyc i przekonac. Dodam ze corka jest od dwoch dni przeziebiona, moze nie ma apetytu?

nie zmuszaj na siłę bo się zrazi mi jakoś się udało powolutku po kilka łyżeczek codziennie po miesiacu mała jak widziała łyżeczkę już się uśmiechała na jedzonko jakoś ci się uda w końcu każdemu się udaje ;)

troszke to u nas trwało ok miesiaca... raz jadł raz płakał potem juz sie smiał... moze nie chce z przeziebienia-brak apetytu...

Gość tikal
u nas nie był z tym problemów, nawet do głowy mi ni przyszło, że niektóre dzieci nie lubią łyżeczki. Najpierw syn bawił się łyżeczkami, potem jabłko itd. Miał ok. 6 m-cy.

Gość natmik
sama mówisz ze na początku jadła ładnie z łyżeczki, wiec potrafi, moze przez przeziębienie nie ma apetytu. próbuj jej podawać nawet 1-2 łyżeczki dziennie i sie migiem nauczy

Gość jhf
nauczyla sie jak miala 3 mies. praktycznie od razu i nigdy nie bylo problemu... po paru lyzeczkach jedzenia dawalam dziecku pobawic sie lyzka i obejrzec ja itp. i poskutkowalo...