Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błagam pomóżcie mi

Błagam pomóżcie mi...

Polecane posty

Gość Błagam pomóżcie mi

Witajcie , Pisze bo chcialam sie kogos poradzic , kogos kto moze byl w takiej sytuacji jak ja , kogoś kto mnie zrozumie i nie potepi. Nie wiem co mam zrobic. Nie wiem od czego zaczac... Moze zaczne od poczatku... W wieku 16 lat poznalam chlopaka , zaczelismy sie spotykac .. Ja się uczyłam on pracował . Z przyczyn rodzinnych zamieszkalismy razem po krotkim czasie ( pół roku) Strasznie nas to zblizylo. Przechodzilismy różne sytuacje , takie o których nie chce pamietać jak i takie o których marze by nie zapomniec. Zreszta jak w kazdym zwiazku. Bylismy wtedy ze soba na dobre i zle , mimo kazdego sprzeciwienia losu trzymalismy sie . Bylo pieknie . Teraz jestem niecaly rok po slubie z nim dodam ze mam 22 lata , o takim męzu nie jedna kobieta marzy . Duzo osob nie wierzy ze jest taki jak ja go opisuje , ale mowie szczerze , Aktualnie jestem bez pracy , on mnie utrzymuje , Mam wszystko czego tylko chce , choc nie jestesmy w najlepszej sytuacji finansowej mąż staje na glowie by spelnic moje zachcianki . Gdy ma wolne wstaje rano i sprzata , pierze gotuje (jest kucharzem) , myje podlogi bawi sie z psem , podaje mi sniadanie.. Oczywiscie nie jest idealny ma również wady np takie ze chcialby wszystko na raz niezaleznie od czasu miejsca i sytuacji , nie myslac nad konsekwencjami. Ale mimo to zalezy mi na nim , Sprawa polega na tym ze jest ktos inny , tzn nie zdradzilam męza nigdy w zyciu ale czesto mysle o mojej dawnej milosci . Wciaz mamy ze soba swietny kontakt . I nie wiem dlaczego przy nim jednym nogi mam jak z waty , nie potrafie wydusic slowa w brzuchu rewolucja , z męzem nigdy tak nie mialam . Zastanawiam się czy to jest miłosć ? Co mam zrobic , wiem ze moj ex jest gotowy oddac wszystko by byc ze mna z jednej strony życie jest krótkie nie chce go marnować , ale tez jak pomysle o tym jak mogę skrzywdzić mojego męza to mi serce pęka , chce mi sie plakac jak o tym mysle ... Jestem mloda ... wiem ze moglam ze slubem poczekac , ale w sumie slub nie robi tu zbytniej roznicy . Poradzcie mi co mam zrobic , jak wybrać ? serce kłóci się z rozumem ... Nie potrafie się zddecydować a tym bardziej dłużej oszukiwać ... Pomóżcie

to faktycznie trudna sytuacja... nie wiadomo co zrobić, bo z jeśli nie odejdziesz od męża to możesz żałować i jeśli odejdziesz to też możesz. zastanów się nad tym co czujesz i co będzie dla ciebie najlepsze. myślisz, że z tym drugim mężczyzną byłabyś szczęśliwsza?

Gość Błagam pomóżcie mi
Czy moze któraś z was byłą w takiej sytuacji i z niej "wybrneła" ? Ja na prawde nie wiem co zrobić. ..

Gość Błagam pomóżcie mi
Nie wiem... Nie wiem jak moglby wygladac moj zwiazek z tym drugim mężczyzną po tylu latach ile jestem z doczesnym ... Teraz brakuje mi jedynie takiej szalonej milosci , goracego uczucia , namietnosci ... Weszla monotonnosc , juz nie doceniam tego wszystkiego co mam , jak kiedys , to nie jest tak , że teraz jest mi źle . poprostu czuje taka pustke , czegos brakuje , i ciagle mysle o tym drugim ... jak by to bylo , co on robi , jak dzisiaj pachnie ... Czy da się jakoś z tym żyć ? mi jest ciezko... rozum kloci sie z sercem ...

Gość komsi9000
Byłam w podobnej sytuacjim, zostań z mężem...

Gość aha123456
a kochasz męża ? bo jeśli nie, to faktycznie nie ma sensu być w tym związku, . Tylko zastanow się czy nie zamienisz siekierki na kijek czy Twoja dawna miłość po slubie nie pokaże swoich wad których nie ma mąż.

Gość Błagam pomóżcie mi
.

Gość aha123456
Piszesz o monotonnosci, niestety tak zazwyczaj jest po ślubie. Małżenstwo to poprostu codzienność, bylego kojarzysz z beztroską młodością. Może się niestety okazac że bycie na codzień z tym byłym tez okaże się szarą rzeczywistością.

Gość Slmskdmos
Jak ci cyce opadną to puściutko się koło ciebie zrobi.

Gość Błagam pomóżcie mi
Kocham męża , przynajmniej tak mi się wydaje , nnie potrafiła bym go zranić , on robi wszystko z mysla o mnie ... Jest troskliwy , wyrozumialy , ufa mi , moge robic co chce , szanuje moje decyzje , nigdy nie próbował nawet podnieść na mnie reki , jeszcze nigdy w sumie na mnie nie wrzasnął ... Moze to wydaje się glupie co pisze , bo naprawde mam wspanialego meza , ale mimo wszystko czegos mi brakuje , Boje się że jak nic z tym nie zrobie , po czasie bede zalowala , że nie sprobowalam , ze nie dalam szansy , w koncu zycie ma sie jedno... Ale z drugiej strony zalezy mi strasznie na mezu i nie potrafila bym go zranic...

Gość rada dziewczyny po przejściach
zostań z mężem, przerabiałam ten temat, z tym,że ja miałam szanse powrotu do męża, Ty możesz jej nie mieć... dawna milosc to juz nie byl ten sam facet, co z wczesniejszych lat....

Gość natmik
nie rozumiem...miałaś 16 lat jak poznałaś swojego obecnego męża, a mówisz ze ten drugi chłopak to twoja dawna miłość...to ile ty miałaś lat jak sie zakochałaś? a do rzeczy, to zostań z mężem jesteś młoda wczesnie zaczełaś związek, nie zdążyłaś sie wyszumieć i teraz byś chciała. Z tym drugim chłopakiem czeka cie to samo po kilku latach monotonia i rutyna, nie twierdze ze nie bedziesz z nim szczęśliwa, ale znowu moze ci czegoś brakować. zostań z mężem i zapomnij o tamtym

Gość hhhhhhhhooooo
ciezkie to wszystko wspolczuje Ci tego wszystkiego , musisz sie okropnie czuc

Gość komsi9000
Ja swojego faceta również poznałam jak mialam 16 lat, mozna powiedziec, ze sie mna zaopiekowal, mialam wszystko co chcialam, a do tego naprawdę był dla mnie bardzo dobry. Poprzewracało mi się za przeproszeniem w dupie z tego wszystkiego, az wkoncu w pazdzierniku zeszlego roku postanowilam zrobic sobie przerwę,zeby wszystko przemyslec. Najprawdopodobniej bysmy do siebie wrocili, gdyby nie to,ze poznalam innego faceta i myslalam,ze sie w nim zakochalam. Jednak wiadomo,ze po paru miesicach zaczelam dostrzegac rózwniez wady tego nowego i w tym momencie zdalam sobie sprawe co stracilam, zauroczenie minelo. Teraz pluję sobie w brodę i staram się naprawić relacje z moim jeszcze byłym chłopakiem. Sama wyciągnij wnioski, popracuj nad swoim obecnym związkiem, zamiast skreślać to co jest między Wami.

Gość Błagam pomóżcie mi
tego drugiego chlopaka znam od dziecinstwa i mam caly czas z nim kontakt ... Próbowałam zapomnieć , zmienilam nr , nie odczytywalam e-mail ale to nic nie dalo, coraz bardziej ciagnelo mnie by jednak odpisac , spytac jedynie czy wszystko ok ... i tak bez przerwy ... Wiem ze strasznie mlodo zaczelam , tak powazny zwiazek i chyba tego najbardziej zaluje , ze sie nie wyszumialam , ze maz jest jedynym facetem z ktorym spalam , Jak to jest z kims innym , poprostu zapomnialam na czym polega szalenncze zakochanie , a ten drugi mi to ciagle probuje przypominac.. kupuje drogie prezenty , choc nie chce i prosilam by tego nie robil. ( pozniej rozdaje je kolezankom by nie urazic meza) zasypuje mnie komplementami , a najbardziej wkurza mnie to , że mi się to podoba i mam okropne wyrzuty sumienia , bo czuje w serduchu tak jakbym jednak zdradziła....

Gość zostan z mezem.....
mialas 16 lat jak zaczeliscie krecic wiec ten poprzedni to milosc z przedszkola jak rozumiem :D Wspolne stawianie babek z piasu ma sie nijak do prawdziwego zycia. Znajdz prace i przestan sie walkonic a glupoty wywietrzeja ci z glowy :O

Gość Błagam pomóżcie mi
komsi wiem , że piszesz z sensem , sama wiem jakie moga byc skutki i nie chce stracic meza ., poprostu nachodza mnie dosyc czesto takie dni , ze mam ochote uciec od tego wszystkiego , odciac sie , przestac myslec... Wiem że masz racje i to jest najgorsze , ale jest we mnie jakies straszne diabelstwo co okropnie mnie ciagnie by jednak zrobic odwrotnie , Sama mysl jak czuje się gdy spotkam tego drugiego to jest nie do opisania , totalnie glupieje , naleze do wygadanych ludzi , a przy nim zapominam jezyka w gebie , mam wrazenie ze wnętrznosci zaraz ze mnie wyfruna ... całą się trzese , on twierdzi , że ma tak samo przy mnie ... on nie musi mnie dotykac bym sie tak czula , moge go zobaczyc na drugim koncu ulicy i to wszystko zaczyna sie dziac

Gość w moim miescie
.................

Gość Błagam pomóżcie mi
zostan z mezem nie z przedszkola , poprostu znamy sie od dziecinstwa i utrzymujemy ze soba stale kontakty a to o czym pisalam wyzej poczulam z 2 lata temu dopiero . wczesniej tak o tym nie myslalam ,

Gość w moim miescie
ale to kiedys minie i zosatnie codziennosc, zrobilam taki blad jak Ty chcesz zrobic i zaluję....ale juz za pozno, bo byly ma inna:(

Gość ogarnij sie laska
bo mozesz potem zalowac

Gość sdfghjkhgfdsadfghjuk
Moja rada: znajdź pracę, jakieś zajęcia dodatkowe np fitness lub jakiś kurs i przestaną Ci przychodzić do głowy takie rzeczy. Mam wrażenie, że robisz to z nudów

Gość komsi9000
Możliwe,że wcale nie jesteś taka zakochana w tym drugim facecie, a część emocji wzbudza to,że jest dla Ciebie "zakazany", efekt romea i julii się to bodajże nazywa. Nawet jak rozstaniesz się z mężem, to przecież taki stan nie będzie trwał wiecznie, zauroczenie zawsze minie, a związek stanie się nudny i monotonny, jeśli o niego nie zadbamy.

Gość natmik
pewnie każda kobieta gdzies w głębokich myślach chciałaby przeżyć jakiś romans, nową miłość, zakochanie i motyle w brzuchu. gdy pojawia sie inny mężczyzna jedne kobiety nie zdradzą mężów, zapomną o tym innym, inne zdradzą i będą żałówać, a kolejne zdradzą i stworza nowy związek. do której grupy ty bedziesz należeć? po tym co piszesz i jak się zachowujesz wydaje mi sie że zdradzisz....ale czy bedziesz załować...wydaje mi sie że tak. a czemu ty nie pracujesz własciwie? chyba masz za duzo wolnego czasu i brudne mysli ci w głowie:P

Gość Błagam pomóżcie mi
Dziekuje za rady ... wiem ze macie racje . po dluzszym zastanowieniu rozumiem to , choc nie raz pewnie jeszcze bede o tym myslala . kurcze ciezkie to wszystko na prawde , najgorsze jest to , że człowiek jest strasznie pazerny i nie docenia tego co ma , a to co po drugiej stronie zawsze jest lepsze, piekniejsze... Mowi sie ze na bledach sie czlowiek uczy , ale po waszych wypowiedziach zrozumialam , ze ten blad moze mnie zbyt wiele kosztowac , szkoda , ze zycie polega na takich rozterkach ...

Gość Błagam pomóżcie mi
Ja nie pracuje dopiero od 2 msc , mialam wypadek i niestety mam obie nogi w gipsie ;p

Gość bylam w takiej sytuacji
zostan z mezem , ja popelnilam blad nad ktorym ubolewam juz szmat czasu , nie idz ta strona

Gość Błagam pomóżcie mi
A co do zdrady , to sadze ze w zyciu bym czegos takiego nie zrobila... moglam wiele razy ale nigdy w zyciu nie posunelam sie do tego. Za bardzo mam "wykute" zdanie na ten temat , jestem przekonania , że wolała bym odejść od męża niż zrobić coś takiego .

Gość na baaaaaaank
Nigdy nie mow nigdy!