Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to może być, czy to groźne

mam dziwne krostki, które pieką

Polecane posty

nie wiem jak to wytłumaczyć:( miesiąc temu byłam u ginekologa bo piekło mnie wejście do pochwy, tzn tak jakby tylna ściana pochwy. Piekło tylko przy dotyku, lekarz powiedział, że jest lekko zaczerwieniona i dał leki. Leki nie pomogły, dał inne. Dość, że nie pomogło to teraz mam wrażenie, że pojawiły mi się w tym miejscu takie małe krostki, nie ropne, nie białe, takie normalne czerwone. Przy dotyku pieką. Co to może być????? dodam, ze nie współżyję, jestem dziewicą, jedyne co "lądowało" w mojej pochwie to tampon...

Gość martusia ---
Miałaś robione jakieś badania? Choćby posiew z pochwy/warg sromowych? Najlepiej byłoby zrobić badania, może to jakieś podrażnienie/uczulenie. Spróbuj przez tydzień zakładać sobie dopochwowo invag, probiotyk szybko odbudowuje mikroflorę pochwy, na pewno przyniesie ci ulgę, dodatkowo będzie cię chronił przed infekcjami. Do mycia stosuj płyn do higieny intymnej najlepiej z kwasem mlekowym.

lekarz kazał mi jeśli leki nie pomogą zrobić wymaz z pochwy z antybiogramem, będę musiała go zrobić, ale martwię się dlaczego pojawiły się krostki?????staram się przypomnieć sobie co mogło doprowadzić do takiego pieczenia.... czy to możliwe żeby mi się tak działo po użyciu tanich tamponów?? zawsze używałam ob, ale ostatnio raz założyłam jakiejś bardzo tanie, badziewnej firmy tampony.... jeszcze inna możliwość..parę dni wcześniej używałam również taniego, nieznanej mi firmy żelu do higieny intymnej, czy to możliwe żeby mnie któraś z tych rzeczy uczuliła???? jak to możliwe że tylko w konkretnym miejscu mnie piecze, tylko przy dotyku, gdybym się nie dotknęła nawet bym nie wiedziała że mnie coś piecze...gdyby to była jakaś infekcja to chyba powinnam mieć jakieś upławy??? a oprócz tego pieczenia przy dotyku i zaczerwienia nie mam żadnych innych objawów

Gość Bossska
Kup sobie dobry płyn do higieny intymnej taki którego zawsze używałaś i jesteś pewna że nie uczula. Na czas tych dziwnych objawów przestaw się na podpaski. Jak się pogorszy idź szybko do gina.

Gość agula8
możliwe-mnie też uczulił płyn do higieny inymnej-chyba bez znaczenia czy tani czy drogi-poprostu nie spasował jakis składnik i tyle-od tego czasu używam provag żelu-dobrze reaguję. A wtedy po uczuleniu smarowałam się tridermem-,maść ze strydem i na receptę. Jak jesteś tak wrazliwa to uważaj na kosmetyki, miej tylko swój ręcznik, bawełniane majtki itp.

a ja zrobiłam wymaz, nic nie wyszło, lekki stan zapalny. Jak mnie piekło tak piecze. Lekarz mówi, że muszę stosowac coś (typu żel, proszek do prania, itp) który mnie może uczula. Dał znów inne leki i kazał poszukać w domu co mogło mnie uczulić. Wyrzuciłam prawie 30 par majtek, zmieniałam podpaski, tampony, nie używam żadnego żelu, płynu ani chusteczek do higieny intymnej, zmieniłam płyn do prania, do płukania i proszek i dalej mi nie przechodzi:(((( co to może być za świństwo!!!!!!!!!!