Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gossiaa90

najlepsza forma antykoncepcji

Polecane posty

Gość gossiaa90

według was jest ? jesli np tabletki to jakij firmy? i ktore najlepiej znosilyscie tzn czy libido si e nie zmniejszylo. pytam bo rozwazam kilka opcji i chcialaabym wiedziec co o nich sadza osoby ktore je sprawdzily

Gość Marta,23
wstrzemiezliwosc :P

Gość gossiaa90
ktoś mądry ?

Gość kfem
tabletki polecam naraya

Gość znowu ja aa akakak
nie mozna polecac sobie pigulek, kazdy organizm reaguje inaczej na te same tabletki, niestety dobiera sie je najczesciej metoda prob i bledow. co do skutecznosci to wszystkie pigulki dwuskladnikowe maja taka sama.

Gość Marta,23
dokladnie tak. Nie mzoesz pytac innych ktore tabletki byly dla nich dobre. Nie mozesz zmusic lekarza niechc ci napisze takie jakie ty sobie chcesz!!!!! On po zbadniu cie ,twoim wieku,wadze,hormonach....czy czyms ta,.....sam ci dobierze najlepsze tabletki,kapsulki .Najbezpieczniejsze. KAzde tablektki antykoncepcyjne zawierają hormony....Prawie kazde maja skutki uboczne...i zaburzaja ci naturalną rownowagę hormonalną!!!...po dluzszym czasie to moze miec fatalne skutki...Rozlegulowany okres....brak okresu...A nawet nowotwór piersi- :\

Gość natkapietruszka123
taaak tyle że mało który lekarz przeprowadza badania... zazwyczaj przepisują na oko , ja np brałam pod koniec tego roku nowynette i przez cały cykl miałam okres...masakra....

Gość theIni
Ja sie mogę podzielić moim doświadzeniem. Od 16 roku życia brałam pigułki, najpierw Cilest, potem z powodu ceny zmieniłam na Microgynon, potem zaczęłam mieć PROBLEMY Z ŻYŁAMI, więc zmieniłam na Yaz. Problemy polegały na tym, że żyły szczególnie w nogach były bardzo bolesne, w nocy nie mogłam przez to spać. Yaz było przez jakiś czas ok, brałam je z przerwami. Jednak ostatnio coś zaczęło się dziać i musiałam odstawić :( Wahania nastroju (TRAGICZNE!!!), bardzo niskie libido, napuchnięte ciało... masakra. Teraz przerzucam się na globułki pathentex i gumki. Nie uprawiam regularnie seksu (mój facet mieszka na razie za granicą), wiec nie będę się truła! Jeżeli coś mogę poradzić: pigułki TYLKO po konsultacji z DOBRYM lekarzem, najlepiej GINEKOLOG ENDOKRYNOLOG. NIe polecam pigułek z DROSPIRENONEM, mają go między innymi Yaz, Yasminelle. Spowodował on (PRAWDOPODOBNIE) śmierć paru kobiet: Pytanie badawcze Czy ryzyko niezakończonej zgonem idiopatycznej żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej u kobiet zażywających doustne środki antykoncepcyjne zawierające drospirenon jest większe niż u kobiet zażywających środki antykoncepcyjne zawierające lewonorgestrel? Streszczenie odpowiedzi Ryzyko niezakończonej zgonem choroby zakrzepowo-zatorowej u kobiet przyjmujących doustne środki antykoncepcyjne zawierające drospirenon jest w przybliżeniu dwukrotnie większe niż w przypadku tych zawierających lewonorgestrel, chociaż całkowite ryzyko jest nadal niskie.

Gość theIni
Wpiszcie w google drospirenon śmierć i Wam wyskoczy. Ostrzegam przed tymi pigułkami! Mi na szczęście nic poważnego się nie stało, w porę zrezygnowałam, ale efekty uboczne były zauwazalne: napuchniete, bolące przy każdym dotyku ciała, ból żył, wystające zyły, CIĄGŁE zmiany nastroju, zero ochoty na seks.

Gość naatkaa
Tak czytam, te wasze opinie o yaz... i niestety musze to potwierdzic, ja biore YAZ 3,5 roku i rzeczywiscie napuchniete ciało, zerowe libido to jeszcze jakos moglam zniesc bo z tym to roznie bywalo, ale co jakis czas - nieregularnie bo zaczelam juz nawet zapisywac - miewam tak potworne boleści nóg , nie moge az spac w nocy (zazwyczaj zaczyna sie wieczorem jak sie klade) Jakby ktos mi rozdzierał żyły i ani przeciwbolowe nie pomagaja, nacierania a nawet poduszka elektryczna... niewiedzialam od czego to mam, myslalam ze moze od obcasow, od przemeczenia ale to jest taki dziwaczny ból, ja jestem w stanie duzo wytrzymac ale norlamnie siedzialam w nocy i ryczalam.... mozliwe ze to od tych tabsów, planuje juz dokonczyc opak. i odstawiam to cholerstwo :/

Gość theIni
naatka odstaw to w cholerę zanim będzie za pózno! ja odstawiłam jakies 2 miesiące temu i już czuję się o wiele lepiej, wrócił normalny okres, ciało też jest już zupełnie inne! To naprawdę niebezpieczne! Jak już macie brać pigułki to pod stałą kontrolą lekarza-DOBREGO lekarza.

Gość bialamasajka
Ja wybrałam metody naturalne. Korzystam z Cyclotestu. Jak dla mnie właśnie taka metoda jest najlepsza. Poznałam swoje ciało, nie mam skutków ubocznych, bardzo mi to odpowiada. Każdy ma jednak inne zdanie co do zabezpieczenia