Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddddds

Dlaczego Jaruzelski jest tak bardzo nielubiany ?

Polecane posty

Gość dddddddddddds

hę?

Gość bo jest politycznie
odpowiedzialny za smierc setek jak nie tysiecy osob. stal na czele aparatu panstwa ktory tych ludzi mordowal a bezposrednei polecenia wydawali jego najblizsi wspolpracownicy.

Gość czy ja wiem,czy jest
nielubiany.Jest symbolem zależności od Moskwy.Nie jest to może zbrodnia,ale powód do chwały to chyba też nie.

nie jest bardziej nielubiany niż Donek,gdyby chociaż na reformy gospodarcze w stylu chińskim się zdecydował,to byłby bohater,ale co jest zachwycającego w nudnym aparatczyku,moskiweskim namiestniku i współpracownio Informacji Wojskowej

Gość wrona bes ogona
a ty lubisz mordercow w bialych rekawiczkach?

Gość prawiki są tutej
Generał Wojciech Jaruzelski to bardzo miły, starszy pan. A mówią o nim zbrodniarz, całkiem niesłusznie.

taki W.Gomułka na Kremlu potrafił niezle się wykłócać,strach W.Jaruzelskiego przed Kremlem przekraczał pewne granice

Gość bo jest politycznie
aby bylo smiesznie to tlumaczy sie ze ich mordowal bo gdyby on ich nie zamordowal to weszliby ruscy i tez ich zamordowali :D a tak to polak zabijal polaka ku chwale rosji :D

Gość bo obalił bohatera Gierka
który zrobił cos w tej Polsce dla zwykłych ludzi. Wyrzucił go z partii w 80 roku, zabrał mu emeryture. Dlatego go nie lubie :classic_cool:

kiedy ludzie z establishmentu PRL spróbowali się na jakąś niezależność wybić,W.Jaruzelski jako jedyny generał poszedł na dworzec ostentacyjnie pożegnać marszałka K.Rokosowskiego,ja rozumiem,że go znał i chciał się pożegnać,ale dlaczego ostentacyjnie na dworcu,żeby wszyscy widzieli jaki z niego charoszyj towarzysz