Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anielicaaaaaaa

Problem z kolczykami...

Polecane posty

Gość Anielicaaaaaaa

Witam, dostałam od męża na dzień kobiet śliczny komplet kolczyki + wisiorek, kolczyki są srebrne tylko, że są na to zapięcie angielskie a co za tym idzie ten bigiel co się wkłada w ucho jest troszkę grubszy od standardowej wkrętki, z prawym uchem nie ma problemu kolczyk idealnie przechodzi, a w lewych uchu chyba dziurka jest węższa i ucho bardzo boli, na początku w ogóle nie mogłam go włożyć, ale po kilku próbach się udało, czy jak myślicie, jak ponoszę kilka dni te kolczyki to czy dziurka naciagnie się i ucho przestanie boleć, miała, któraś z was kiedyś taką sytuację, proszę o poradę,

Naciagnie sie- spokojnie. Jesliby Cie to ucho bolalo, to nacisnij lekko i sprawdz czy jakas ropka nie zbiera sie w srodku. Mozesz ewentualnie psikac jakims srodkiem z alkoholem - asept czy octanisept, zeby osuszac naskorek, zeby sie szybciej wygoil.

spróbuj, jak będzie boleć, czy puchnąć to zdejmiesz.... swoją drogą dostałam jakiś czas temu rzekomo srebrne kolczyki (z Apartu), niedawno włozyłam i zonk, po paru godzinach ból jak po zwykłych, ciekawe co tam sprzedają jako srebro

Gość Izabelka......... ...:)
tylko uważaj bo Ci sie ropa w uchu moze zebrac - wiem z własnego doświadczenia.

Gość Anielicaaaaaaa
kurcze... może spróbuje z nimi zasnać, zeby ta dziurka się naciągała, bo wczoraj je zdjęłam na noc i rano miałam problem go znowu włożyć. ewentualnie jest opcja, że pójdę je zwrócę lub wymienie na coś innego, ale są takie śliczne, że może warto trochę pocierpieć.

Gość Anielicaaaaaaa
up

Gość też miałam ten problem.
I kupiłam zwykle kolczyki takie koleczka ze stali chirurgicznej ale grubsze. Tzm mialy grubsz ten precik co jest cały czas w uchu. Nosiłam je przez ok miesiąc. Teraz nie mam żadnego problemu i mogę nosić wszystkie kolczyki.