Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WeronikaF

Nie wyrzucajcie telefonów komórkowych!!!

Polecane posty

Zbliżają się wielkie porządki świąteczne. ... Na pewno w nie jednej szufladzie znajdziecie nieużywane telefony komórkowe, stare Nokie etc, ładowarki, kable z słuchawkami itp. Proszę nie wyrzucajcie ich !!! Jestem mamą Nikodema chorego na ciężką genetyczną chorobę MUKOWISCYDOZĘ. Zbieramy właśnie telefony komórkowe, które skupuje od nas firma dzięki temu przekazuje pieniądze na leczenie i rehabilitację Nikosia. Wielka to dla nas pomoc - niedoceniona. Telefony można oddawać w trójmiejskich miejscach zbiórek, bądź wsadzić w kopertę i wysłać do nas Nasz adres znajdziecie na www.nikodem.muko.med.pl Bardzo Was proszę nie wyrzucajcie czegoś, co innemu daje oddech!!

Gość arwena sicilia los angeles
a bez kasy nie będzie oddychać? to co to za życie :O

Poczytaj o mukowiscydozie - nawet w skrócie !!! Zobacz , co musi robić dziecko, by nie udusić się swoją zalegającą wydzieliną ! Niestety, na WSZYSTKO potrzeba pieniędzy - inhalatory, sprzęty do rehabilitacji , leki - dzięki nim oddycha. Ale , aby je mieć muszą być pieniądze , by je kupić. Koło się zamyka. Nie proszę byś dał pieniądze, proszę być nie wyrzucał czegoś, co drugiemu może pomóc !! AMEN!

Gość arwena sicilia los angeles
Ja i tak bym nie wyrzucala bo to nieekologiczne. Ale teraz mam tytlko moj tel i.zapasowy jakby tamteb sie zepsul albo zgubil ale akcja dobra, podbije moze ktos soe zglosi, szkoda ze nie mozna jaksos tak pomoc zeby wyzdrowoial na stale

pomudl sie do jezusa by go uzdrowił i popros terz jana pawła 2 by wyleczył twego syna wyleczył z parkinsona zakonice to i wyleczy twego syna https://www.youtube.com/watch?v=Tasdctoo4PQW 2001 r. u tej 44- letniej zakonnicy zdiagnozowano chorobę Parkinsona, tę samą, na którą cierpiał Jan Paweł II. Jej stan pogarszał się z miesiąca na miesiąc. Siostra opowiada w filmie, że nie mogła pisać, utrzymać szklanki w lewej ręce ani prowadzić samochodu z powodu niedowładu lewej nogi. Głęboko przeżyła śmierć Jana Pawła II. Mówiła, że odszedł przyjaciel. W swej wspólnocie w Bourgoin-Jallieu oglądała w transmisję z pogrzebu Ojca Świętego. Siostry spontanicznie zaczęły modlić się za jego wstawiennictwem o jej uzdrowienie. 13 maja w święto Matki Boskiej Fatimskiej Benedykt XVI udzielił dyspensy w sprawie rozpoczęcia procesu beatyfikacyjnego Karola Wojtyły. Nazajutrz rozpoczął się „łańcuch modlitw wszystkich wspólnot zgromadzenia Małych Sióstr Macierzyństwa Katolickiego francuskich i afrykańskich o uzdrowienie s. Marie. Nie pomagało. Mięśnie siostrze sztywniały, ból wzrastał. Nie dawała rady kontynuować pracy w szpitalu w Puyricard koło Aix-en-Provence, gdzie odpowiadała za 46-łóżkowy oddział położniczy. 2 czerwca poszła do przełożonej, s. Marie Thomas Fabre prosząc zwolnienie z tej pracy. Ta żachnęła się mówiąc: „Jan Paweł II nie powiedział jeszcze ostatniego słowa! Dała jej kartkę by napisała: „Jan Paweł II. Nic nie można było odczytać. Na filmie można obejrzeć kartkę z autentycznym zapis tych słów. Litery są bardzo niewyraźne i mają charakter jak wyjaśnia występujący przed kamerą doświadczony grafolog charakteru pisma, jakim posługują się osoby stare i chronicznie chore tuż przed swoja śmiercią. „Wieczorem była wspólna modlitwa z siostrami w kaplicy i posiłek wspomina dalej na filmie siostra Marie Simon-Pierre. Gdy wróciłam do pokoju, poczułam nagle potrzebę pisania. Napisałam kilka słów i ku mojemu zaskoczeniu pismo było wyraźne. I tę kartkę, napisaną zupełnie inaczej także możemy zobaczyć na ekranie filmu. „Położyłam się spać, a mój sen był zupełnie inny niż zwykle kontynuuje siostra. Zniknęło napięcie i ból mięśni, pojawiło się dawno nieodczuwane uczucie odprężenia. „Obudziłam się o 4.30 rano, byłam radosna i odczuwałam potrzebę modlitwy. Zeszłam do kaplicy, gdzie modliłam się przed Najświętszym Sakramentem, odmawiając Różaniec i rozważając tajemnice światła. Później była wspólna modlitwa i Msza św. Miałam już pewność, że zostałam uzdrowiona, poczułam przypływ sił i ochotę do pracy dodała. Jednak nie przyznała się od razu do faktu uzdrowienia. Poszła na oddział i zajmowała się dziećmi. Po raz pierwszy od dawna napisała list. Wreszcie zdecydowała się opowiedzieć przełożonej. Ta znów poprosiła, by napisała: „Jan Paweł II. Pismo było czytelne. W filmie występuje także lekarz siostry, dr Xavier David. Prezentuje się jako racjonalista wychowany w duchu kartezjańskim. Przyznaje, że wyzdrowienie siostry Marie Simon-Pierre było dlań zjawiskiem, którego wiedza medyczna w żaden sposób nie jest w stanie wyjaśnić.

Gość Wieczorny Jastrząb
Ja popieram takie akcje zbierania zbędnych telefonów- po co mają zalegać w szufladzie czy na półce. Ostatnio siostra pozbyła się chyba 4 sztuk idąc do Salonu Play, gdzie jeszcze dali jej za to pieniądze.Fajna sprawa- można dostać kasę za coś, co i tak leży i leży i już pewnie z tego korzystać nie będziemy.

Gość Wrzask
Popieram takie inicjatywy w 100% Dostajesz pieniądze za coś co jest Ci nie potrzebne a przy okazji chronisz środowisko.