Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczka37,.,.,

Oszustka na allegro.

Polecane posty

Doradzcie co zrobic.Jakis czas temu zakupiła u mnie dziewczyna bluzke,wysłała maila ze pieniadze przelała a pieniedzy oczywiscie na moim koncie nie było.Bluzki nie wysłałam .Po jakims czasie wchodze na jej konto a ona ma 29 komentarzy negatywnych z podobnymi opiniami ze" pieniadze wysłała i czeka na towar".Niektorzy ludzie wysłali jej ciuchy wierzac ze kase przelała.Wyobrazcie sobie ze w piatek znowu u mnie dokonała zakupu z innego konta ,dane jednak sa te same.Dzis rano mail ze pieniadze wpłaciła i czeka na towar.Pieniedzy nie mogła wpłacic bo nawet nie dokonała wyboru sposobu płatnosci a tylko wtedy pojawiaja sie moje dane do wpłaty.Poradzcie jak zdemaskowac ta osobe.Teraz ma nowe konto,0 komentarzy ale jej sposob działania jest identyczny i znowu bedzie nabierac ludzi.Zgłoszenie sprawy do allegro nie wiem czy cos da poniewaz oni maja dane z jej poprzedniego konta ktore zostało zamkniete za tyle negatywnych komentarzy a teraz "dali jej pozwolenie" na załozenie nowego.Jakies pomysły????

Gość princessaofpersia
Koniecznie zgłos do allegro, nie wysyłaj nic, dodaj na czarna liste nie masz wpłaty ani potwierdzenia przelewu -nie wysyłasz...i tyle

Gość ona3333
wyślij do allegro info żeby sprawdzili po ip komputera i napisz o co chodzi. ja miałam podobną sytuację , kobieta miała 2 konta , napisałam ze zgłoszę żeby zablokowali wszystkie konta z tym samym ip- pomogło , zapłaciła szybko

Gość zxzc
Zgłoś do obsługi allegro.

Gość MamaMani
Chyba tylko taki, żeby zawsze ale to zawsze przed wysyłką czekać na pieniądze bo allegro na takie sprawy leje. Ja z kolei miałam odwrotną sytuację do twojej, czyli zapłaciłam babce za towar, a ona mówi że pieniędzy nie ma na koncie, na wysłanie dowodu wpłaty nie zareagowała. Od tej pory płacę tylko przez PayU, żeby mieć wszystko czarno na białym.

Gość popieram zgłos do allegro
ale jesli chodzi o to nowe jej konto i ostatni zakup to i tak nic nie zrobisz musisz czekać 7 dni a potem wypełnij o zwrot prowizji za zakup

Oczywiscie wysyłac towar nie mam zamiaru.Zastanawia mnie tylko czy oni w allegro cos zrobia skoro na te same dane miała juz kiedys konto,zamkneli jej to konto a teraz kobieta ma nowe na te same dane adresowe.Przeciez musza wiedziec co wczesniej robiła.No chyba ze oni tego nie kontroluja tak dokładnie i działaja dopiero jak ktos to zgłosi.

Gość glooo.
możesz podać namiary na tę oszustkę, chodzi mi o nick allegro

witaj autorko, oczywiście zgłoś do allegro te 2 sprawy, tj, jej stary i nowy nick, oni szybko to zweryfikją miałam taka sama sytuację, panna napisała mi @,ze kase przelała i czeka na towar, identyczna sytuacja, napisalam jej niech mi wyśle potwierdzenie przelewu i temat szybko ucichł po 2 dniach napisla mi @ czemu komus innemu sprzedałam jej towar:D wiec odpisalam,ze prosilam o potwiedzenie, nie było wiec ... poza tym to bardzo powszechne zjawisko zakladania nowych kont, po negatywach liczyla na to,ze jej uwierzysz na slowo i wyslesz towar:D

Sprawa sie częściowo rozwiązała.Zanim zdążyłam zgłosic to do allegro jej zablokowano konto.Byc moze ktos wczesniej zgłosił a byc moze sami zobaczyli co to za ziółko. Ciekawe czy za jakis czas nie załozy znowu konto.