Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna mama

szczepie dziecko zczepionkami z nfz

Polecane posty

Gość Biedna mama

szczepie dziecko darmowymi szczepionkami, bo mnie nie stać na skojarzone. Sąsiadki dziecko, 9 mc jest w szpitalu na rota, zaraziło sie od innego dziecka. Chciałabym zaszczepić małą, ma 9 tygodni, ale mnie poprostu nie stać....I serce boli jak ją kłują tyle razy, a skojarzonymi miałaby tylko raz.....

Gość Mnie było stac na
jedno kłucie, ale po co marnować tyle kasy. Dziecko przeżyje, nic mu nie bedzie.

Gość lufaghj
internet masz za darmo?

Gość oj tammmm
ja tez szczepie tylko tymi na nfz ..dziecku nic nie będzie jak chwile popłacze.

Gość Biedna mama
50 zł co miesiąc się wyskrobie, ale 250 za rota + 350 za skojarzoną to dużo. 50 a 500 jest różnica

Gość a u ciebie z głową
jest chyba różnica w cenie internetu a szczepionki- nie sądzisz?

Gość lufaghj
no skojarzona bez wzw b ponad stówkę, 3 miesiące bez neta i masz skojarzoną a rota nic nie daje, wiec nie ma czego żałować

słuchaj, tysiące dzieci jest szczepionych nfz-owymi szczepionkami, i wszystko jest ok. wiem, że to przykre dla mam. mój brat zaszczepił na rota a mały i tak zachorował... co do przydatności szczepionek na rota, pneumo i meningo zdania są podzielone nawet w środowisku lekarzy. no niestety, taki kraj, oprócz na podobno tylko Rumunia i jeszcze któryś kraj europejski funduje maluchom szczepionki osobne,nie te skojarzone...

Gość MMM333
Szczepionka na rota chroni tylko w 30 % ...

Gość Proponuje Ci się zastosować...
mówisz, że 50 zł miesięcznie cię stać zapłacić, ale do cholery te 10 mcy bez internetu - bo chyba ciąża planowana? i masz na szczepionkę, no ale internet ważniejszy, bez niego żyć się nie da, a dziecko niech cierpi!

Ciekawe ile z was może tak sobie zawiesić płacenie za neta:P jak prawie kazdy ma umowę na czas określony i tak czy siak płacić musi. Ja też nie szczepiłam na rota i pneumo zamierzam odczekać aż pójdzie do przedszkola. To naprawdę nie koniec swiata

Gość MMM333
a pneumo powinno być zalecane tylko jak dziecko dużo choruje...

wystarczyło myśleć przed zajściem... skoro wie, że ją nie stać na taki wydatek, to po cholere dziecko? A w sumie, na zabezpieczenia pewnie też nie było stać, przykre...

Gość MMM333
daj spokój z tym internetem, w niektórych miastach komputery i internet daje miasto jak rodzina się kwalifikuje.

Gość Biedna mama
ciąża planowana, nieplanowane było zwolnienie męża z pracy. Mąż ładnie zarabiał Ja mam macierzyński zasiłek, a potem to chyba do pracy będę musiała wrócić, oby mnie przyjęli, albo mąż wyjedzie za granicę do pracy jak tu nic nie znajdzie, bo za 1600 zł nie utrzymam 3 osobowej rodziny

Gość Biedna mama
skiego mam najniższą krajową, szef dawał premie od obrotu

twoja historia mnie urzekła, trzeba radzić sobie w życiu, a jak by ktoś bardzo chcial ulżyć dziecku w cierpieniu to są kredyty!!!

Gość odradzam takie akcje
Ja szczepiłam tymi z nfz choć stać mnie na skojarzone. Dlatego,że skojarzonych się boję.

Gość onabezogona29
ja szczepiłąm tylko skojarzonymi, a tylko dlatego że mały od urodzenia prawię ciagle płakał bo ma skazę białkową i nie chciałam mu dodatkowego bólu przysporzyć

Gość cycyrydza
Mnie było stać na szczepionki ale nie płaciłam szczepiłam tylko tymi z nfz bo za 10 lat okaże sie że te skojarzone wcale takie dobre nie były. Kolega z pracy zaszczepił na rota wybulił kase i co i w szpitalu byli z małym własnie na rota bo nie daje 100 %

Gość nas nie szczepiono
skojarzonymi a jakoś zyjemy i nie mamy traumy z tego tytułu więc nie przesadzajcie że dziecku dzieje się taka krzywda. co do szczepień na rotawirusy: mój pediatra odradzał szczepienie jako nieskuteczne. co do internetu: macie podejście dla dziecka wszystko, dla rodziców nic. Poświęcajcie się dalej, a wychowacie rozwydrzone dzieci.

mnie stać a szczepiłam darmowymi. Żadnych rota ani innyc bzdetów. Wrzuc na luz bo szczepionki to pikuś- umawiaj się na zasadzie - jedna wizyta-jedna szczepionka. Czasochłonne ale lepsze dla dziecka. Według mnie te skojarzone nie są dobre- jedynie krztusiec maja czystszy..

Gość do Proponuję Ci się zastosować
jesteś kobieto nienormalna. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jak jest ciężko z pracą w dzisiejszych czasach i ten tekst rozkapryszonej bogaczki "trzeba sobie radzić". No żal tyłek ściska.

Gość 0--09
jak cie nie stać to nie sczep. mnie stać a nie szczepiłam na rota i odpukać dzieci nie zachorowały.

Gość a u ciebie z głową
jakie niektóre z was są ograniczone- pisze dziewczyna, że dziecko planowane, ale mąż stracił pracę- co w obecnych czasach może spotkać każdego- a wy po niej jedziecie, że nieodpowiedzialna, niezaradna itp., to może powinna razem z dzieckiem rzucic się pod pociąg, bo ma chwilowo trudną sytuację?????? Autorko wez nie czytaj tych idiotek, bo tu każda ma zarobki 10 tys. i wzwyż- ciekawe jak to wygląda w rzeczywistości