Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina700000

Wizyta u ginekologa podczas okresu

Polecane posty

Gość Nina700000

witam was , dzisiaj rano dostałam pierwszy okres od zajscia w ciążę , chcialam iść popołudniu do ginekologa po tabletki anykoncepcyjne (wizyta na nfz czekałam na nią 2 mies u nas w miasteczku) Czy ginekolog przepisze mi tabletki bez Badania ? pozdrawiam

Gość a u ciebie z głową
ale ginekolog może Cię jak najbardziej zbadać- miesiączka nie stanowi dla niego większego problemu

Gość mamamamamamaama
PO PORODZIE MIAŁAM TAK SAMO, POSZŁAM LEKARZ WYKONAŁ BADANIE

Gość mama007
spokojnie idź, lekarz zrobi "swoje", okres mu niestraszny :) A przy okazji dzisiaj idealny dzień na rozpoczęcie opakowania tabletek.

mieszkam w UK, i nigdy w zyciu nie bylam badana tylko po to by tabletki przyjmowac anty. :O wiec nie musi Cie wcale badać jesli dobrze sie czujesz i nie zauwazylas problemow zadnych.nie jest to nie wiadomo jak konieczne. ale cóż .. Polska to Polska..

Gość a u ciebie z głową
smierc to bardzo zle, że nigdy nie byłaś badana, bo to podstawa przy dobraniu odpowiednich tabletek

Gość ciekawska_gula
a co takiego jest w pochwie co pozwala dobrac odpowiednie tabletki?

Byłam badana. W Polsce zawsze. W UK nigdy. I wyobraz sobie ze w Polsce zadne tabletki mi nie pasowaly, a tutaj od razu.

Gość ciekawska_gula
bo rozumiem,ze bada sie costam z krwi, krzepniecie czy cos zwiazane z watroba, ale nie czaje po co zagladac do pochwy zeby dobrac piguly

i to jest pytanie za 100 punktów. Na podstawie wygladu pochwy to moze Ci tylko gin powiedzieć czy masz infekcje, gdzybice i jakiekolwiek zmiany, czy nie. Jak czuje ze cos jest nie tak to ide sobie do gina, a jak nie to nie, to chyba normalne. TYLKO tyle. Tabletki dobiera się metoda prób i błędów.

Gość najbrzydsze sa golfy
badanie ginekologiczne nie jest podstawa do dobrania odpowiednich pigułek. Idz do lekarza i tyle.

Gość a u ciebie z głową
ciekawska gula- pisząc o badaniach miałam na myśli właśnie badania dotyczące krzepliwości itp., natomiast co do pytania Autorki, to odpisałam, że lekarz może ją zbadać podczas miesiączki, czyli sprawdzić czy wszystko jest ok, bo nie ma sensu tego przekładac skoro czekała 2 miesiące

Gość porannarosaaa
mnie lekarz zbadał mimo okresu, z tym, że ja do niego przyszłam własnie z problemem bardzo nieregularnych okresów i zapisując sie na wizyte nie byłam w stanie stwierdzic kiedy go bede miała. Lekarz załozył rękawiczki i po krzyku.