Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasedziewczyna

kał z krwią, co robić?

Polecane posty

Gość takasedziewczyna

Witam. Od dłuższego czasu ( pół roku) pojawia się u mnie krew w kale, w dodatku kał jest za każdym razem mało. Już rok temu miałam z tym problemy, które ustąpiły po pewnym czasie ( miałam wtedy problemy z jelitami) ale to wszystko powróciło ponownie jakieś kilka miesięcy temu, zaczełam się ostatnio obawiać tego bardzo, ponieważ dość często mam ostatnio potrzebę załatwiania się i zdarzają się lekkie ukucia w brzuchu. Co to może być?

Gość mogeczyniemoge
lec do lekarza jak najszybciej ! nad czym tu sie jeszcze zastanawiac to moze byc cos powaznego.

koniecznie do lekarza - moga to byc hemoridy, wrzody albo cos innego. ale gdy krew jest w kale to nie jest dobry znak i koniecznie trzeba to zbadac

Gość takasedziewczyna
hmm, wrzody to chyba raczej nie, bo z tego co słyszałam to u młodych osób się nie pojawiają, ja mam dopiero 17 lat.

Gość lesia254
Idz do lekarza niech da ci skierowanie na badanie jelita . Jest to niebezpieczne, coraz więcej nowotworów .Robiłam takie badanie pod znieczuleniem we Wrocławiu.nic nie czuć .budzisz się i po wszystkim

wrzody mogą być i u młodych osób, ale krew jest wtedy przetrawiona (jest brązowawa, nie czerwona). to mogą być hemoroidy, szczeliny, rak. jak najszybciej lekarz.