Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renia7711

Rozjasnianie wlosow

Polecane posty

Gość Renia7711

Witam wszystkich , chciałabym się poradzić. Mój naturalny kolor włosów to ciemny brąz jak mogę uzyskać jasny blond ?

Gość sgsgh
tylko rozjaśniacz ...

Gość sgsgh
ale lepiej idź do fryzjera

Gość Renia7711
I na rozjaśniacz moge położycz od razu farbe ?

Gość Kinii
koniecznie do fryzjera bo Ci się baaardzo zniszcza

Gość Renia7711
Dzieki dziewczeta za te porady , ale ja musze napisac przebieg technologiczny takiego rozjasniania i dlatego potrzebuje takich informacji , bo sama na pewno bym wybrala fryzjera ;)

Gość sgsgh
tak ...tylko włosy muszą być naprawdę równomiernie rozjaśnione ...żeby nie wyszło Ci,że w jednym miejscu masz żółte a w drugim pomarańczowe...itp.ja rozjaśniałam z bardzo ciemnego brązu do jasnego brązu i nakładałam rozjaśniacz jak kolor zszedł do pomarańczowego to później nakładałam brązową farbę ... Z tym,że rozjaśniacz naprawdę mocno niszczy włosy także jak masz słabe i łamliwe to będzie gorzej...

Gość Renia7711
I tez mialas naturalne wloski ? Ile trzeba trzymac taki rozjasniacz na wlosaach ? Albo moze jest jeszce jakis inny sposob zeby rozjasnic wlosy bez jakis wiekszych uszkodzen ?

Gość sgsgh
ja miałam już farbowane i zachciało mi się jaśniejszych ...rozjaśniacz trzymałam coś ok 40 minut i włosy były pomarańczowe ...jak robiłam pasemka na naturalnych to trochę szybciej się rozjaśniały i miały ładny jasny blond ... innych sposobów na rozjaśnianie nie znam ?

Gość Renia7711
Dziekuje Ci bardzo za wszystkie podpowiedzi . A np z ciemnego brazu do jasnego brazu musze zrobic tak samo , czyli rozjasniacz , i farba jakis jasny braz tak ?

Gość sgsgh
tak ...

Gość Renia7711
Naprawde dzieki wielkie .

Gość sgsgh
proszę:)

Ja rozjaśniałam u bardzo dobrego fryzjera, tylko końcówki, ale mimo tego mocno mi się zniszczyły. Kwestia tego jak długo farbujesz i na jaki kolor (ja farbuję 6 lat na czarno, a końcówki chciałam jaśniejsze, takie mniej-więcej w kolorze bakłażanu, aktualnie są ciemno brązowo-czerwone. Miałam dwie sesje rozjaśniania, czeka mnie jeszcze jedna lub dwie do uzsykania wymarzonego koloru) Generalnie polecam fryzjera, to najmniej ryzykowna opcja. No i musisz się liczyć z tym, że końcówki się zniszczą.

Gość Renia7711
Dziękuję za wszystkie rady , ja na szcęście nie będę praktykowała tego na swoich włoskach , tylko musze napisac prace na zaliczenia , mianowicie przebieg technologiczny takiego rozjasniania;) I tak siesze sie , gdyz w odroznieniu od innych portali dostalam jakies odpowiedzi;)