Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchowłosa

Marokański olejek arganowy - stosował ktoś? działa???

Polecane posty

Gość suchowłosa

tak jak w temacie - czy ktoś tego próbował? jakie wrażenia?

Gość hikimipilinibi
Dziala. Kup sprawdzony, slyszalam, ze w Polsce juz sa podrobki. Ja kupilam w sklepie bio, taki spozywczy i stosuje do salatek, i do pielegnacji skory i wlosow. Zapach nie jest nadzwyczajny, jesli uwazasz, ze sie nie ulatnia, to stosuj tylko na noc. Ja pytalam znajomych, nic nie wyczuli, znaczy sie jest ok. Dodaje do kremow do twarzy i do stop - super. Mozesz tez olejowac wlosy, ja dodaje do maseczek. Uwazam, ze warto. Kokosowy jest tansz ale rowniez jest swietny.

Gość kobita na forume
hikimipilinib - za ile go kupiłaś?

Gość hikimipilinibi
Mieszkam za granica, 250ml 17euro. Drogo ale kosmetyczny jest ponad dwukrotnie drozszy. Zapach taki nieco przytechly ale z delikatnie orzechowa nutka ;).

Wydaje mi się, że nie ma dużej różnicy między marokańskim a zwykłym olejkiem kosmetycznym :) Olejek arganowy na allegro można kupić już za ok 15 zł. Nie można dać się zwieść reklamom , które obiecują cuda niestety..

Gość hiki
Dobrze napisalas - WYDAJE Ci sie ;) . Ten za 15PLN ma tylko wspolna nazwe - klamliwa. Tutaj tez sa takie pseudo olejki za ok. 4-5 euro. Ten prawdziwy dziala niemal natychmiast. W ciagu tygodnia splycil mi pory na twarzy, czyli zlikwidowal zmore, ktora mnie meczyla od lat i zaden krem jej nie zniweczyl. Skora na stopach nareszcie jest w miare wilgotna i nie narasta mi skora w zabojczym tempie. Skora po peelingu z tym olejkiem jest wilgotna, nie zostaja biale rysy, dzialanie ma dlugotrwale, bo przeciez nie stosuje go codziennie. Zreszta sama sprobuj najpierw tym za 15 zlociszow a potem takim, ze sprawdzonego zrodla. Jesli nie odczujesz roznicy, to bede cholernie zdziwiona :)

Gość kobita na forume
fakt troche drogi ale spodziewałam sie tego. nie wiem czy u mnie gdzies go spotkam, ale popytam. dzięki.

Gość suchowłosa
już powróciłam - no ale znaczy się - widzę, że jest skuteczny? Cena może i wysoka, no ale wiecie, jestem zdania, że to tak jak z dżinsami - jak kupię Wranglery to noszę jakieś 3 lata, a jak kupię na targu - kilka miesięcy. zresztą kosmetyki do twarzy też kupuję raczej w aptece i raczej te z droższych serii bo na moją wrażliwą skórę niestety tanie często wpływają destrukcyjnie. Czyli ten olejek można także stosować na maseczki do twarzy i do innych zabiegów pielęgnacyjnych, tak?

Gość gdyrgr45
olej arganowy strasznie zapycha mi skórę- jak zresztą wszystkie oleje z tak wysoką zawartością kwasu oleinowego. jedno użycie i na drugi dzień mam pryszcze jak po parafinie- a mam gładką bezproblemową cerę. tak więc- uważajcie, bo możecie sie przejechać, nawet jeżeli wybulicie dużą kasę na olej najwyzszej jakości- jezeli inne oleje z wysoką zawartością kwasu oleinowego wam szkodziły w przeszłości, to z tym będzie tak samo. a zapach tez jest nieszczególny- ja nie lubię go ani na skórze ani na włosach, więc dla mnie niewypał. polecam olej kokosowy[zimnotłoczony, nierafinowany]- znacznie tańszy i bardzo przyjemny w stosowaniu. jedyny, który polubiłam do tej pory i będę stale kupować.

działa, bynajmniej na moje włosy, które skatowałam rozjaśniaczem a potem farbą, fakt faktem obciełam te najgorzej zniszczone końce, ale stosując olejek na reszte włosów uratowałam je, ja nakladam olejek na całą noc, mam to szczęście ze moja siostra sprowadza 100% oryginalny olej z Maroka.Także ja polecam,mi bardzo pomógł nie tylko na włosy, ale smaruje tez nim buzie na noc i dłonie:)

Gość hikimipilinibi
Moze masz uczulenie na ten olej (to do gdyrgr45), bo wiekszosc kobiet wlasnie chwali go za to, ze NIE ZAPYCHA porow skory. Moja cera jest bardzo wrazliwa, nie moge uzywac wielu kosmetykow, nawet tych niby AA, teraz stosuje zwykly krem dla niemowlat, zmieszany wlasnie z tym olejkiem i na mnie dziala. Uwazam, ze to indywidualna reakcja, kazdy ma swoje preferencje; Suchowlosa - masz racje. tez wole zaplacic drozej ale miec pewnosc, ze nie wyrzucam pieniedzy w bloto. Maseczke robie z rozowej glinki (super do cery wrazliwej), zmieszanej wlasnie z kilkoma kroplami olejku arganowego i parzona pokrzywa- mozna glinke zalac innymi ziolami, jakie komu pasuja. Wole zalac ziolami, niz woda. Dodaje tez do maseczek na wlosy - tez dziala. Milego WE :)

Gość Aniulka.6
Marokański olejek arganowy to dosłownie cudo. Jeżeli chcemy zadbać dobrze o nasze włoski to polecam olejek arganowy P.C. to jest produkt który zregeneruje i nabłyści nawet najbardziej matowe włosy ale co najważniejsze nie obciąża i nie przetłuszcza.