Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktomipowieee

GIEŁDA PRACY-PUP??!KTOŚ BYŁ

Polecane posty

Gość ktomipowieee

Jestem zarejestrowana w PUP i dostałam pismo, ze mam sie stawic na giełdę pracy...czy są tu bezrobotni, którzy uczestniczyli w takiej giełdzie i powiedzą na czym to polega. Gdzieś na forach doczytałam, że trzeba zabrać ze sobą CV ale mi nc takiego nie napisali w piśmie, które otrzymałam. Czy na tej giełdzie to akurat mogą mieć ofertę zgodną z moim wykształceniem czy też z innej branży?

Gość ktomipowieee
halo są tu bezrobotni:D

Gość zimowa mama
Strata czasu taka giełda

Gość ktomipowieee
zimowamama tzn? jakies oferty sa konkretne czy nie

Gość ktomipowieee
kurcze moze jednak znajdzie sie ktos kto byl i powie na czym to polega?

Gość przychodzi jeden facet
przedstawiciel firmy i wybiera idiotów do pracy w liczbie ile potrzebuje np 5 a z pup wysyłaja listy do 30 soub lub wiecej i maja sie stawic na owczy spęd

Gość ktomipowieee
hmm to w takim razie bezsensu, a ciekawe czy na taka gielde wzywaja ludzi z roznym wyksztalceniem czy chodzi konkretnie o jakis wyuczony zawód....

Gość gość
czy musze przyjac prace na takiej gieldzie w up?

Gość A przepraszam...
Czy ktoś się orientuje co to są te "oferty konkursowe" na stronach pup? Czym one się różnią od pozostałych???

Gość gość
nie wiem jak z takimi ofertami z pup, ale wydaje mi sie, ze przeprowadzaja konkurs paroetapowy np. pierwszy etap to teoria, drugi praktyka a trzeci to rozmowa indywidualna, oczywiscie dotyczaca danego rodzaju pracy. takie konkursy sa przeprowadzane m.in. na stanowiska pracy w sądzie.

Gość A przepraszam...
Dzięki za odpowiedź. To chyba będzie to, bo właśnie tam są oferty np. z urzędów, inspektoratów itd. Czyli mam rozumieć, że pozostałe oferty (te nie konkursowe) oznaczają, że jeśli pracodawca jest zainteresowany moim podaniem (po rozpatrzeniu CV i listu motywacyjnego czy co tam chce), może przyjąć mnie od razu, ewentualnie po rozmowie kwalifikacyjnej? Nie zaprasza kilku osób i wybiera najlepszą, tylko przesiew jest na etapie CV? Niedawno skończyłam studia i dopiero zaczynam swoją przygodę z szukanie pracy, nie orientuję się jeszcze jak to wszystko wygląda.

Gość gość
tak, w tych zwyczajnych ofertach zwykle wybieraja na podstawie cv i zapraszaja na rozmowe kwalifikacyjna.

Gość A przepraszam...
Bardzo dziękuję, teraz mi się to wszystko rozjaśniło trochę, będę wiedziała jak co się je ;) Zamykam temat, pozdrawiam :)