Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaolci

wprowadzanie glutenu - kaszka manna pomocy!

Polecane posty

Gość mamaolci

Witam, córeczka ma 6mscy, chce zacząć wprowadzać jej gluten - jak się za to zabrać? czy mogę podawać jej kaszkę mannę (to podobno najczęściej stosowana metoda wprowadzania glutenu) ,dodawać ją do mleczka albo np. zupki/deserku? w jakich ilościach i jak często? PROSZĘ O POMOC!!! Dodam, że rano i wieczorem wypija mleczko z kleikiem ryżowym i na drugie śniadanko je kaszkę ryżową bananową.

łyżeczka ugotowanej na wodzie manny. Do mleka do deserku itp. Mnie było najwygodniej do owoców potartych .

Gość Móje dziecko ma 5,5 mcs
I też wprowadzam już gluten. Kupiłam kaszkę zdrowy brzuszek 8 zbóż i co dzień raz dziennie daję płaską łyżeczkę do mleka. po kilku tygodniach zacznę podawać dwa razy dziennie tę samą dawkę. A zwiększa się do 2 łyżeczek po 2 msc. Z kaszą manną z tego co wiem robi się tak samo. Możesz to dodawać do mleka do deserku do obiadku.. ;) mam nadzieję, że trochę pomogłam! powodzenia!

Gość mamaolci
podajesz płaską łyżeczkę do mleka, bez gotowania? wsypujesz normalnie tak jak np. kleik czy kaszkę czy najpierw gotujesz?

Gość v tuyt
ja na poczatku do zypki olaska luzeczke a potem mleko pol litra mleka na 2 lyzki

A ja idę starym systemem i dopiero w 9 miesiącu wprowadziłam gluten, i nie bawię się w miarki tylko zasypuję wywar warzywny kaszą manną błyskawiczną. Mała wcina jak złoto

ja kaszki manny nie używam a tą 8 zbóż normalnie sypiesz do mleka. tylko nie może mieć wiecej jak 40 stopni.

Gość v tuyt
wiadomo ze musi sie gotowac i jeszcze pozniej troche postac zeby sie rozkleila jak zle zrobisz to bedzie go brzuch bolal

Gość mamaolci
już rozumiem, chyba też postawię na tą 8 zbóż. Dziękuję za wypowiedzi, bardzo mi pomogły! :))

Gość g77777777
lo matko bosko-jak slysze takie cudowanie. moje dziecko je kasze manne od 4-go miesiaca-i to pod kazda postacia.

Poczytaj o niej ;) Mojemu bąblowi nic po niej nie dolega ;) nie ma ani bólów brzuszka, kupki normalne, ani go nie wysypało. Żadne z możliwych objawów po glutenie nie występują :)