Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WLOSKOWSKA

PARACETAMOL W CIAZY ILE ??????????? PROSZE O ODPOWIEDZI

Polecane posty

Gość WLOSKOWSKA

Witam i prosze o odpowiedzi kupilam dzis paracetamol poniewaz bardzo zle sie czuje wszystko mnie boli :( chyba jakies przeziebienie:( na ulotce pisze ze mozna stosowac w czasie ciazy tylko nie wiem ile moge jesc i co jaki czas pisze ze niby 4 tabletki max ale nie wiem czy w ciazy tez moge brac 4 na dzien czy jakos inaczej ??? jedna tabletka ma 500mg jesli ktos bral prosze napisac ile na dzien?? dziekuje czekam na odpowiedzi

Gość mama dwóch dziewczynek
niby paracetamol w ciąży bezpieczny, ale myślę, że na wyraźne wskazanie lekarza, ewentualnie w przypadku gorączki. Jeżeli to przeziębienie to kup sobie prenalen, do tego jakieś domowe kuracje, ciepły kocyk i tyle. W ciąży lepiej unikać chemii.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
zależy od wagi ja brałam 1,5 tabletki, ważę 60kg ale nie na przeziębienie a na migrenę a że nie pomagały to przestałam.

Gość WLOSKOWSKA
sorki ale nie mam czasu leczyc sie domowymi sposobami za 3 godziny mam byc po syna w szkole i jak czegos nie wezme to chyba zemdleje po drodze :( czekam na inne wypowiedzi

Gość WLOSKOWSKA
no tam wlasnie pisze ze od 41kg-50kg 4 tabletki na dzien ja waze 48kg

Gość WLOSKOWSKA
boje sie troche jesc ale jesli na ulotce pisze ze w ciazy mozna to chyba mozna ??? musze zjesc chociaz 1 bo zaraz zwariuje ale poczekam az bede sie szykowala do wyjscia po syna zeby sie lepiej czuc

Gość Co o tym myślicie?
Ja słyszałam że pół dawki z ulotki to najbezpieczniej dla kobiet w ciazy-a w pierwszym trymestrze to już wogóle lepiej unikać.

mnie przy bólach głowy powiedzial ze moge uzyc do 6 dziennie. jestem w 13 tyg ciazy

Gość sdsdsdsdssddsdsdsddsdsdd
ja brałam ostatnio paracetamol na gorączkę - 1/2 tabletki , cała tabletka miała 500mg po 10 minutach temp. mi spadła. Też tak możesz spróbować ale może zależy jaką masz wagę ja mam piórkową w ciąży więc bałam się brać więcej, zresztą wszystkie tabletki dziele na poł zawsze.

Gość WLOSKOWSKA
dziekuje za informacje na ulotce pisze ze 41kg-50kg 4 tabletki na dzien ja waze 48kg i jestem w 20 tygodniu ciazy ale nie chce brac az 4 na dzien wezme sobie jedna przed wyjsciem z domu po syna a druga na noc. dziekuje bardzo za odpowiedzi bardzo mi pomogly ide teraz pic goraca herbatke z cytrynka pozdrawiam

mi internista mówił że maks 3 tabletki w ciagu doby, jedna dawka to 500 mg

Gość nicht do wiary
mozna brac po 2 tabletki do 4 razy dziennie:)

Gość trochę nie rozumiem
tematu ... po co tak często brac paracetamol? boli Cie coś? przecież on nie uzdrowi Cie z przeziębienia :o Bierzesz jak Cie coś boli albo jak masz temperature i na tym koniec po co częściej ?

Gość nicht do wiary
lekarz mi powiedzial ze paracetamol NIE PRZENIKA przez lozysko wiec zamiast siedziec i kwiczec z bolu w imie nie wiadomo czego to sie bierze i koniec:)

Gość WLOSKOWSKA
kochana gdyby mnie nie bolalo nic to bym sie nie pytala i nie chciala brac ale okropnie boli mnie glowa i wszystkie miesnie czuje sie jakby mnie pociag przejechal a mam isc po syna do szkoly poniewaz nikt inny tego za mnie nie zrobi wezme jedna jak bede wychodzila i druga jak bede szla spac poniewaz dzis w nocy nie moglam spac z bolu:( wiecej nie chce brac bo nie ma potrzeby jedna tabletka dziala przynajmniej 3 godziny wiec reszte czasu jakos przeboleje ale wiem ze jak nie wezme nic to nie dam rady dojsc do szkoly po dziecko

Gość gość
Mozna brac co piec, szeisc godzin mam grypę i taka dzis odp dostałam od ginekologa :)

Gość Katie647
Kobieto weź jedną tabletke, poczekaj 40 minut jak nic nie pomoże to weź drugą i na tym zaprzestań..jak to nie pomoże idź poradzić się lekarza

Paracetamol w ciąży nie jest groźny. Bez konsultacji z lekarzem można wziąć maksymalnie 1000mg paracetamolu dziennie (to jest jedna tabletka 1000mg lub 2 po 500). Większe dawki trzeba konsultować.

Gość gość
Mnie Pani ginekolog powiedziała, że gdy boli głowa to można brać do 3 tabletek dziennie paracetamolu, ponieważ nie przenika on do płodu dziecka.