Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się boje

Dlaczego nie czuje ruchow?

Polecane posty

Gość bardzo się boje

Jestem w 19 tygodniiu ciazy, kilka dni temu poczulam pierwsze kopniaczki, w pierwszy dzien poczulam je wieczorem, na drugi dzien czulam jak maluch kopie po poludniu i wieczorem a od wczoraj od poludnia nie czuje nic az do teraz.. martwi mnie to a najblizsza wizyta u mojego lekarza jest dopiero w czwartek

Gość Na tym etapie ciąży
to i przez tydzień możesz nic nie czuć.

Gość bardzo się boje
domyslam sie ale martwi mnie skad taka nagla cisza. w sobpte poczulam wieczorem pierwszego kopniaka, w niedziele rano tez czulam i po poludniu i wieczorem a wczoraj tylko po poludniu lekkie i od tametj pory nic..

Gość kierowca rosomaka
nie denerwuj sie bo urodzisz nerwusa ;) co ma być - to będzie a tobie przydalaby sie herbatka z melissy

Gość bardzo się boje
no to raczej normlane ze sie stresuje ze nie czuje ruchow dziecka

Gość dzidziuś mógł się
odwrócić pleckami do Twojego brzucha. czyli kopie do środka.

Gość bardzo się boje
tez tak mialyscie ? ze po pierwszych ruhcach bylo dzien lub dwa spokoju?

Gość Nagła cisza?
Dzieci się obracają, mają leniwe dni. Kolejna histeryczka... Ja dopiero od 22 tygodnia czułam ruchy codziennie. Raz słabsze raz mocniejsze.

Gość wiosenna ola
nie denerwuj się, u mnie do samego końca ruchy były słabo wyczuwalne i rzadkie, a urodziłam niezłego łobuziaka

Gość Jedz na izbę
przyjęć, to nic dobrego nie wróży. Co Ty jeszcze na forum robisz?

Gość moja kolezanka tak miala
dzieciak umarl. Wspolczuje.

Gość bardzo się boje
upupup

Gość mamusiaNatalki22
nie ma co sie denerwowac. Pierwsze ruchy moga byc nieregularne. U mnie jakos po 25 tyg czulam codziennie, wczesniej tylko wieczorem leciutkie kopniecia i to nie codziennie

To normalne :) Ja pierwsze ruchy poczulam 18t5d i mialam przerwe z tydzien a ptem czulam delikatne ruchy ale tylko jak lezalam i to jeszcze nie w kazdy dzien ;] Dziecko jest zbyt male zeby kazdy ruch czuc ;)

Gość Na Twoim miejscu
poszłabym chociaż do lekarza, niech zrobi usg, zobaczy czy z dzieckiem wszystko ok.

Gość dzidziuś mógł się
ja tak miałam.dzwoniłam nawet do swojego lekarza. mówił że to normalne. a może zjedz coś słodkiego połóż się na boku. ręka na brzuch. moze poczujesz maluszka.

spokojnie na początku tak jest że kilka dni się nawet nic nie czuje maluszek jest jeszcze taki maleńki że możesz go nie czuć zawsze :)

Gość Lepiej tego
nie lekceważyć.

co Wy jakies poyebane jestescie ? widac ze kobieta sie martwi to straszycie ja jeszcze smiercia... :O Autorko nic sie nie denerwuj z pewnoscia wszystko jest ok, sama mowisz ze dopiero zaczelas czuc ruchy wiec normlane ze nie beda one regularne :) Maluch sie moze non stop ruszac a Ty po prostu tego nie czujesz, moze mial dni kiedy sie ''prostowal'', skakal lub po prosu nudzil przez co jego wybryki byly bardziej wyczuwalne :) Wez tez pod uwage to ze dziecko przewaznie spi w ciagu dnia bo swoim ruchami go kolyszesz caly czas :) Moze tez byc tak jak napisala kolezanka wyzej ze odwrocil sie plecami do brzuszka i nie czuc jego kopniakow, poza tym dziecko jest jeszcze malutkie i ma w Twoim brzuszku bardzo duzo miejsca przez to nie zawsze jego ruchy beda wyczuwalne :) Nie denerwuj sie bo stres szkodzi dziecku :)

Gość 19 tygodniowy plod
sie nudzil??? Hahahaha!!!!!

Gość Ciekawe czy mój mały
też się teraz nudzi w brzuchu :P

Gość bede mama w maju
Najlepszy sposób: weż latarke, włącz przyłóż do brzucha i poswiec przez brzuch w roznych miejscach przez dluzsza chwile nie mina 2 minuty jak zacznie kopac i sie krecic chyba go to po prostu denerwuje, ale ja przynajmniej sie uspokoilam. ktos powiedzial mi ten sposob bo moj mial 2 razy takie zastoje ze przez cala dobe nie ruszyl nawet palcem wiec musialam sprawdzic

Gość spokojnie, ja czulam
pierwsze ruchy w 17tyg, pozniej dlugo nic, a nawet jak kolo 20tyg czulam je czesciej, to tez zdarzaly sie dluzsze przerwy, uspokajalo mnie to ze na usg lekarz mowil ze synek akurat bardzo ruchliwy, a ja tego w tym momencie nie czulam

Gość bardzo się boje
up up up

Gość bardzo się boje
czy ktos jeszcze tak mial ? jutro ide do lekarza bo dzis juz nie ma miejsc. od kilku dni czuje ze bola mnie pachiwny ( rozciganie sie wiazadel) i na jednej ze stron doczytalam sie iz bol rozcigania sie macicy to dobry objaw ale dlaczego nadal nie czuje ruchow ;/ piersi nadal sa wrazliwe, sutki swedza jak opetane..

Gość bardzo się boje
halo?

Gość bardzo się boje
up up up up

Gość bardzo się boje
odpowie ktos ?

Gość vikkkkkkkkkkkkkkkk
ja ruchy wyrazne czuje dopiero w 9 miesiacu, serio. Dziecko ma swoj rytm czuwania i jedno mocno kopie, inne slabiej. Mam tez z przodu lozysko, ktre podobno tez dobrze amortyzuje ruchy dziecka, łożysko z tyłu nie amortyzuje i kobiety wtedy lepiej czuja ruchy :)

Na początku ruchy są nieregularne, miałam tak, że od jakiegoś czasu czułam łaskotanie, potem w 19 tc poczułam wyraźne kopniaczki, które powtórzyły się np. przez 2 dni rano i wieczorem a potem przez 4 ni nie czułam nic...spanikowałam i pojechałam do lekarza, było ok, jestem w 22t1d i dopiero czuję ruchy w miarę regularnie w sensie codziennie: głównie rano i wieczorem, rzadko w ciągu dnia. JAK SIĘ DENERWUJSZ TO IDŹ DO LEKARZA - TAKI STRES TEŻ SZKODZI.