Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gertrudaa

fotelik MAXICOSI CITY- ma ktoś?

Polecane posty

Gość gertrudaa

Potrzebuję rady w wyborze fotelika. Słyszałam, ze maxicosi są dobre i cybexy, jednak czy konkretnie model city jest ok? I czy cena 297zł (z przesyłką 313zł) to dobra cena w porównaniu do sklepowych?

Gość W sklepie kosztują
399 do tego dolicz 50 zł adaptery.

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
Ja miałam ten fotelik. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to wejdź na foteliki.info i tam jest tabelka z wynikami crash testów. Co do ceny to nie powiem bo kupowałam razem z wózkiem. Na pewno nie polecam kupować używanego- nigdy nie wiesz co się z nim działo.

Gość gertrudaa
no właśnie używanego nie chcę. Adapterów do wózka nie potrzebuję. I tak mi się wydaje, ze ta cena jakaś niska trochę, bo słyszałam, ze te foteliki kosztują ok 400zł a tu sam fotelik 279+przesyłka. Byłam na stronie foteliki.info, widziałam wyniki crashtestów, ale zastanawia mnie jedno. Dlaczego tanie foteliki z jednej strony są dopuszczone do użytku, mają jakieś tam punktacje, mają homologacje i inne szmery bajery a z drugiej strony mówi się, ze są niebezpieczne, że to wręcz grzech kupowac foteliki tego typu? Pytam, bo spodziewam się pierwszego dziecka i tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia na temat fotelików

homologacja to nie to samo co testy bezpieczeństwa. każdy produkt w UE musi być dopuszczony do obrotu tzn jakieś normy spełnia minimalne. Ale porządny fotelik ma jeszcze zrobione testy jak się naprawdę zachowuje w czasie wypadku. A nie tylko w laboratorium. Miałam maxi cosi cabrifixa i byłam bardzo zadowolona

Gość sdfghjkhgfdsadfghjuk
Pierwszego fotelika używa się +/- rok czasu, dlatego cena wydaje się niska. JA miałam maxi cosi city i strasznie wkurzało mnie wpinanie i odpinanie go pasem za każdym razem jak jeździłam z dzieckiem ( a jeżdżę sporo), dlatego gdybym miała kupować jeszcze raz o kupiłabym fotelik z bazą.

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
jeśli firma robi crash testy i wypada w nich dobrze to znaczy, że chce wypuścić dobry towar. Bo jeśli tych testów nie ma to skąd wiadomo, co się dzieje z fotelikiem w trakcie wypadku. Jak szukałam wózka i fotelika to w jednym sklepie pokazano mi właśnie MC City i taki właśnie firmowy od wózka (chyba firmy tako). gołym okiem widać było które jest solidniejszy.

Gość gertrudaa
no właśnie widziałam na tej stronie fotelik.info widziałam, ze niewiele firm ma te testy zderzeniowe... dobrze, że jest internet, bo inaczej nie miałabym pojęcia, ze foteliki się czymś różnią. Nie licząc wyglądu :D

Gość Każdy fotelik jest
dobry o ile nie będziesz mieć wypadku. Jak będzie poważny wypadek- najlepszy, najdroższy fotelik tutaj nie pomoże.