Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renesmee

Rasizm w przedszkolu

Polecane posty

Gość renesmee

Drogie Mamy pisze ponieważ sama nie wiem jak sie do tego odnieść . wczoraj w przedszkolu u mojego syna było zebranie . dyrektor oznajmiła że do grupy mojego syna chce przyjąć dwie nowe osoby dziewczynkę i chłopca - blizniaki . wszystko było w pożądku rodzice nie mieli nic do tego dopóki dyrektor nie wspomniała że dzieci są innego koloru skóry a mianowicie są mulatami . i tu zaczeły się schody , jedna z matek bez zastanowienia powiedziała że jej córeczka nie bedzie się zadawać z brudasami że to prywatne przedszkole i ma prawo decydować o tym z kim jej dziecko spedza czas że jak bedzie trzeba to zbierze odpowiednią ilośc podpisów a jak bedzie trzeba to córkę zabierze z przedszkola . zagotowało się we mnie jak to usłyszałam więc wstałam i mówie do niej że to dyskryminacja i rasizm , że to takie same dzieci jak nasze a że mają inny kolor skróy to nic nie znaczy , wtedy napadły mnie mamuśki że niby jakieś choroby przywleką do przedszkola itp . już nic się nie odzywałam , zebranie się skończyło dyrektor powiedziała że jeszcze raz przemyśli te sprawe . wychodząc z przedszkola usłyszałam jak dwie inne matki mówiły że skoro taka nowoczesna jestem to czemu sama nie zrobiłam sobie dziecka z murzynem . Dzisiaj kiedy odprowadzałam syna do przedszkola żadna z matek nawet mi dzień dobry nie odpowiedziała . cholera zastanawiam się czy oby nie potrzebnie się w to mieszałam

Gość potrzebnie niepotrzebnie
ale racje masz ty

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
też bym niewytrzymala....

Gość upuppppppppppppppppppppppppppp
up

to temat rzeka osobiscie nie mam nic przeciwko, nie obchodzi mnie czy to będa zielone czy czerwone dzieci, nie obchodzi mnie życie innych i ich sprawy, chyba, ze bezpośrednio mnie dotyczą i są zagrożeniem dla mnie i mojej rodziny ludzie są puści i ograniczeni, niestety i musimy z tym żyć

Gość ghgkhk
trzeba bylo powiedziec tym rodzicom ze ty sobie nie zyczysz by twoje dziecko przebywalo z dziecmi takich burakow ledwo od pluga oderwanych

Gość najbrzydsze sa golfy
"zbierze odpowiednią ilośc podpisów" a to ciekawe? gdzie znajdzie przepisy popierające rasizm w szkołach? w dokumentach III Rzeszy? Żałosne kobiety, szkoda że taki przykład dają swoim dzieciom. Paskudne kreatury. Popieram twoja reakcję autorko, równiez bym cos powiedziała. Dziwię sie tylko dyrektor przedszkola że w ogóle pozwoliła na taka dyskusję.

Gość magda wawawa
Marne prowo.

Gość co jest grane noo
to jest kraj katolików niestety po zachowaniu widac,ze holota

Gość takaona*
Zgadzam się w 100% z Tobą. Nienawidzę rasizmu ale te matki widać , sa za glupie by pojąć , że kolor skóry nie ma nic wspólnego z tym jaki jest człowiek:O

Gość co jest grane noo
zaraz przyleci woman in black i wysmieje autorke

Gość to jest prowo
chyba że mama przedszkolaka jest fanką sagi zmierzch

Gość glupie koorwy z kafeteri
Polki są przeciw dyskryminacji i rasizmowi bo chcą się swobodnie ruchac z murzynami i arbami. Autorko zabieraj dzieckoz tego przedszkola i spierdalaj ze swoim synalem gdzie indziej i daj spokój normalnym ludziom

Gość renesmee
to renomowane przedszkole i dużo do powiedzenia mają rodzice , tak szczerze to mnie interesuje tylko to by moje dziecko było dopilnowane najedzine i bezpieczne itp. po za zebraniami pani dyrektor, trójka klasowa ( 3 matrony ) organizują zebrania z byle pierdołą np, koloru ścian w sali dla dzieci . cholera jakoś nie moge przeboleć tej sytuacji i zacofania innych rodziców , nie jestem jakąś swiatową osobą ale uważam że wypowiedzi tych matek są bardzo kszywdzące

Gość co ja paaaaaaaacze
A co oni się o kolor skóry bulwersują? Ja już wolałabym żeby moje dziecko miało w grupie jedną wielką tęczę dzieciakową niż takie niedojeby jakie chodza z nią :o dra te mordy, niewychowane, biją, beczą i są pazerne. Wszystkie wychowywane bezstresowo, gęba szersza niż u Edzi Górniak podczas skomplikowanej wokalizy i weź tu człowieku lub takie bachory. Ja chętnie bym wymienila się na całą grupę mulatów, chińczyczków i innych o ile byłyby lepiej wychowane

Gość Izabelka......... ...:)
dla mnie to prowokacja. Po pierwsze nie wierze ze dyrektor sie pyta czy mulat moze chodzic do rpzedszkola, a po drugie nie wierze by ktos nazwal takie dzieci brudasami a dyrektor to tolerowal.

Gość 43rfec vcx cxc
następnym razem nagraj i zgłoś to na policję, nazizm, rasizm, antysemityzm są karalne w tym kraju...

Gość mama murzynka 4
niestety ale tak jest , moje dziecko jest innego koloru skóry i niestety ale były duże trudności ze znalezieniem przedszkola

Gość najgorsza kategoria człowieka
Brzydze się ludźmi którzy donoszą na policję

Gość dgmdhdajgtpwgpw
TRZEBA BYLO SIE Z MURZYNAMI NIE PIEPRZYC TO BY NIE BYŁO problemu/zostać w afryce

Gość jestem nauczycielką
w renomowanej w mieście wojewódzkim szkole prywatnej. Sama uczę dzieci o innym niż białym kolorze skóry. Nasza szkołą wręcz szczyci się tolerancją, dodam szeroko pojętą. Taka sytuacja jest dla mnie niezrozumiała. Dyrekcja nie powinna ulegać sugestiom rodziców i przyjąć te dzieci. A matkom przedstawić to tak, by widziały w tym zaletę, a nie wadę!

Gość jestem nauczycielką
Ciekawe gdyby któreś z dzieci zachorowało na chorobę nowotworową, to czy też byłoby: "Nie chcemy łysego!". Skandal. Ale jak pisałam pracuję w szkole prywatnej, dzieją się takie rzeczy, że ten temat wcale nie musi być prowo!

Gość a moim zdaniem/..........
to bardzo dziwne, że dyrektor pyta o zdanie innych rodziców. Gdyby dziecko było białe nie byłoby żadnego zebrania.

Gość jestem nauczycielką
W szkole niepublicznej co też dodam można w każdej chwili zmienić nauczyciela, wychowawcę, czy...dyrektora;).

Gość dyrektora tego
przedszkola zachowała się jak kołtun organizując zebranie!!! gdybym była mamą tych dzieci na pewno nie posłałabym ich do takiego ciemnego przedszkola,,poza tym prywatnych przedszkoli jest pełno, a wśród nich są też takie, w których nikomu nie przyjdzie do głowy dyskryminacja

Gość Lepiej nie pytac
Glupie cipy. Nie dziwne, ze niektore dzieci takie ograniczone i glupie.

Gość Lepiej nie pytac
Dyrektorka sama jest rasistka pytajac o to lub wie, ze panie posylajace swoje dzieci do jej przedszkola nie maja najszerszych horyzontow oraz kultury osobistej ;)

Gość jestem nauczycielką
Gdyby to były moje dzieci to poszłabym z tym do TV;).I dyrektorka leci...

Gość Mamamulatów
Prosz podaj adres przedszkola, jestem mamą dwójki dzieci mulatów, i w takiej sytuacji należy podejść do problemu od strony prawnej z tego co wiem dyskryminacja na tle rasowym jest karalna i sprawa zakrawa na drogę sądową, proszę o adres przedszkola gdzie poniża się inne rasy tym bardziej dzieci.nie chcę obok takich problemów przechodzić obojętnie, niestety z rasizmem trzeba w sposób bezwzględny walczyć, dziś jest nowy świat i taki zachowania są karalne