Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlueCrocus

Załamana - jak schudnąć?

Polecane posty

Gość BlueCrocus

Witam, mam 23lata i 170cm wzrostu, nigdy nie miałam problemów z nadwagą, moja waga wahała się między 62 a 68kg. Jeśli troszkę przytylam wystarczało że poszłam na aerobik 3x w tygodniu z 3 tygdnie z rzędu i ciało stawało się smuklejsze. Dodatkowo odkąd się wyprowadziłam od rodziców jakieś 4 lata temu przejęłam zwyczaje jedzeniowe partnera- junk food. W związku z powyższym nie jadłam w ogóle warzyw ani zup, mięso to głównie schabowy kotlet smażony a do tego duuużo słodyczy, pizze na noc, napoje słodzone. Miesiące takiego jedzenia i znowu jestem w kropce, gdy ładnie zeszłam w dół waga się odbiła i to z nawiązką. Koniec końców doszłam do 72kg i czuję się fatalnie :( Jem mało, ruszam się - robię Skalpel, Jilian i inne treningi z YT, chodzę na basen. Co robię nie tak? Co więcej znalazłam bloga fitnesslandia.pl, na którym dziewczyna pisze, że trzeba jeść 1800-2000kcal, żeby schudnąć. Jak to przeczytalam to już w ogóle nie wiem co robić, bo jem w granicach 1200... Co radzicie? Błagam o pomoc, już niedługo lato, boję się wyjść z oponą na brzuchu i fałdą zamiast tyłka...:(

nie jedz mniej tylko tyle samo. tylko więcej warzyw i owoców. po drugie dużo ruchu tylko jak będziesz intensywnie ćwiczyć to nie patrz na wagę tylko na proporcje ciała. bo mogą ci się mięśnie rozbudować a tkanka mięśniowa jest cięższa niż tłuszczowa jeśli zważymy objętościowo tyle samo tkanki

o matulu ja chce przytyc po pierwsze nie wierz w glodowki diety cud i te inne dyrdymaly ruch to podstawa basen silownia jogging aerobic nordic walking do wyboru do koloru ja rekomenduje basen :) po drugie zbilansowana dieta racjonalne jedzenie ciemne pieczywo otreby duzo warzyw owocow w przerwach miedzy posilkami chrup pestki dyni sloneczniki podjadas suszone morele czy migdaly sa zdrowe idealne na skore wlosy paznokcie dobra jest tez woda z drozdzami poprawia cere nie bierz zadnych pastylek odchudzajacych slim fastow suplementow diety skontaktuj sie z lekarzem i detetyczka zrob podstawowe badania krew mocz ekg i najwazniejsze SYSTEMATYCZNOSC ;)

kaciaa -> to przysiady non-stop aby mięśnie nóg i pupy się rozbudowały a waga wzrosła :)

Gość prawictwo pospolite191
mozesz jesc to samo co do tej pory ale w mniejszych ilosciach wszystko co pochlaniamy przeistacza sie w kilogramy , a nie znika .

hehehhehhe Leviatan dzieki :) poki co od wielu miesiecy jade na sosach pierogach kluchach pizzach a tu nic.... ani o gram :(

no bo pewnie masz szybką przemianę materii a to ci pomoże przy ćwiczeniach :) zrobisz sobie piękna figurę gruszki dzięki nim :)

zamiast schabowego lepiej jedz kasze gryczaną Ma duzo błonnika i daje uczucie sytosci przy diecie sa wskazane produkty z blonnikiem jak kasza gryczana czy płatki owsiane.

Dzieki leviattan :) ale to nic nie da a poza tym moja figurka calkiem ok :) ale ciwiczyc cwicze biegam plywam jezdze na rowerze :) a poza tym nie ma jak podwojne bolognese o polnocy :) z potrojnym lub poczwornym parmezanem :) Podrawiam Cie :)

Gość kto pyta...
Czas który przeznaczasz na kafeterię przeznacz na ruch, treningi siłowe i cardio. Do tego dietka. Gwarantuję efekty.

płatki owsiane maja duzo kalorii , ale uczucie sytosci trwa wiele godzin po ich spożyciui ze słodyczami jest inaczej . rowniez maja duzo kalorii i tuczą , ale szybko robisz sie robisz po nich głodny ..

te produkty sa polecane przy odchudzaniu wszystkie makarony , a najlepiej Makaron z mąki razowej - al dente Kasza Gryczana Słonecznik Grzyby mozesz je bez problemu spozywac nawet w duzych ilosciach