Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

betii21

Gwałtowne ruchy płodu

Polecane posty

Witam. Od paru dni odczuwam dość intensywne i gwałtowne ruchy maleństwa, a jestem w 27 tyg.. Jest spokojne, a nagle zaczyna się jakby 'rzucać'-po paru minutach ruchy są delikatniejsze. Może dziać się coś złego? Niepokoi mnie to, wizytę u gin mam za około 2 tyg, ale chyba dla świętego spokoju wybiorę się wcześniej.

Gość princessaofpersia
jak najszybciej do ginekologa, nawet dzisiaj jedz prywatnie, takie gwałtowne ruchy to nic dobrego, moze ci sie dziecko np zaplatalo pepowina

dziecko tak ma:P Zobaczysz jak będzie miało czkawkę albo zacznie skakać;-)

I chyba tak zrobię ;/ Tym bardziej, że ciążę mam zagrożoną i muszę jak najwięcej leżeć. Dzień w dzień się martwię o małego..

każda kobietka pisze inaczej :) jedne wypowiedzi uspokajają, inne przeciwnie ;p poczekam do wieczora, jak zacznie znowu szaleć to wybiorę się na IP.

Gość Mój mały też
czasem tak ma. Raz rusza się mocno a w inny dzień słabiej.Dzieci mają różne dni. Liczysz sobie ruchy? Dzieki temu można zapobiec pewnym rzeczą...

Gość moja córeczka
była bardzo żwawa w brzuszku a do tego miała czkawki, na wieczór byłam tak padnięta jakbym w kopalni pracowała :P urodziła się zdrowa ale do gina zawsze możesz się wybrać

Gość MMM333
na Twoim miejscu bym to sprawdziła, lepiej nie ryzykować...

Staram się liczyć ruchy, ale jest ich dość sporo w ciągu całego dnia :D szczególnie jak leże na lewym czy prawym boku to mały wariuje ;P

Gość a moze zwyczajnie zadzwon
do ginekologa lub swojej poloznej, polozna zawsze moze przyjechac i sprawdzic bicie serduszka itd

Gość bambarryla147
przestan jest slodycze i pic slodkie napoje...

Gość Zacznij sobie liczyć
trzy razy w ciągu dnia po godzinie. W czasie jego największej aktywności. Zdrowe dziecko powinno mieć co najmniej 10 ruchów w ciągu godziny. Zapisując to sobie będziesz wiedziała czy jego aktywność bardzo się zwiększyła/zmniejszyła.

Właśnie dzwoniłam, gin mnie uspokajał i mówił, że to normalne. Ale tak na wszelki wypadek w piątek wybiorę się na ktg prywatnie :)

Gość bambarryla147
a w nocy ci daje spac, bo przez sen nie jesz....

Zacznę tak liczyć, dziękuję. ;) a co do słodyczy to nie jem zbyt często, bo nie przepadam za słodkim, takie napoje też bardzo rzadko.