Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quinaxella

kiedy po raz pierwszy dalyscie dziecku klapsa?

Polecane posty

Gość quinaxella

ja juz czasami trace cierpliwosc do swojej 1,5 rocznej córki

Gość jak miala wlasnie 1,5
roku i prawie odgryzła kawałek ucha swojemu bratu. Nie wytrzymałam wtedy bo już wczesniej była upominana wielokrotnie i karana za gryzienie i nic to nie dało. Wtedy dostała pierwszy raz klapsa. Niestety niewiele pomogło. Ma dwa lata i czasem nadal gryzie, ale już nie tak mocno.

Gość quinaxella
moja nie chce spac , robi balagan po calympokoju wszystko wyrzuca z szafek

Gość kassssiiiiaaa
ja mam dwoje dzieci w wieku 3 i 5 lat i nigdy żadne nie dostało klapsa. Klaps świadczy tylko o Twojej nieudolności. Oprócz oczywistej przewagi fizycznej nad dzieckiem posiadasz też przewagę umysłową. Użyj głowy w wychowywaniu a nie ręki.

a jak sie u Ciebie dogadują dzieci? bo u mnie bedzie taka sama róznica wieku

Gość jak miala wlasnie 1,5
Też się moja tak zachowywała. wszystko wywalała z szafek jak leci. Bałagan do dzis robi i sprzątać nie chce, ale to pikuś akurat. U mnie priorytetem było żeby nie krzywdziła brata, a że zadne upominania i kary nie działały to i tego próbowałam. W sumie może ze 3 razy w życiu dostała klapsa. Zawsze reakcja jest taka sama czyli wielka obraza na cały świat. Ale na chwile skutkuje i już nie gryzie.

Gość bjjghcnkgvhgcnjhg
Ja nigdy nie uderzyłam swojego dziecka. Zawsze tłumaczę córeczce co jej wolno a czego nie. Jeśli zabraniam to mówię czemu. Jasno stawiam granice- to wolno to nie. I mimo, że czasem rozrabia to w zasadzie się słucha. I też czasem gryzie, robi bałagan, wyrzuca rzeczy ze swojej półki ale to nie powód żeby bić dziecko. Czasem dzieci w ten sposób chcą zwrócic naszą uwagę, bo po prostu się nudzą.

Jak 1.5 roczne dziecko doprowadza cie do takiego stanu,ze nie potrafic sie powstrzymac przed uderzeniem ,to co to bedzie gdy bedzie miec 3-5-10 -14 lat???wtedy klaps nie bedzie taki pomocny jak teraz ci sie wydaje ,ze jest Osobiscie nie polecam klapsow jako met.wych.jest to metoda na ktorką mete albo nawet i nie,wrecz na gorsze