Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beyby

chlamydia i ciaza

Polecane posty

Gość beyby

witam wszytskich mam pytanie mialam z mezem te przeklete chlamydie dostalismy tabletki i w szystko po dodam ze staramy sie kolo 2 lat o baby nic nie wychodzilo wiec sie badalismy wiec ten wirus zniknol i wszytsko ok potem okazalo sie ze mam jakas dysplazje lekarz dokladnie przebadal cos tam porobil i powiedzial mi ze nie ma zle wiec skoro chemy dzidzie mamy sie o nia starac za pol roku mam isc do gina i jesli nie zajde w ciaze ma mi zrobic cytologie jak wyjdzie cos nie tak to bedziemy dzialac jak zajde w ciaze to super moje pytanie ale czy po tym jak wyleczylismy tabletkami chlamydie moge zajsc w ciaze ? dodam ze nie wiem ile je w sobie mialam i czy zdazyly mi jajniki posklejac ale jesli juz ich niemamy to jaka jest szansa ze w tym pol roku zajde w ciaze???

Gość znachorka
chlamydie to nie wirus a bakterie... nie znasz podstawowych pojęć na temat choroby którą przeszłaś... A jakieś badania kontrolne po przebytej kuracji robiłaś? Musisz mieć pewność że ich już nie macie...

Gość agula8
a skąd ktoś z forum przewidzi czy zajdziesz w ciąże w ciągu pół roku. Co do chlamydii to powinnaś zrobić posiew po leczeniu żeby miec pewność że jest wyleczona.Moja koleżanka poroniła bardzo wczesną ciąże z powodu chlamydii, po jednym leczeniu nie udało się jej pozbyć, dopiero za drugim razem miała dobre wyniki-później zaszła w ciąże w ciągu około 3 m-cy. Antybiotyk dostawał tez jej mąż i starsze dziecko. Po leczeniu brała provag zeby odbudowac florę po 2óch antybiotykach.powodzenia

Gość a ja........
Ona nie pyta czy zajdzie w ciążę ale czy to jest możliwe po przebytej chorobie

Gość beyby
a ja ............ dokladnie o to sie pytalam :)dzieki! jak napisalam ze nie mam jusz chlamydie to chyba raczej po badaniach mi lekasz stwierdzil ze zostaly wyleczone sama z siebie bym tego nie wiedziala logiczne :/jak pisalam wiem ze ten ( WIRUS ) skleja jajniki i chcialam sie dowiedziec jak dlugo kobieta musi miec to swinstwo w sobie zeby tak sie stalo i czy po wyleczeniu nie bedzie problemu zajscia w ciaze.a nie czy w ciagu pol roku w nia zajde czy nie bo to nikt mi nie powie hahahahahha tylko czy jest taka mozliwosc!ogolnie w niektorych blogach czytalam ze kobiety szybko zachodza po wyleczeniu ale przewaznie po przepukaniu jajowodow.natomiast ja tego nie mialam robione tylko leczenie tabletkami dodam do tego jeszcze ze leczylismy sie przed swietami mialam robione testy na chlamydie 2 razy po swietach i 3 tygodnie temu i ( BAKTERIA ) :P znikla ale mialam dysplazje wiec specjalista ktory mnie badal powiedzial skoro chcemy miec dzidzie a zle u mnie nie ma to zebysmy sie starali w ciogu pol roku zajsc w ciaze jesli sie to nie uda a pojde na kontrole po pol roku i wymas bedzie znowu niejaki tobede musiala sie podac laserowemu usowaniu czyli tego ( zabiegu) zeby usunac te dysplazje!

Gość prawie normalna dziewczyna
Hej. ja o chlamydii dowiedzialam sie w 11 tyg ciazy. niestety bylo juz za pozno i wiadomo co sie stalo. uwazaj na wszystkie choroby bo moze to sie zle skonczyc. ja nie wiem czy to ja mialam ta bakterie w sobie czy partner... teraz juz jest za pozno zeby szukac winnych. pamietaj kochana zeby dbac o siebie jak chcesz dzidzie. udnikaj sauny i basenow... tam tez mozna roznymi swinstwami sie zarazic.