Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaa.w

Czy powinnam się odchudzać?

Polecane posty

Gość ewelinaa.w

Mam 16 lat i przy wzroście 164 cm, ważę 70 kg. Znajomi mówią mi, że odrobina ciałka do mnie pasuje, i że ładnie tak wyglądam, ale ja nie jestem przekonana. Uważam, że 70 kg to za dużo, tym bardziej, że większość z moich koleżanek mieści się w granicy 40 -60 kg. Słyszałam jak kilka osób mnie wyśmiewało i nie było to przyjemne uczucie. Nie czuje się bardzo źle i myślę, że byłabym w stanie zaakceptować to jak wyglądam, ale jednak kiedy widzę takie chudziny spacerujące ze swoimi chłopakami, to robi mi się przykro. Bardzo proszę o radę i z góry dziękuję.

Gość ////////
wg mnie o jakies 15kg za dużo

Gość answer is ddds
Co Cie obchodzą inni? To Twoje życie nie? Jeśli Ty się dobrze czujesz w swoim ciele to po co coś zmieniać?

Gość s112233
A czy masz widoczny tłuszczyk, np. grube uda, pośladki, oponkę na brzuchu?

Gość sggl;lh
to prowo, albo autorka jest ślepa i nie widzi nadmiaru 15 kg.

Gość ewelinaa.w
No w sumie tak, ale praktycznie codziennie słyszę od własnego ojca uwagi typu "nie jedz tyle", "przałaby ci się dieta" albo nazywa mnie pulpetem. Jednak po pewnym czasie coś takiego zaczyna boleć i się zastanawiasz czy naprawdę wyglądasz tak źle.

Gość ewelinaa.w
Tak, wiem, że mam nadwagę. Jestem tego świadoma. Nie, nie mam bardzo grubych uda, ale oponkę tak (od dwóch tygodni robię ćwiczenie na płaski brzuch i wysmuklające sylwetkę).

Gość s112233
A jak duża jest ta oponka, np. przeszkadza ci w skłonach?

Gość ewelinaa.w
Nie, jedyne to jak siadam to robią mi się wałeczki i mam takie okropne "boczki".

Gość answer is ddds
na oponkę najlepsze są aeroby - bieganie, rower, skakanie cwiczenia typu A6W nic ci nie dadza.. a ojca olej moj tez tak gada.. A zresztą nie nalezy sie kierować wagą - bo np. miesnie waża wiecej niż tłuszcz..

Gość sggl;lh
"okropne boczki", to już wiesz jak to wygląda. Tylko od Ciebie to zależy co z tym zrobisz.

Gość s112233
No to do roboty! Trzeba likwidować wałeczki i boczki!

Gość sggl;lh
miesnie waża więcej niż tłuszcz, racja. Podaj lepiej wymiary

Gość s112233
A co ćwiczysz na brzuch?

Gość tezewelina
oj ja myślę, że jednak powinnaś trochę schudnąć, weź pod uwagę, że masz tylko 16 lat! jak będziesz wyglądać jak będziesz miała 40? 50? ja mam 30 lat 167 wzrostu, urodziłam 2 dzieci i ważę 63 kg i nie mogę patrzeć na swój brzuch i wałeczki :-/

Gość ewelinaa.w
Właśnie się tym zajmuję. :) Mam nadziję, że będa szybkie efekty. Dziękuję, za wszystkie rady. ;D

Gość ewelinaa.w
Od ok. półtora miesiąca robię ćwiczenia Ewy Chodakowskiej. Zauważyłam, że wyszczuplały mi nogi. Od dwóch tygodni skupiam się głównie na brzuchu (robię więcej powtórzeń lub dodaję ćwiczenia z jej innych zestawów).

Gość ewelinaa.w
Dodam, że u mnie w rodzinie wiele osób mam problemy z nadwagą i jestem po dwóch operacjach ( po drugiej tak dużo przytyłam).