Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra124

Jak pozbyć się łupieżu?? Pomocyy

Polecane posty

Gość aleksandra124

Mam duży łupież, z którym próbuję bezskutecznie walczyć. Muszę co kilka dni wyczesywać go grzebieniem, ponieważ mam całe płaty łupieżu i czasami mam aż włosy białe na czubku głowy. Wnerwia mnie to - wystarczy że odgarnę włosy a na spodnie spadnie mnóstwo łupieżu :( :( Nizoral pomaga tylko na kilka dni, potem znowu muszę wydrapywać łupież i w sumie nawet to polubiłam ( z konieczności :) ) Wiecie jak się skutecznie pozbyć łupieżu? Może ktoś miał podobny problem i mi pomoże?

Gość aleksandra124
Uppp

Gość doska11111
Przejdz sie do dermatologa.da ci jakiś szampon i powinno przejść.mam to samo.

Gość aleksandra124
Doska1111 byłaś u dermatologa? Myjesz włosy jakimś szamponem?

Gość piękna pani o szarych oczach
ja byłam u dermatologa, jedyne co mi polecił, to szampon typu nizoral, tylko dwukrotnie droższy. dwa lata wydawałam na to kasę, aż się wkurzyłam i wróciłam do nizoralu. trzeba stosować regularnie, wtedy dobrze działa. już 8 lat na tym jadę i jest ok. innych metod nie znam.

Gość eeeeeeee????????
Odstawić nizoral. Zacząć olejować skórę głowy przed każdym myciem, szampon zmienić na łagodny (świetnie się sprawdzi do mycia płyn do higieny intymnej Facelle), stosować jako maseczkę żel lniany, do ostatniego płukania dodawać trochę octu winnego. Powinno pomóc, bo łupież to bardzo często zwykłe przesuszenie skóry głowy a nie jakiś problem bakteryjny czy podobny.

Gość doska11111
Ja jakieś 10 lat temu miałam pierwsze problemy z lupiezem.mianowicie pojawiły mi sie na głowie grudki lupiezu.nizoral nie pomógł.więc poszłam do dermatologa.chyba 3 rozne specyfiki mi dała,bo nic nie działało.w końcu dała receptę na nasc robiona w aptece i pomogło. Teraz od jakiegoś czasu wróciły takie grudki plus lupiez ns całej głowie.ale mieszkam zagranica i walka od nowa.teraz dali mi szampon,lupiez zszedł.także warto sie przejść.niestety nazw tych leków nie pamiętam.

Gość hiriiri
ja też mam straszny łupież, po jednym szamponie do włosów mi się taki zrobił :( i nie mogę się go pozbyć.

Gość ihp5
może to łupież spowodowany nieodpowiednią pielęgnacją? Myjesz włosy szamponami typu nizoral- to są silne szampony, mogą podrażniać skórę głowy, może masz wrażliwą skórę głowy po prostu. Ja bym na twoim miejscu zrezygnowała z tych wszystkich silnych szamponów, kup sobie szampon bez sls, delikatny (np dla dzieci, Babydream), myj nim skórę głowy codziennie, raz na tydzień- dwa możesz użyć jakiegoś silniejszego szamponu z SLS. No i rób peeling skóry głowy- na mnie działa całkiem fajnie, zawsze po takim peelingu łupieżu jest mniej.

Gość mimi123321
...ja mialam lupiez i pomogł mi szampon polytar - wiem ze jest leczniczy - ale potwierdzam jego dzialanie - pozniej jego stosowanie raz na tydzień utrzymuje efekt. pozniej z niego zrezygnowałam bo juz nie musialam go stosowac.

dermatolog chyba niezastąpiony... a dodatkowo może spróbuj CLEAR można dopasować do swoich włosów

Gość lesia254
mnie kiedyś pomógł szampon Nizoral, kupisz w aptece