Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusminusiledni

Wyparł sie dziecka. Jak obliczyć dzien zaplodnienioa? :((

Polecane posty

Gość plusminusiledni

Czesc wszystki. Chciałabym się dowiedzieć jak jest wyliczany dzień zapłodnienia??? Od wielkości dziecka ? Jezeli dziecko ma juz 8 tygodni i 6 dni to odliczyc ten czas i wyjdzie dzien zapłodnienia? Jestem wkiepskiej sytuacji;/ DO tej pory byłam szczesliwa ale mój partner zażucił mi ze to nie jego dziecko bo z obliczen i wielkosci dziecka wychodzi ze zostałam zapłodniona na początku Listopa a nie na początku Grudnia kiedy on był w Pl... CHce wykonać odrazu testy jak dziecko sie urodzi, ale co to za cieszenie sie z dziecka jezeli on nie ma pewnosci i bedzie mi latał po sali po porodzie z patyczkiem do DNA :/ Powiedzcie mi jak to się oblicza? Przecie znie jestem wiatropylna ;/ Jak mam mu teraz udowodnić ?

Gość plusminusiledni
Dzis jest już 16 tygodni i 2 dni wg.lekarza

a Ty spałaś tylko z nim? Jeśli tak to co chcesz mu udowadniać? Skoro podejrzewa Cię o zdradę to niezbyt dobrze to wygląda...

Zaciagnąć go do ginekologa i ten mu wyjaśni że owulacja mogła być wcześniej/ później że do zagnieżdzania mogło dojsć wcześniej /później że plemniki żyją w organizmie od 2-7 dni nawet! co za tłumok:O z tego twojego faceta. Ciąża ma 8 tygodni i 6 dni? Czy dziecko? Ja jestem teraz 10tc2d i miałam owulacje 13 stycznia! Czyli ty musiałaś mieć na początku stycznia albo koniec grudnia ostatecznie.-jeśli dziecko ma 8 tygodni bo jeśli ciaża ma 8 to musiałaś uprawiać seks pod koniec stycznia aby zajsc.

Gość kirek
a ty spałas tylko z tym fagasem czy z innymi też ze zadajesz idiotyczne pytania ?? :)

Gość plusminusiledni
Dzis jest 16 tygodni i 2 dni to jak to teraz wygląda wg Twoich obliczeń? Hmm... Rozstałam sie z nim na okres 4 miesięcy w Grudniu sie zeszliśmy, w Listopadzie spałam z kimś innym... :/

o Boże no to zmienia postać rzeczy. Skoro 16tc i 2 dni....wpisuje w kalkulator że ostatni okres miałaś 1 grudnia -na kalkulatorze pokazuje mi wtedy że jesteś w 15stym tygodniu czyli zapłodnienie nastapiło koło 14 (10-16) grudnia. Jeśli wpisac datę ostatniego okresu 20 listopad 2012 to wychodzi że jesteś na takim etapie ciąży jak zakłada ginekolog i do zapłodnienia doszło na początku grudnia. Więc o co ci chodzi? Weż mu powiedz zeby sobie poczytał ! Tu masz ten kalkulator http://www.ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html

Gość plusminusiledni
Wiem mam za swoje że praktycznie w tym samym czasie spałam i z jednym i z drugim, ale ten poprzedni nigdy we mnie nie kończył, a ja nigdy sie nie zabezpieczałam i zawsze sex był przerywany, wspołzyje od 5 lat i nie zaszłam. A ten mój to zawsze we mnie kończyl wiec ja juz nie wiem ;/ Boje sie , i wcale ten okres ciązy nie jest dla mnie dobry bo sie ciagle martwie co bedzie jak sie urodzi i sie okaże że to nie jego ...

Gość plusminusiledni
Własnie on do mnie przyjechał 1-2 Grudnia i też ja zakładam ten dzień jako dzień zapłodnienia ... Byl cały tydzień , codziennie był sex i konczenie we mnie ...

Uwazam że na 100% ojcem jest ten co wrócił grudniu. Do tamtego razu to sie nawet nie przyznawaj. Wszystko sie zgadza. Pokaż mu obiczenia kalkulatorem bo czas liczenia ciąży ginekolog oblicz od ostatniej miesiączki a nie od zapłodnienia! Czyli automatycznie wiek ciaży jest starszy o 2 tygodnie. Nie wiem kto was uswiadamiał.

Gość bambarryla147
Wychodzi, ze zaszlas w drugiej polowie listopada...

Wchodziłaś w ten kalkulator? Wpisz sobie date miesiączki koło 18-20 listopada i wtedy owulacja wypada na początku grudnia i tam ci napisze że jesteś w 17 tygodniu ciąży bo te 16tc2d to zaczety 17 tydzień - tak juz jest.

Gość plusminusiledni
Mała czarna dzięki kamień spadł mi z serca , 8 tygodni się zamęczam tym nurtującym go pytaniem. a nie miałam odwagi zapytać lekarza bo co by pomyślał ;/

Gość poniesiesz teraz konsekwencje
swoich czynów. Pamiętaj,że za wszystko w zyciu się odpowiada i zycie wystawi ci rachunek za twoją niefrasobliwość.

Gość plusminusiledni
Wchodziłam a okres nie pamiętam kiedy miałam, ale był to koniec juz Listopada 27-28 i wtedy miałam, i wiem ze 1 Grudnia jeszcze miałam bo spałam z tym swoim w okres jeszcze...

Gość bambarryla147
a moze autorka powie kiedy miala ostatnia miesiaczke...

Gość ja też bym nie chciał być z
kobietą, której nie jestem pewien:O kula u nogi teraz ta ciąża jakie masz autorko samopoczucie, skoro partner ci nie dowierza?

Gość plusminusiledni
Tak oceniaj mnie, byliśmy razem sporo czasu . On mnie zdradził, wyjechałam zostawiłam go , ale widzisz nie wszystkim miłosc przechodzi i nawet potrafimy wybaczym tym co kochamy najbardziej odrażającą rzecz. Mój partner wiedział ze się z kimś spotykam, i to on nie potrzebnie zaczął znów walczyć o mnie - ,,Bo zrozumiałem'' tłumacząc.

Gość bambarryla147
To jezeli okres mialas pod koniec listopada, to zaplodnienia doszlo kolo 12-14 grudnia

Gość plusminusiledni
Pod koniec Listopada 27-28 do 1-2 Grudnia

No to jeśli miałaś okres 27 listopada a owulacja była szybko po okresie to jak masz być w ciaży od początku listopada :D aj mnie ubawiłaś. To pewnie że owulacja była na początku grudnia. Uspokój sie, pokaż chłopakowi kalkulator ciąży-jak nie uwierz to pokaż mu kilka tych kalkulatorów! Każdy powie to samo. Jak nie uwierzy to kopni go w tyłek:P

Gość coś dziwnego ;)
Gdyby liczyć od 27.11 to bylabys teraz w 15 tyg ciąży, ale nie wierze że zaszlas w ciaze w czasie @ ;) z kim spalas po tym jak spalas z e swoim facetem? To ten ktos jest ojcem :) jeśli bylabys pewna że to jego dziecko to nie sialabys paniki... Zrobi testy dna i wszystko będzie jasne przeciez

Jesli ma krótkie cykle to owulacja mogła być i 9/10dc czyli koło 5-6 grudnia. I jesli to wszystko wziać pod uwage to jak uprawiali seks 2-3 grudnia to spokojnie plemniki sobie poczekały.Wiele par tak robi aby spłodzić dziewczynke, bo plemniki żeńskie dłużej żyją:)

Gość plusminusiledni
To jesli od Grudnia to moge być spokojna. :) uffff.... Oby Wasze obliczenia się sprawdziły :) On wie że spałam z kimś innym, przecież on w tym czasie spał z 3-4 , to chyba normalne że szukaliśmy kogoś innego do życia po rozstaniu, mi troche dłużej to zajęło no ale wyszło jak wyszło, i nie żałuje... Jest na prawdę dobrze

Gość eeeeeeee......................
Czy masz zamiar stworzyć z nim związek???????? No i zadaj sobie pytanie jak ten związek bedzie wyglądał........ jesli dziecko jest jego. Niestety nie dziwię sie chłopakowi, że ma wątpliwości......

No ja uważam że owulacja mogła byc wczesniej i na mój gust to ten z 2-3 grudnia jest ojcem.-z reszta tak wychodzi z usg z wieku ciąży. że raczej do zapłodnienia później nie doszło!

Gość coś dziwnego ;)
Mala czarna naczytalas się glupot i powtarzasz dalej ;) pewnie jeszcze wierzysz że mozna zaplodnic się strzykawka? I że jak brzuch okragly to będzie dziewczynka? Nie ma znaczenia kiedy wspolzyjesz, to jakiej plci będzie dziecko zalezy tylko od nasienia partnera :) a plemnik może przezyc i 7 dni ale zdolny do zaplodnienia jest max 24 godz przy zalozeniu że srodowisko mu sprzyja czyli jest odpowiednie ph w pochwie a samo nasienie ma dobra zywotnosc :) poczytaj napierw troche dobrych!!! Ksiazek i artykulow a potem opowiadaj :) ps. W czasie okresu wydalane są niezapodnione komorki jajowe i od tego czasu zaczynaja "rosnac" nowe które w czasie owulacji są uwalniane, aby komorka zdolna była do zaplodnienia musi osiagnac okreslone rozmiary i nie rosnie ona do takowych w 2 czy 3 dni ;) - lekcje biologii się klaniaja!!!

Gość najlepiej udowodnisz mu to
testem dna i pozwem do sądu o ustalenie alimentów byłabyś skonczonym tłukiem gdybys jeszcze planowała z nim przyszłość

taa? To Nie wiesz że jest naukowo udowodnione że facet ma 2 rodzaje plemników z których żeńskie są powolniejsze a bardziej żywotne? A meski szybsze i mniej zywotne? Dlatego wiele par chcących ustalić płeć przed począciem próbuje np. na dziewczynke kochać sie 2-3 dni przed owulacją (ustaloną testami owu) bo wtedy jest największa szansa. i Nie pierdol mi głupot że sie nie znam bo starałam sie o dziecko ponad rok, jestem po laparoskopi hsg i stu tysiącach monitoringów i troche zdążyłam sie nauczyc przez ten czas:) Do tego jestem jednym przypadkiem na sto tysięcy który ma uczulenie na clostilbegyt - popularny lek na owulacje. I uważam że wiem więcej niż nie jedna z was :) O biologi w teorii tez. Tylko wy nie wiecie że są takie przypadki w kobiecym ciele jak dochodzi do zapłodnienia że sie wam nie sniło.