Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gkgjhkjgkjhgk

W grecji jest kryzys i emerytury 2000 euro a w Pl jest zielona wyspa i emerytury

Polecane posty

Gość gkgjhkjgkjhgk

2000 ....zl LOL

Tak, tylko że grecki emeryt na swoje utrzymanie zwykł wydawać powiedzmy 2500 Euro miesięcznie. Jeden w proteście zastrzelił się na ulicy.

Master. Nie pierdol tluku. Tak wydaja na utrzymanie 2500 euro jak ja teraz jestem japonska tancerka go go. Wlasnie przez takich debili w pl jest tak chujowo bo zawsze sie taki przyglup znajdzie zeby uzasadnic, zrelatywizowac i usprawiedliwic ten caly syf ktory ma miejsce w naszym kraju. Tfu scierwa

Gość prawictwo pospolite191
Poziom życia w Grecji jest niewiele Wyzszy niz w Polsce. Tam sa bardzo wysokie ceny zywnosci i mieszkań.. Grecja akurat jest złym przykladem, to państwo jest skonczone jeszcze 2 lata temu ludzie zarabiali więcej niz obecnie... Polska radzi sobie srednio Czechy są 7 lat przed nami , Słowacy 3 lata . Węgrzy rok za nami .

Sa 2 panstwa postkomunistyczne ktore osiągneły sukces i gdzie zyje sie wyraznie lepiej niz w Polsce.: Czechy i Słowenia

Białoruś wkrótce będzie przed nami:O.Co prawda ąrednia zarobków jest sporo niższa ale większość tam zarabia tylko trochę mniej niż u nas średnia minimalna a ceny zwykle dużo niższe :P.

Moim zdaniem wysokie PKB/mieszkańca we Włoszech i w Słoweni wynika głównie ze strumienia eksportu do sąsiedniej Austrii. Nawiasem mówiąc, w Słowenii mieszka tylko 2 miliony ludzi.

"w Czechach i Słowenii" - miało być. Szwajcaria (43 tys. USD/mieszkańca) i Austria (42 tys. USD/mieszkańca) to takie świnki-skarbonki Europy, a głównie bogatych Niemców uciekających przed Urzędami Skarbowymi w samych Niemczech. Teraz jednak, gdy głęboki kryzys gospodarczy we Włoszech zaczął promieniować na Austrię, błyskawicznie nasiliły się tam trendy pro-nazistowskie. Pisałem o tym na swoim blogu (kto czyta, ten wie).

Niemcy to nie tylko Niemcy. 64% ludności Szwajcarii to Niemcy, a 81% ludności Austrii to dzisiaj tzw. "Austriacy" (którzy do 1871 roku mówili o sobie Niemcy).

Polska ma niski poziom zycia na tle krajow zachodnich niestety .. Dlaczego nigdy ich nie dogonimy ? U nas sie nic nie produkuje. Nie mamy nawet własnej marki samochodów .

. Polska jest w rękach Francuzów , Niemcow i Anglikow My sprzedajemy im ziemniaki a oni nam samochody .. Dlatego znacznie bliżej nam poziomem życia do Białorusi czy Rumunii niż do Holandii Oni nas wyprzedzili o 30 lat ..

Gość qwfvads
master dalej jestes salowym czy tam pielegniarka w szpitalu ???? nikt z ramineia PO nie załątwi ci nic lepszego ?

a głównie bogatych Niemców uciekających przed Urzędami Skarbowymi w samych Niemczech. ... SZwajcaria ma marke na całym swiecie a pieniadze w ich bankach ma cały swiat.. Nawet szejkowie z Azjii .. Zegarki Szwajcarskie to marka . Polska nie ma marki

Gość hermenegilda z hermanii
Hehe, tak sie wlasnie rodza mity :D Pokaz mi greckiego emeryta ktory ma 2000 eyro emerytury ....

Gość qwfvads
TO JAK MASTER ... DALEJ SALOWY ???

Moim zdaniem wysokie PKB/mieszkańca we Włoszech i w Słoweni wynika głównie ze strumienia eksportu do sąsiedniej Austrii. co za stek bzdur ? Austria to małe nie liczące sie na swiecie panstweko. A Włochy maja około 60 mln ludzi i produkuja samochody jak ferrrari , Ferrari sprzedaje sie głownie w USA .

Gość a ja myślałam że mam
ja poproszę linka do tych 2 tysięcy w Grecji :) Bo skoro w Niemczech to niecały tysiąc to bardzo mnie ciekawi skąd informacja o 2 tysiącach w Grecji

Panie i Panowie, jest krucho, ale może być gorzej. Wygląda na to, że Włochy nie zdołają powołać nowego Rządu i czekają je kolejne przedterminowe wybory parlamentarne.

- Lubimy z żoną wypoczywać na emeryturze. W Polsce jesteśmy pierwszy raz. Wykupienie wczasów u was jest o jedną trzecią tańsze niż w Niemczech. Przyjechaliśmy do Szczecina z Monachium, gdzie mieszkamy na co dzień. Wykupiliśmy 15-dniowy pobyt w jednym z ośrodków SPA. A żeby było łatwiej, wzięliśmy opcję all inclusive, wszystko wliczone jest w cenę i nie musimy się niczym już martwić. Ja mam 2,3 tysiąca euro emerytury, a moja żona Uma 1600 euro. Radzimy sobie mówi Paul Schultz, emeryt z Niemiec.

Gość drbsa
Ja niestety podjąłem decyzje i muszę emigrować do Austri, ponieważ w Polsce nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, nie mam zamiaru pracowac tylko po to żeby przeżyć i spłacić rachunki. Jest mi przykro z tego powodu bo jestem przywiązany do tego gdzie mieszkam, ale niestety wole wyjechać nie widzieć sie z rodziną miesiącami i przyzwoicie zarabiać niż tutaj się męczyć i nic z tego nie mieć praktycznie.

wyznanie wicepremiera Pawlaka o emeryturze? Muszę panią zmartwić, bo ja nie za bardzo wierzę w państwowe emerytury - wypalił na antenie TVN24- Muszę panią zmartwić, bo ja nie za bardzo wierzę w państwowe emerytury. Staram się zabezpieczyć sobie przyszłość przez oszczędności i dobre relacje z dziećmi, bo wydaje mi się, ze to będzie pewniejsze niż te różne państwowe chimeryczne rozwiązania - powiedział Pawlak. Jego wypowiedź, chociaż bardzo szczera i pokrywająca się z tym, co myślą Polacy, mimo wszystko nie przystoi chyba chyba ministrowi gospodarki i wicepremierowi polskiego rządu. Bo jeśli on mówi, że nie wierzy w emerytury, to jakim cudem ma w nie wierzyć zwykły Kowalski? Jego słowa od razu skojarzyły nam się z pamiętnym zdaniem wypowiedzianym przez Włodzimierza Cimoszewicza podczas powodzi tysiąclecia w 1997 roku. Cimoszewicz powiedział wtedy: Potwierdza się, że trzeba być przezornym i trzeba się ubezpieczać, a ta prawda jest ciągle mało powszechna.

Gość drbsa
tak więc kolejny Polak w kwietniu emigruje z Polski, w tym bagnie mozna pracowac tylko po to żeby mieć depresje.

lepiej w niemczech byc zebrakiem niz w polsce Bogaczem ja ostatni ide do kauflandu oczywiscie niemieckiego i patrze polskie zule a dokładnie to słubickie chyba im przestało smakowac polskie piwo :)

a to prawda ze w niemczecch sa najbrzydsze kobiety na swiecie ?

Gość a ja myślałam że mam
ktoś tu wkleił stary link z Faktu. Tak czy inaczej piszą o najniższej emeryturze greków w złotych a nie euro :) W Polsce najniższa od marca 831zł :) Więc faktycznie grecy mają duzo, ale 4 razy mniej niż podano na początku tego tematu :)

Podziwiam tych wszystkich pojebow co wypruwaja flaki za gowniane 2-3 kola na miesiac i calym duchem oraz sercem sa za platforma. Albo jak widze babcie ktora dostaje 1500 zl emerytury a popierdala sprintem do urny oddac glos na tuska. Spontaniczny cyniczny usmiech zarysowuje sie na mojej twarzy