Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tunga

zastrzyki na cieczke

Polecane posty

Gość tunga

mam psinke juz od ok 2 lat i o samego początku szczepię ją na cieczkę, w te wakacje bede chciala ją dopuścić do małych i wysterylizować. Nistety slyszalam ze suczki porują po zastrzykach, dostają guzki itp. czy jest to prawda? proszę o pomoc, nie chciałabym stracić psinki

Gość niewiemniewiem
dopuścić do małych czyli pozwolić jej się rozmnożyć tak? czy ona jest rasowa? jeśli chodzi o ten mit, że suczka przed sterylizacją powinna mieć przynajmniej raz małe, to jest bujda na resorach... i tak, po zastrzykach zdarzają się powikłania

Gość tunga
suczka rasowa, owczarek długowłosy, lecz bez rodowodu :)

pierwsza sprawa - tak to prawda, hormonalne zatrzymywanie cieczki niesie za sobą okropne skutki uboczne. poszukaj zdjęć jak wygląda ropomacicze. jak suka zachoruje to macie jakieś 30% szans, że da się ją z tego wyciągnąć (o ile szybko trafi do weta). druga sprawa to taka, że Twoja suka to zwykły kundel i nie powinna być rozmnażana. w schroniskach jest masę takich psów w typie, nie rozumiem po co dokładać kolejne.

Gość tunga
tak się składa że moja suczka nie jest KUNDLEM, SleepingSun. jak napisałam to rasowy owczarek niemiecki długowłosy, lecz nie posiadający rodowodu, proszę czytać ze zrozumień ;)

Gość wezcie sie z tymi psami
a co zlego w tym, ze pies to kundel, jak dla mnie kundelki sa najfajniejsze bezdomnych psow jest jednak tyle, ze uwazam, ze nie powinno sie rozmnazac nawet tych rasowych

Gość tunga
tak więc kupie jej rodowód. bedzie 100% rasowy !:) bdzie miala prawo się rozmnażać. po drugie to poukładana psina, wyszkolona na policyjnego, miejscowa policja często prosi o 'wypożyczenie' psiaka. kurcze szkoda że to kundel i nie moge go ROZMNAŻAĆ. a propos, prosze o znalezienie definicji KUNDLA :)